101

Re: СПАС

я к тому что хватит воевать, давайте учится жить. Вот и все. Про спас взгляды не навязываю потому что не владею. Но я же не кричу - гойдок фигня. Создайте тему - бой в катакомбах, прыжки в длину - найдутся люди кого это заинтересует. И все - никаких проблем. Я хоть про мячики росказал, а вы вот уже 5 страниц все агитируете. Инициируйте темы и люди которые в этом волокут найдутся. Хватит искать врагов. Это же форум.

Каюсь, грешен, изменился.  БАТЬКО ЖИВ
Не плюй в бомжа-отплюнется = Редукция ничто-холистика все!!!

102

Монаху
"Ти перемагаєш багатьох противників, а потім під час війни тебе убивають в бою ..."

Війна вже іде ,дивись гл.3 http://www.perehid.org.ua/doc/AR-standart.zip
а також http://bookz.ru/authors/djon-koleman/komitet-_064.html (у зменшеному вигляді це є і в Україні , як представництво ) ,
й це (раніше ) http://bookz.ru/authors/rid-duglas/zion2500.html
Тому "фізика" обов`язково потрібна , але сьогодні цього замало .

103

каа написав:

Далее, Богдан не красиво вырезать посты, которые я писал. Так как примерно то же самое я говорил тебе и при встрече. Если тебе нравится общаться с не адекватными людьми. На здоровье. Просто убей мою регистрацию и не надо мне замечания делать.

я виконую функції модератора на цьому форумі. Без вподобань.. Мені всеодно, які твої погляди і слова, я дію за правилами поведінки.. Щоби не було розмов, що я це роблю заангажовано, напиши на форум сайту domivka.net. Він існує 5 років... я весь час його модерую...  Тема була перенесена вниз через флуд а не через неприязнь..

104

“Обніміться, брати мої, молю вас, благаю...”

А хай би їх усіх громи побили

105

каа написав:

Богдану показывали гойдок. Богдан опиши людям, че скромничаешь?

Я не вважаю, що за два заняття можна чомусь навчитись..
По друге, я не стаю ні на чий бік у суперечці.. Я просто стежу..
А говоритиму тільки тоді, коли матиму для цього підстави!

106

монах написав:

Живосвіте, нема питань. Нехай учать гойдок відповідно до цього опису. Ми навіть дивитися не будемо що  вийде з того. Тому, що по собі знаю - нічого не вийде. Бачив якось одного такого кадра, що вчив по книгах. Гойдок у його виконанні.... педики відпочивають.

Я ж сказав що по опису неможливо навчитись, тим паче опис не мій, а Безклубого. Щось ви шановний розпереживались, щось сталось? Не просто так людину прориває на негатив. Ви ніби не дочитали мого повідомлення до кінця... чи прочитали частинку.

Ще раз повторюю, що згідно опису Безклубого чи будь кого, хто збереться з думками і зможе в словесній формі виразити "поняття-визначення" гойдка, не можливо буде навчитись гойдка практично. Існує опис поняття "Удар", я ж не кажу, що хтось прочитавши опис удару і не поворухнувши й пальцем, відчує цей самий описаний удар.

Мені цікава інформація про гойдок. Якщо ж та тема засекречена і є реальною таємницею, про яку не розповідають, а тільки показуюють і тільки тому хто доріс до того практикою болем і потом, так і скажіть. Все буде зрозуміло і ясно. З повагою ставлюсь до Ваших навиків.

Істина — на шляху до вершини. Можливо не у вершині справа, а в пройденому і пережитому.

107

вот и я же про єто.

108

Резюмую суперечку так.
1. На голому місці
2. Одні десь у маленькому закуточку душі хочуть, або ж просто заздрять, або ж просто не наважаться, або теліпати язиком люблять
3. Якщо нема волі піти - виникають заяви на зразок - це не Арена а фігня.. Звідси все інше..
4. Друга сторона переконана у істинності, і ревно реагує на провокації, або заяви на зразок "Арена -фігня. Піду до інших"
5. В шо вилилося - ми бачимо....
6. Слід просто визначитися, хто хоче побачити гойдок - ховає свої амбіції і здогадки в одне місце і мовчки іде вчитися..
7. Хто не хоче - просто замовкає у цій гілці, або просто говорить про альтернативи, але без докорів на адресу інших..
8. Не личить людям духу сперечатися як базарні баби.. Це вже не люди духу.
9. Якщо переконаний - нікому нічого не доводь. Це невдячна справа..

