Re: Кто такие Мольфари?
Як скачаю - тоді перепишу..
Характерник - форум про козацькі таємниці
самовдосконалення, пошуки істини, гартування, осягнення світу, мольфарство, езотерика, українська духовність...
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Сторінки Попередня 1 2 3 4 5 Наступна
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Як скачаю - тоді перепишу..
Теж у тому житті був жінкою, теж каву полюбляю, тай про свиней Дід не збрехав (серйозно), а пророцтво його для України страшне
Простите, но таких мольфаров полно в каждом украинском селе.
Нечай же скорее всего просто самозванец. Учителей у него не было - эдакий гений-самоучка. Уже навевает смутные сомнения...
Не думаю шо самозванець
Простите, но таких мольфаров полно в каждом украинском селе.
Нечай же скорее всего просто самозванец. Учителей у него не было - эдакий гений-самоучка. Уже навевает смутные сомнения...
В моєму селі таких чомусь не має, а щоб так говорити мало просто прочитати статтю, а поцікавитись цим. Самозванців не дуже на природу тягне, їм блище місто зі своїми зручностями адже вони цього "достойні"
Востаннє редагувалося Дід Артім (26 Feb 2008 14:23:59)
Цікаво так ... ось, наприклад частина:
Так чи є в нас хоч якась свобода вибору?
Нема. Що має вам написано бути на роду, доти маєте жити. В воді не потонете, в вогні не згорите, вороги не побачать - доки вам призначено жити.
Майбутнє ви бачите?
Так. Але я не все кажу. Те, що людина може запобігти – кажу. А те, що назначено по судьбі – ні.
А свою судьбу знаєте?
Знаю. Навіть коли і як умру і куди потім піду. Я не боюся смерті – це є закономірне явище, неминуча сила, що має прийди до тебе як дар на весілля. Якщо людина розуміє закономірність Природи і закон Божий, то вона не боїться смерті.
А потім він каже от що:
А у вас єучні?
Нема. Я дуже хочу учня, але насамперед я слухаю те, що мені кажуть духи. ***
Я Бога прошу, щоб знайшовся учень або учениця, якій би я передав це мистецтво поки смерть діда не загарбала. Але нема – люди люблять гроші, а не людину.
У мене персонально виникає враження, що дідусь не є цілісним. Бо і карма в нього є, і смерть свою він знає, а от учня все одно просить. Так він же ж наперед знає, що або буде, або не буде. Навіщо ж просити? Чи не знає?
Крім того, дідусь каже, що "Я останній залишився з цих мольфарів" - тобто або з ним зникне мольфарництво, як таке, або лишаться "інші" мольфари. А чим вони "інші"?
Тільки від індивідуума кожної людини залежить її духовний розвиток. Якщо істинно захочете – то вам буде. Людина має вибрати у житті своєму таку дорогу світлу, що лишить труд прожитого віку для майбутнього наступних поколінь.
То все таки вибір є?
Востаннє редагувалося rawstick (26 Feb 2008 15:10:59)
З моєї точки зору - людина змінює свою долю своїм бажанням духовного поступу.. Звісно, основи написані наперед, але якщо хочеш - світ довкола тебе зміниться до невпізнаванності.
Характерність - здатність сказати подіям "ні". Тобто, характерник завдяки слідуванні в полі можливого завжди знає, коли що треба зробити для того, щоб змінити ланцюг подій в потрібну йому сторону, ця здатність обумовлена тим часом в якому проявилосебе характерництво, наприклад, - татари збирають військо, щоб напасти на Україну, можна припустити що така карма, але характерник - починає діять вцей момент і не дає зібрати вороже військо, знищуючи на етапі формування. Феномен характерництва і мольфарства мають свої умови існування, дідусь - символ української духовності, але й ідеалізувати його не потрібно, те, що було вчора, сьогодні вже не так. Дідусь - живе узгоджено з природою, тому й має неабияку силу, силу природи, але сходження його до Духу дещо відмінне, ніж це у характерників, хоча й багато спільного. Це як договір який людина укладає з життям. У Кастанеди це блискуче описано як "маневр мага". Характерницький підхід звучить сьогодні напрочуд сучасно, й актуально, тим паче у світлі слів мольфара про майбутнє України - знову дроблення між Росією, Румунією, Польщею, а в 2012р. - взагалі всім кінець. Причому говорить він про це спокійно, як людина у якої на цей рахунок все гаразд (шлях Старої Землі, правди життя, "вірно"), і так думаєш - він собі може дозволить так говорить. Чесно за себе я не дуже боюсь, але що буде з людьми? Тайна старого мольфара мені бачиться у всьому його образі - ну ви ж мали вибір, ви ж могли підійти посміхнутися, але ви підійшли і ударили. Хто ж вам тоді винен, оце і є те, що він нзиває карма, і я тут з ним погоджуюсь, - така карма буде випікаться "каленным железом"
Але слова характерника: "Щоб не відбувалося, все може статися й не так, як гадалося". Оце і є одна з ознак з характерності.