109

Правильно smile

110

Шлоссеру і Живосвіту - зі мною нічого не трапилось. Зазвичай я спокійний як удав. Просто починає діставати поведінка людей на форумі.
Повернемось до теми. З самого початку питання ставилось "Що ви думаєте з приводу такої системи". Мався на увазі Спас. Я зробив кілька спроб пояснити що таке Спас. Потім став давати посилання на відкриті джерела - де в Києві можна побачити, поговорити, навчитись Спасу. Запропонував особисто прийти та навчитись у тих, кого вважатимете більш достойними учителями. І це дійсно була реклама. Зауважу - МЕНІ ПРИНЦИПОВО, ЩОБ ЛЮДИ ВЧИЛИСЬ. У кого вчились інше питання. Не хочете розбиратися самі - спробую пояснити хто є хто. Знову зауважу - можуть бути певні неточності в нюансах. Зарання прошу пробачення, якщо помилюсь.
   Отже Козацьке братство бойового Звичаю Спас "Сокіл" - наразі керівник Олександр Корнієнко, як це видно з відкритих джерел. Учився він з самого початку  і досить тривалий час  у Олександра Притули. А той у свою чергу учився у Леоніда Петровича Безклубого. Тривалий час пан Корнієнко був членом ВГО Всеукраїнська федерація "Спас". Наразі він керівник вищезгаданого братства. З того часу як стало існувати братство - його члени намагаються отримати інформацію, знання, техніку від Безклубого. РІзними шляхами. В першу чергу спробами особистого спілкування, котре почалося фактично і активно в 2006 році. У Петровича вони пройшли якщо правильно пам"ятаю два семінари. Крім того, намагались отримувати інформацію у різних його учнів. До них можна віднести і того ж Валентинича. (Тут прошу не піднімати крик з приводу його учнівства - чотири семінари у Петровича він таки пройшов. Подобається це комусь чи ні.) І ще деяких людей, котрі не світяться у відкритих джерелах, але відомі у своєму колі. А зараз по свіжій інформації до братства в руки попала якась відеокасета. Напевно там дуже таємні техніки описані :-))). Акцент братство робить на звичаєву складову Спасу. Здається правильно.
   Спас-клуб Арена. Наразі там працює чотири учні Безклубого, котрі пройшли у нього здається шість семінарів. Один з них відомий як Колобок. Техніка у нього дуже гарна. Для прикладу - виконуючи укол багнетом, я в нього попасти практично не можу. А досвід у мене в цьому - вісім років армії. Але це так, лірика. Так ось учні ці почали вчитись у Безклубого у 2005. І саме вони організували низку семінарів, котру проводив Леонід Петрович. На завершення цього циклу і попали представники братства. До того Безклубий з 1999 р. вів іншу групу, про яку я дуже мало знаю. Спеціалізація Арени - техніка та народні звичаї.
Це якщо дуже коротко. Інформації більше ніж достатньо, щоб робити певні висновки. Хто хоче вчитись - прийде куди захоче. Нікого нікуди не затягую.
З приводу техніки. Повторюю ще раз - обговорення особливостей стрибків вбік, встромляння олівця в анус і інших таємних технік ми вести на форумі не будемо. І не тому що це надто таємні техніки, а просто тому, що багато що описати дуже складно. Простіше зустрітись. Крім того - вчити можна тільки рідну та добру дитину в часи лихоліття або коли їй вкрай необхідно. Навчання відбувається особисто у тренера. І край. Теорію можемо обговорити. Але по конкретних питаннях.
З приводу війни - про те, що вона йде, я знав уже в 1999 році. Можу аргументувати. Але на це немає часу. Спеціальність у мене така - багато знати.
  На хвіст, вибачте, що не у відповідній темі - описувані  езотеричні практики знайомі особисто мені ще з 1989 року. І знайомі зі східних бойових і не лише бойових мистецтв. Тому повторюю - до української традиції вони не мають відношення. А якщо й мають - то дуже опосередковане.
Поки-що все. Питання є?

Востаннє редагувалося монах (19 Mar 2008 17:26:31)

111

Монах полностью поддерживаю. Объяснил правильно.
В Колобка, я то же попасть не могу.

Богдан. 5+

112

Да, вот кстати возьмем колобка к примеру. Он знает Бузу, СК, Спас. Является представителем эскримы и интересуется илициань.
Очень разносторонне развит.
Тренируется утром и вечером по 3 часа.
Каждый день.
ПРАКТИК.
Берите пример. Потому и результаты у него, такие. Так что приходите, он раскажет и покажет.

113

До речі в рукописі Войнича дуже цікаво сказано: проживи життя - непомітно

Вибачте шо не в тему, але якоюсь мірою сюди smile

114

До речы це не той шо в спецназы служив? Кажуть він великий знавець своэєї справи

115

я думаю шо все має зводитися до простого питання: чи це потрібно людині..
Той хто хоче - матиме. Той хто не хоче - шукає причини..
Я, наприклад, ше не розібрався до кінця в собі..

116

А хто в спецназі служив? Може ми його знаємо? Світ же має форму чумайдану.

117

Пану-монаху Пражмовському Віктору Анатолійовичу

Пане Вікторе!
Дякую Вам за викладення подробиць моєї біографії.

Не порушуючи чистоти намірів та користуючись тою думкою, що деякі питання цього листа будуть цікаві широкому загалу, а також, з огляду на те, що власні думки, що не залишили нас всіх байдужими, Ви висловили публічно, я в свою чергу, з дозволу та за вимогою товариства, дозволив собі з того приводу відкрито поділитися з Вами власними переживаннями та поглядами.
З великим зацікавленням прочитав Ваші думки як щодо мене самого так і Братства  і був дуже здивований тим, що Ви, мабуть несвідомо (?), припускаєтеся неточностей у викладенні того, про що говорите, називаючи все це «нюансами». Розкриваючи власне бачення щодо перебігу подій минулого та людей, що брали участь у тих подіях Ви вдаєтеся до спрощень на рівні дезінформації. Як би мова йшла виключно про мене, може з мого боку і варто було б помовчати. Але ж пояснюючи, «хто є хто» Ви згадуєте історію трьох різних організацій та імена щонайменше п’яти осіб. При тому, намагаєтеся дати роз’яснення щодо об’єднання (Козацьке братство бойового Звичаю Спас «Сокіл»), до якого Ви не мали і не маєте жодного відношення. Ви згадуєте про голову цієї організації, тобто про мене, але кажете те, що й дурному, вибачте, в голову не прийде. Крім того, Ви (та й не тільки Ви) надто спрощуєте все, що пов’язано з постаттю Леоніда Петровича Безклубого та вперто шиєте йому в «учні» навіть тих, про кого сам він висловився доволі не двозначно.

Отже (коротко, наскільки це можливо):
1.Членом ВГО «Всеукраїнська Федерація «Спас» були (і мабуть залишаєтеся) Ви, а Олександр Корнієнко (звичайно, якщо Ви мали на увазі саме мене) був (а може ще й залишається) ЗАСНОВНИКОМ названої організації та її першим віце-президентом.

2. Не думаю, що інформацію про події недалекої минувшини Ви черпаєте виключно з рекламних буклетів, що періодично бачать світ у зв’язку з проведенням чергового спортивно-массового заходу, але ж не можу не звернути Вашу увагу на те, що Ви дещо забули, а може і не знаєте. Розумію, що це питання стосується не тільки Вас і тому хочу якимось чином виправити ситуацію. В травні надіюся щось з того приводу висловити на конференції у Львові. Але до конференції ще треба дожити. Тому:
Ви забули відмітити ту «деталь», що саме тут, у Києві, за ініціативи саме Київської школи традиційного бойового мистецтва «Спас», як тоді називалося Братство, двічі, протягом 2002-го року, проходили установчі з’їзди Федерації. 26 травня 2002-го року, у приміщенні Національного університету «Києво-Могилянська Академія», відбулося перше установче засідання. Було прийнято рішення про заснування ВГО «Всеукраїнська Федерація національних бойових мистецтв», що давало можливість об’єднати зусилля представників Бойового Гопаку та Спасу.
Звичайно, в кожного були різні мотиви до того (а може і не було зовсім), щоб у назві організації не було чіткого зазначення чого там більше: Спасу, Гопаку чи ще чогось.
Для нас тут, у Києві, крім всього іншого, не менш (а може й більш) важливим питанням було те, щоб була врахована й думка старійшин, зокрема Безклубого. Найкраще цю свою думку він, свого часу, висловив таким чином:

«… «Хрест», «Бойовий Гопак», «Собор», і інші, які ще обов’язково будуть – суть реконструкції пошукові, спадщини розкиданої. Явище позитивне. В пошуку святинь люди стверджуються. Все суть додатки до «Спасу» чи сучасні його напрями. Спас правильніше і повніше зветься звичаєвим «Гопки спас»…».