Ростіку- це ж не матиматика, треба вірно розуміти, всі ми люди, і знаємо наперед, і надіємось водночас
Востаннє редагувалося Дід Артім (26 Feb 2008 18:05:45)
Фаталізм ше нікого до прогресу не доводив.. Навіть якщо вистава відбувається без нашої волі, то я насолоджуватимуся від її ходу.. А коли треба - перемкну на інший телеканал
)
К сожалению, в наше время развелось слишком много самозванцев и шарлатанов, паразитирующих на якобы народной традиции. Такие люди наносят непоправимый вред - как людям, так и народной традиции вообще.
Хвойда, если у вас в селе нет таких знахарей-шептунов (а Нечай употребил к слову "мольфар" еще и синоним "примівник"), то я вам сочувствую. Значит, в вашем селе традиция знахарей прервана. Я же в свою бытность студентом университета поездил чуток по Кубани и Слобожанщине - как ни странно, здесь эта традиция сохранилась в полной мере!
Может быть, вы просто плохо искали?
Так вот, опираясь на свой скромный опыт, а также на значительно более глубокий опыт исследователей-этнографов, могу ответственно заявить - в народной традиции передача знаний происходила по прямой линии: в роду, или реже стороннему ученику. Самоучек не только не уважали, но и не признавали.
Нечай сам сказал, что он самоучка. Выводы делайте сами.:)
Как по мне - обычный шарлатан, раздувающий миф о собственной важности и значимости.
всі ми люди маємо єдиного універсального Вчителя - Життя і хто винен, як учні в цього вчителя недбалі. А вам раджу, якщо ви маєте такий досвід і їздили по Кубані і по Слобожанщині завітати в гості і до "самозванця" (якщо ви його звісно знайдете). Маєте можливість сказати це не мені, а йому в очі, а мені доводити нічого не треба, щодо примівників, то й дійсно є ще люди, але до рівня мольфара не дотягують, якщо ви знаєте подібних - то це дуже добре, не все ще втрачено для нас з вами. Тільки мені здається "вітер тут з іншого боку дме"
Востаннє редагувалося Дід Артім (27 Feb 2008 13:57:10)
Хвойда!
Такое ощущение, что вы себя уже чуть ли не идентифицируете с этим паном Нечаем!:) Вы что, с ним в доле? Шутка ![]()
Я вам говорю про народную традицию, под которую пытается "закосить" этот человек. Т.е. он довольно бесцеремонно эксплуатирует ее - а вы ждете каких-то небесных откровений от него. Извините, их не будет - посмотрите правде в глаза. Вы хотите быть обманутым? Да ради бога! Я же смотрю на многие вещи с изрядной долей здорового критицизма!:) Чего и вам желаю!:)
Якщо ви такий впевнений то їдьте до нього ї йому це й кажіть:" Мольфар, ти самозванець", а поза очі говорити можна що завгодно, вивчіть питання, а потім говоріть. Я не ідеалізую дідуся, але й говорити, що він самозванець підстав у мене не має, а судячи з усього, що про нього чув, та бачив фільм, то можу запевнити вас - дідусь заслуговує принаймні на повагу. Єдине з чим я погоджуюсь з вами, що треба їхать і перевірять, тільки ми ризикуємо й поріг його домівки не перейти, якщозвісно цю домівку нам вдасться знайти. з тим дідусем вже жартували і нічого доброго з того не вийшло.. ![]()
К сожалению, в наше время развелось слишком много самозванцев и шарлатанов, паразитирующих на якобы народной традиции. Такие люди наносят непоправимый вред - как людям, так и народной традиции вообще.
Хвойда, если у вас в селе нет таких знахарей-шептунов (а Нечай употребил к слову "мольфар" еще и синоним "примівник"), то я вам сочувствую. Значит, в вашем селе традиция знахарей прервана. Я же в свою бытность студентом университета поездил чуток по Кубани и Слобожанщине - как ни странно, здесь эта традиция сохранилась в полной мере!
Может быть, вы просто плохо искали?
Так вот, опираясь на свой скромный опыт, а также на значительно более глубокий опыт исследователей-этнографов, могу ответственно заявить - в народной традиции передача знаний происходила по прямой линии: в роду, или реже стороннему ученику. Самоучек не только не уважали, но и не признавали.