Зверніть на ці слова увагу, в них змісту набагато більше, ніж здається з першого погляду.   
Нажаль тоді, від Миколи Величковича, що представляв Бойовий Гопак, ми вчасно не отримали належних документів (а це данні з 5-ти обласних осередків).

3. 13 грудня 2002-го року, знов таки ж у Києві, вдруге було проведено Установче засідання Загальних Зборів. Зрозуміло, що мова йшла вже виключно про Спас: почався процес реєстрації ВГО «Всеукраїнська Федерація спасу». Точніше, Всеукраїнської благодійної організації.
До робочої президії тоді увійшли:
Єрмак Анатолій Васильович
Заболотніков Валерій Федорович
Корнієнко Олександр Володимирович
Бондаренко Анатолій Петрович
Притула Олександр Леонтійович
Поляков Геннадій Михайлович
Розглядали 5-ть питань:
-    про заснування Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська Федерація спасу»;
-    про Статут;
-    про вибори керівних органів;
-    про Раду Старійшин;
-    Різне.
Всі документи та проект Статуту готували представники Київської Школи, сьогоднішні братчики, за що всім їм, хто б вони не були і де б вони зараз не знаходилися, а також за їх найвагоміший внесок в організацію та проведення самих заходів, а отже, і у створення Федерації – велика шана!
В результаті було прийнято декілька, як на мене, важливих рішень, зокрема:
до Статуту було внесено правку, згідно якої Голова Правління обирався Загальними Зборами терміном не більше, як на 4 роки з щорічним підтвердженням та звітуванням.
До складу Правління було обрано 5 осіб:
-     Єрмак А.В.;
-     Бондаренко А.П.;
-     Притула О.Л.;
-     Корнієнко О.В.;
-     Поляков Г.М.
Притулу Олександра Леонтійовича було обрано Головою Правління, його 1-м заступником було обрано Полякова Геннадія Михайловича. Омельченко Григорій Омелянович набув статусу почесного Голови Правління. На Корнієнка Олександра Володимировича було покладено ще й обов’язки виконавчого директора Федерації.
До Наглядової Ради було обрано 3 особи:
-    Грінченка Валентина Михайловича;
-    Березюка  Олега Валерійовича;
-    Павленка Вадима Віталійовича.
До складу Ради Старійшин увійшли:
-    Нечепа Василь Григорович;
-    Шилов Юрій Олексійович;
-    Безклубий Леонід Петрович;
-    Литвин Василь Степанович.

На 23 січня 2003 року було призначено перше засідання Правління. На це засідання я, зокрема, готував проект документу, що має назву  «План діяльності Всеукраїнської Федерації спасу та питання для розгляду засідання Правління  Федерації від 23.01.2003 року».  План містить 24 пункти. Більшість з того, в силу різних обставин, досі не реалізовано. Але, враховуючи, що відповідні документи від ВГО «Всеукраїнська Федерація «Спас» вже подані до Державного комітету України з питань фізичної культури і спорту, бачимо, що справа, все ж таки просувається.
Бондаренко Анатолій Петрович (Бульба) з Леонідом Петровичем Безклубим повинні були надіслати проект Положення про Раду Старійшин. Документ цей починається словами:
«Ця Рада знов само утворюється, по багато тисячолітньою соборностю Земель України, та панування Звичаю Козацької нації Українського народу – а не як останнього разу на Запорожжі та Тавромор’ї. Це прагнення – вінець неухильної боротьби українського народу.
Основна засада – чинник Ради як в сиву давнину, не допустити панування чужого звичаю над нашим національним…»

Чому цей документ не вступив у дію – питання, відповідь на яке Ви маєте, або, хоча б здогадуєтеся. За волею Безклубого, а тепер і Бондаренка він зараз діє на користь Братства.
Перед Загальними Зборами я просто їздив до Безклубого з усіма документами, і те, що називалося План роботи Федерації на 2003-2005 роки на третину писалося ним самим, хоча прямо в роботу він не втручався. Одразу після Зборів я йому ще раз надіслав документи. Через декілька днів прийшов  відомий Вам Година Михайло  та передав зауваження Безклубого щодо поправок у Статуті, внесених Установчими Зборами. Але то вже інша історія. Головне, що йшла нормальна робота. А про яке таке «особисте спілкування, котре почалося фактично і активно в 2006 році» нам залишається тільки здогадуватися.   

Засідання Правління Федерації відбулося як було призначено – 23 січня 2003 року на Артема, 21. Учасниками засідання були Єрмак А.В., Притула О.Л., Корнієнко О.В.
Корнієнко О.В. представив План роботи Федерації. Його було прийнято, але деякі пункти були «заморожені». Ну і все.
11 лютого 2003 року Єрмак Анатолій Васильович загинув.
Це призвело до значних змін як у самій Федерації так і у питанні набуття статусу юридичної особи. Тим не менш, 7 червня 2005 року ВГО «Всеукраїнська Федерація «Спас» було зареєстровано, з чим Вас і вітаю. Обставини цієї події Вам вже, мабуть, відомі, як і дані по регіонах. Як ні, я можу їх Вам надати.

4. У жовтні 2006 року на Запорожжі я, представляючи Київський осередок та Братство заявив про можливість прийняття рішення по виходу з Федерації, що й сталося 1 січня 2007 року. Всі обставини і причини такого рішення Вам відомі. 
У зв’язку з вищенаведеним Ваші слова:
-«Тривалий час пан Корнієнко був членом ВГО Всеукраїнська федерація "Спас"-
виглядають сумно і дивно.
Тим більш дивно читати про те, що:

«З того часу як стало існувати братство - його члени намагаються отримати інформацію, знання, техніку від Безклубого. РІзними шляхами. В першу чергу спробами особистого спілкування, котре почалося фактично і активно в 2006 році. У Петровича вони пройшли якщо правильно пам"ятаю два семінари. Крім того, намагались отримувати інформацію у різних його учнів. До них можна віднести і того ж Валентинича».

Хто Вам сказав, що ми, або я «намагались отримувати інформацію від Міскіна (Валентинича)? Він сам? Чи ви самостійно дійшли до такого висновку? Ці Ваші слова є НЕПРАВДА.
Те, що члени Братства отримували «інформацію, знання, техніку від Безклубого» - ПРАВДА, як і те, що це було виключно у межах особистого спілкування. У посередниках ми потреби ніколи не відчували. Ви тільки помилилися у датах і, так би мовити, у загальній картині ситуації.

5. У зв’язку з тим:
З подій останніх років.
ще у  2004 році, у зв’язку з різними обставинами, зокрема висновками щодо подій під час Помаранчевої революції (тоді ми досить добре організувалися, але зробили ряд помилок, як організаційного характеру, так і кадрового), Безклубий наполіг на тому, щоб до Одеси самостійно приїхали молоді, якщо їх так можна назвати, братчики – інструктори. На предмет перевірки – запеклі чи ні, і, саме головне, для уточнення акцентів у подальшій кадровій роботі. 
Ви цих хлопців прекрасно знаєте: Бабич Олександр, Васильчук Вадим, Лагутін Андрій.
Якусь роль у тому зіграла й поява на горизонті Міскіна та приїзд до Одеси Щіпанова.

В Одесі все було класично: хоча й про все було домовлено, Леонід Петрович зустрів хлопців по-козацьки, тобто для початку перевірив документи, супроводжуючи це відповідними коментарями. Далі вже традиційно: козацьким маршрутом, трішки пісенна традиція, трішки техніка, а також, як Ви кажете, «хто є хто».
Результатом того всього стало те, що до складу інструкторської (якщо питання розглядати саме з цієї сторони) групи було включено ще й Олешка Олександра, Василя Рогу, Єрмака Віталія (Ви їх також всіх знаєте), хоча і цього замало. А також робота над чотирма навчальними програмами (курсами, якщо Вам так буде зручніше) й внесення змін як в організаційну побудову самого Братства, так і до переліку цілей та завдань.
З 2006-го року ми за різних причин та за спільною згодою були задіяні Безклубим у практичній діяльності, зокрема і в подіях 2007-го року навколо пам’ятника Катерині ІІ в Одесі.
В грудні 2007 року Безклубий дав добро на 4-ту програму (курс), бо він найважчий і вимагав постійних виїздів до Одеси, тому робота затягнулася у часі.
Ви можете це називати   «намаганням отримати інформацію, знання, техніку від Безклубого». Ми це називаємо козацькою справою. 