Нечай сам сказал, что он самоучка. Выводы делайте сами.:)
Как по мне - обычный шарлатан, раздувающий миф о собственной важности и значимости.
Нечай не самоучка. У іншому інтерв"ю колись він казав, що основи змалечку йому передала його бабця. Вона його виховувала.
знаю я таких самоучок. чаю себе травяного заварить не могут (заварил и умер), мольфар в травах как рыба в воде. а ветер здесь действительно с востока дует, да оно и ладн что с востока, да больно холодный уж ветер. Валентиныч. не трошь Деда.....!
Конечно какието учителя у него были. но главное жизнь очень тяжелой
Востаннє редагувалося BAT'KO ierarh (27 Feb 2008 15:26:48)
дуже просто. присілок Царина, село Верхній Ясенів, Верховинський район, Ів-Франківська обл, Україна
ну что ж пускай теперь едет, умеш говорить - умей и ответить. Валентиныч, не натого нарвался
Я теж так думаю.. Легко говорити поза очі
Не сотвори себе кумира - ни в себе, ни из себя!:)
Может, вы на меня еще с кулаками накинетесь, когда я скажу, что не верю ни в чох, ни в сон, ни в нечистую силу? Что не верю в эти самые энергии, на темы которых сейчас многие экзальтированные личности фантазируют?:)
Батьку иерарху
Мы о каком Деде говорим?:)
Не сотвори себе кумира - ни в себе, ни из себя!:)
Может, вы на меня еще с кулаками накинетесь, когда я скажу, что не верю ни в чох, ни в сон, ни в нечистую силу? Что не верю в эти самые энергии, на темы которых сейчас многие экзальтированные личности фантазируют?:)
Та можете не вірити. Просто стан науки наразі такий, що заміряти і зважити цих речей поки не виходить... "токмо незнамо как..." (московитський мужичок почіхруючи бороду)
Наївно припускати, що ми такі мудрі і все знаємо і всюди з лінйкою влізти зможемо.
Можна позбутись всїх таємниць, загадок і віри.
Спас система СМЕРШа... Волхви, мольфари - шахраї, інакших енергій крім тих, що ми можемо заміряти, не існує. Може ну хафіг пізнання... ми вже й так огого які мудрі!
Востаннє редагувалося Живосвіт (27 Feb 2008 17:14:00)
Живосвіте, багато помилок. важко читати..
Пане Валентиныч, а що ви називаєте народною традицією?
Батьку иерарху
Мы о каком Деде говорим?:)
не о том, что всю основу взял из спаса
Живосвітові
На жаль, ви дуже близько все сприймаєте до серця - побережіть його, воно вам ще знадобиться ![]()
Щодо спаса...М-м-м, тут Монах планує організувати ознайомчий семінар з нього - домовтесь з ним, можливо, ви будете в числі запрошених. І тоді все побачите на власні очі - чи є підстави вважати, що спас МОЖЛИВО (підкреслюю) походить із практики військової розвідки чи контр-розвідки часів ВВВ.
Щодо СМЕРШа - на жаль, ві погано знаєте історію цього підрозділа. Для вас як для мешканця Західної України при слові СМЕРШ перед очима встають т.з. "загранотряди" з кулеметами, або підбармовані під ОУНівців енкаведистські підрозділи, що катують і мордують селян. Але загони СМЕРШу були різні - одні підпорядковані НКВС, а інші Генштабові, себто просто армійці. І останні підрозділи саме і мали потребу в подібній підготовці. Це по-перше.
По-друге, ви побачили в моїй статті чомусь тільки СМЕРШ - і це вам якось так дивно затьмарило очі
А чому ви не кажете, що я в першу чергу вів мову саме про військову розвідку?:) У мене досить непогана колекція тих самих маятників і як їх хитати (чи гойдати?:)), зібрана мною у нащадків військових розвідників. До речі, серед них було чимало українців - і я це не заперечую. Так що якщо ви неупереджені -то будь ласка, неупереджено і доводьте інформацію до інших. А так якийсь зіпсований телефон стався...
По-третє, я кілька разів підкреслював, що це - тільки мої припущення. Ви не згодні? Будьласка, давайте подискутуємо - тільки не на кшталт "сам дурак", а більш-менш аргументовано.
З повагою, Валентинич
Батькові ієрарху
Вибачте, я їжджу до тих людей, які мене цікавлять. Нечай мене мало турбує - най живе в спокої, що я таки до нього ніколи не завітаю ![]()
Батькові ієрарху
Вибачте, я їжджу до тих людей, які мене цікавлять. Нечай мене мало турбує - най живе в спокої, що я таки до нього ніколи не завітаю
Як кажуть москалі - слив защитан