6. До того часу.
До Леоніда Петровича ми їздили і до 1996-го року, у якому Ви, «…Пражмовський Віктор (на той час курсант розвідувального факультету Київського інституту Сухопутних Військ) познайомився з Олександром Притулою…».
Але у жовтні 1996 року під Чигирином відбулася доволі масштабна подія під назвою Велика Покровська Рада. Причини тої Ради – це знов таки окрема історія. Важливо те, що до того Безклубий, у якості Гетьмана Всеукраїнського Звичаєвого козацтва та Степового Батька вже звернувся до козаків ВЗК у документі, що зветься «Дванадцять тез виступу Гетьмана на Радах» (1995 рік). В них, зокрема підіймалося питання про кошти «шапкою», про межи відповідальності місцевих осередків, про козацьке господарювання, про порядок висвячення на козака.
Але, як на мене тоді, не менш важливими пунктами та словами було наступне:
-    «… Про звичаєвий обов’язок козаччини сприянню самозахисту населення…»;
-    «… Про неприпустимість членства козака в інших організаціях, навіть дружніх…»;

118

Важливим, також було те, що вперше (для мене) у документі такого типу лунало про «чистоту звичаєвого помислу», про «спадкову силу дієвості», про Дриворізьку дідову іконку і т.д. До речі, Вам, хто, «спеціалізується на  народних звичаях» може буде цікаво знати те, що згідно окремих документів, а зокрема і того, про який йдеться мова, свято «Олекси» (з огляду на специфічність функціонального навантаження) відзначається зовсім навіть не 30 березня. Це так, для довідки і для роздумів.
Так, от, як наслідок тих, доволі активних дій та процесів у козацтві відбулася ота Велика Покровська Рада. З Запорожжя на ній були Корнієнко Олександр (Ви його знаєте) і Максим Балабко (Ви його не знаєте).
Туди ж, скажімо, прямо з лісів пожалували і Дмитро Рябий, Михайло Година, Сашко Косуха з заточеним рашпілем. Безклубого ми перестріли ще на якійсь станції. Бондаренко-Бульба теж був. В’ячеслав Лашкевич був. Багато хто був. Загалом чоловік тридцять. Лашкевич з Безклубим проводили вишкіл. І саме головне, зверніть увагу, всі подальші події у моєму житті були значною мірою пов’язані з тими питаннями та рішеннями, що були поставлені та прийняті там, у Чигирині.
Уночі Леонід Петрович затіяв, як то називається, теоретично-практичні заняття, перед тим зробивши заяву, що поки всі розслабляються, у Херсоні розстріляли з автоматів 12 козаків, що Мулява перейшов межу користі, порушив Звичай, і, відповідно, далі кожному обирати, за Звичаєм він йде, чи ні. «…А як за Звичаєм, то точно не за «царем»!..» Ще раз нагадавши деталі пирієвого іспиту, точніше третій, так би мовити пункт,  організував «теорію і практику» Спасу.
Все то закінчилося для мене промовою слів «Збережем Край свій Звичаєм…». На якому місці і у чий присутності – залишиться при мені, бо то є моя особиста справа.
Цікавим також, може бути те, що Безклубий, зазначивши теми подальших семінарів і умови участі в них, дуже чітко висловився про розмежування того, що є Спас, і що не є Спас, бо, враховуючи специфіку, мовляв, такі речі можуть призвести до самих трагічних наслідків, а «…серед нас дурних та блаженних нема».
Там же було прийнято Наказ Кола з 8 пунктів. Пункт №7 звучав так (скорочено):
«Підготувати групи козацької взаємодопомоги… Проводити семінари з Гопки-Спасу /семінари закриті/».
Потім вже у вигляді окремого документу Наказ підписав В. Лашкевич і сотник Олександр (прізвище його хлопці просили не називати, як Ви захочете, то знайдете).
У чому відмінність закритих семінарів від всього іншого Ви, мабуть, здогадуєтеся.

7. Що і як після того відбувалося, зокрема на Запорожжі, які де проходили семінари та збори – довга і цікава історія. Головне те, що, як колись Леонід Петрович, після V традиційного міжобласнго турніру з українського рукопашу «Спас» (Дніпропетровськ, 2001 р.), де він теж був, написав під статтею, що то все описувала:
«… саме погане, коли починають писати і переписувати ті, хто до цього не мав ніякого відношення…».
Тому, думки про те, у кого Корнієнко Олександр вчився «досить тривалий час», і, саме головне, що вивчав краще залиште при собі. Я ж живий, здоровий, і сам можу, як буду мати бажання про це сказати. Той факт, що Ви, скажімо, були присутні на лекціях та заняттях, що читав та проводив Корнієнко, ще не говорить про те, що Корнієнко Ваш вчитель.
Ми багато де навчались. До служби я у «афганців» у клубі декілька років потів. Той самий Балабко Максим аж до метра-засновника Шоу-Дао дотягнувся у Москві. В двох ми пару-тріку років з боксерського клубу на вилазили. Ну то й що? Головне результат, бо до того, Безклубий, як побачив оту нашу техніку, одразу порадив звернути увагу на бокс. Що було в нашій техніці не те, Вам, мабуть, відомо.
І важливо, що у своїй діяльності ми (Братство) не відходили від тих програмних пунктів, які були прийняті ще у 1992 році, і з якими я ознайомився на три-чотири роки пізніше і, як міг впроваджував те у життя.
Зокрема, був там і пункт про створення при осередках, паланках груп, які б навчалися старовинному національному рукопашу Спас. Були пункти (а для нас і залишаються) про «відновлення святих Курганів землі нашої…», «про заснування козацьких військових таборів».
Якщо Ви розумієте, що означає переїзд з одного міста в інше (повністю, зі всіма речами), то Ви також зрозумієте, що не з простого бажання я тричі перевозився з міста у місто.
8. Ви писали про групу, що проходила навчання з 1999 року. Було це (коротко) так.
у середині 1999 року (у травні місяці) Безклубий підписав документ такого змісту:
«Одеська базова школа українського національного рукопашу «Звичаєвий спас гопак» є спів громадою Федерації (мова йде не про Федерацію Спасу – О.К.).
З метою виховання, вдосконалення і підтримки життєвих фізичних і духовних якостей серед юнацтва і громадян України на традиціях української Культури.
    А також, сприяння професійній довершеності практикам стабілізуючих структур Держави.
     Зацікавлені по духу ..., особи цим запрошуються до спільнозацікавленої практичної співпраці. Наш лад – власними зусиллями усіх».

Але «зацікавлених по духу осіб», що на то відгукнулися назвати «першою групою», чи як там у Вас, буде невірно, бо то була збірна і не однорідна група (точніше групи), як по можливостях учасників, їх територіальної прив’язки, так і по задачах, що ставилися перед ними і, відповідно, організації роботи. До речі, у Києві в останні роки ситуація, хоч і в меншому масштабі, майже почала повторюватися, але не сталося.
Безклубий тоді, у 1999-му році був Батьком Українського Чорноморського Подунай-Гуляйпільського Козацтва і більшість важливих листів та документів закінчував словами:
«Писане власноруч на потребу Пирієвої діяльності для СВОЇХ».
Зверніть увагу на слово «СВОЇХ» і вибачте, якщо Вам Корнієнко про щось колись не доповів.

9. У 2000-му році Безклубий у своїй доповіді вже у якості голови Міжкозацької ради старійшин України зокрема зазначив (п.2):
«…Охорона козацьких святинь од знищення. Збереження молоді од духовного ростління через сітку … шкіл з української боротьби «Звичаєвий Спас гопак».
У зв’язку з тим, у 2001 я з молодими хлопцями почав реєстрацію у Запорожжі  громадської організації «Запорізький молодіжний центр «Батава». Якщо Ви були на семінарах Безклубого, то мабуть знаєте, про що йдеться мова. 23 листопада 2001 року ми прийняли Статут, а 28 березня 2002 року центр було зареєстровано.

І одразу я поїхав до Києва. Назад вже, можна вважати не повертався. Бо  до того часу вже почалася робота по створенню школи у Києві. Обставини цієї історії – окрема розмова.
А по Україні зараз у «замороженому» стані знаходяться декілька організацій, подібних до «Батави», звичайно відношення до всякого роду «Русских Спасов» вся ця сітка не має.

10. Якщо мова йде про те, що я думаю, то «Братству в руки» потрапила не «якась відеокасета» а аудіо-касета, на переведення в цифру, подальше збереження та роботу в громаді.  У вузькому колі, як Ви кажете, але не тих, кого маєте на увазі, вона завжди називалася «звичаєвою», бо протягом 90 хвилин у ній Безклубий розповідає про себе, своїх дідів, про Звичай, про рукопаш і т.д.
Як Вам буде цікаво – дзвоніть, я піднесу до колонок телефон, і Ви почуєте, що там і як.
Випадково вона «попала нам в руки» чи ні – питання риторичне: такі речі на дорозі не валяються. У декількох, значно скорочених копіях для роботи була розіслана по громадах, у кого в тому була потреба.

11. Слова «Акцент братство робить на звичаєву складову Спасу» за великим рахунком, вибачте, говорять про те, що Ви серйозно чогось не розумієте. Ці слова взагалі несумісні зі здоровим глуздом. Ви що, серйозно вважаєте, що одне можна від’єднати від іншого?

Між іншим, Ви пам’ятаєте взагалі за яких обставин і від кого ви довідалися про таку форму навчання, як зграй? Пригадайте, у якому році і де Ваша дружина мала можливість подивитися що то є? То для нас якраз був етап переносу досвіду морсхилу у Київ, роботи над кожним елементом програм (я вже про це писав).
Яка роль тому всьому відводилася «Арені» - думаю скажуть інші люди, тим більш нічого поганого там не передбачалося. А щодо самих семінарів, то ми «на завершення циклу» не попадали взагалі, бо для нас цей цикл завершився у січні 2008 року. В «Арену» ми не приходили жодного разу, в тому була і наша воля, і воля Безклубого. За нашою волею стояв мотив особистісний: ми одних не хотіли бачити на семінарах взагалі і бажали других бачити в іншому статусі. За волею Безклубого стояв мотив організаційний – не повторюватися і «не підпирати самих себе» . В результаті по першим відповідь дав сам Безклубий, а питання де, як і коли «рипнуться в гойдочку»  для нас давно набуло іншого значення.

P.S.

1. Пояснити, що таке Спас можна без всяких спроб і двома-трьома словами, а можна робити це нескінченно. Але в силу того, що «спеціальність у Вас така - багато знати», Вам би ще варто було  знань тих дещо накопичити. Може тоді не треба буде заздалегідь вибачатися відносно «нюансів»?
Бо Ви ж прекрасно знаєте, що недостатня кількість первинної інформації, а також її недостовірність приводе до помилок у висновках і до плачевних результатів у діях.

2. До питання, яке Вас колись цікавило.
Як казав Безклубий з того: «Вовкулака не звір, а чоловік, зроблений вовком по злобі».
3. Все ж, спробуйте розібратися у всьому тому, про що намагаєтеся скласти думку. Воно може і не так просто, але корисно. У зв’язку з тим:
«Це вже біофізика людини. Не об’їдеш. Але знов урвусь. Бо мій лист … повинен бути коротким. Ми вченим потроху підкидаєм. Хай висвічують, то їх робота і довіра. Іга ж вже нема? Чи ні?
Загинули спадщанці вищезгадані натяком (у кого що збереглося в роду).
-    Іван Гончар, Теодор Скрипець, Андрій Якименко, В’ячеслав Лашкевич.
Живий в с. Костянтинівна Донецької області Анатолій Бондаренко  , Тетяна … з …, а за кордоном Докія Гуменна. Інших не знаю. Якби були, знав би…»

Хто то писав, думаю розумієте. Прізвище та назву селища прибрав я, щоб не мордували зайвий раз людей.

Успіху,
Олександр Корнієнко, а також

вся старшина Козацького братства бойового Звичаю Спас «Сокіл»:
Олександр Олешко
Олександр Бабич
Віталій Єрмак
Андрій Лагутін
Василь Рога

119

А можна конкретніше про " ...поки всі розслабляються, у Херсоні розстріляли з автоматів 12 козаків, що Мулява перейшов межу користі, порушив Звичай, і, відповідно, далі кожному обирати, за Звичаєм він йде, чи ні." За віщо їх так? Хто то були? Якісь лінки про подію в Інеті є?

Востаннє редагувалося rawstick (09 Apr 2008 20:58:40)

120

Ростик ты что действительно немного того. Уважаемый Корний просто немного обьясните что происхоит нам неискушенным. А происходит явно что то нездоровое

121

кажуть українці така працелюбна нація.........

122

Xvojda написав:

кажуть українці така працелюбна нація.........

"... а в Києві дядько"© ?

http://fonts.org.ua/forumsign.gif

123

розумійте як хочте

124

Xvojda написав:

розумійте як хочте

та хотів би, але з таким "шифруванням" це геть неможливо

http://fonts.org.ua/forumsign.gif

125

Цікава в тебе манера, Ієрарше, робити стверження в запитувальному тоні. Якщо ти знгаєш, про що йдеться мова - то скажи. А ні - то на чому базується твоє запитання?