Re: Характерники - християни чи язичники?
Так
Характерник - форум про козацькі таємниці
самовдосконалення, пошуки істини, гартування, осягнення світу, мольфарство, езотерика, українська духовність...
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Характерник - форум про козацькі таємниці » Світогляд, духовність, вірування » Характерники - християни чи язичники?
Сторінки Попередня 1 2 3 4 … 8 Наступна
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Так
Bohdan написав:А я дотримуюсь думки, що ніхто нікому і нічого не повинен
Це ви, пане писар, неню з маткою скажіть.
давно вже сказав
За когось думати і здогадуватися - невдячна справа.. Краще пізнавайте себе і в собі розберіться.. це цікаво ![]()
давно вже сказав
Цікаво було би з батьками вашими познайомитися...
даа ребята по-моему, нада вырезать. Характерники - не кристиане ни язычники, они - характерники.
Вирізати нічого не треба. Просто товариство відійшло від основної теми, на яку ще цілком можна поговорити.
От, поясніть мені хтось, будь ласка, якщо для характерників релігія є дійсно другорядним, то чому, наприклад, у "Характерному козацтві" всі настільки зациклені на т.зв. Рідній Православній Вірі? Чому вони вважають, що характерник обов"язково має бути язичником? ![]()
Бо це козацтво характено ридновирием.
А характерник характерен характером. Вода водяная, не то же самое.
Рідна православна віра - дуже потужний канал який має дуже глибокі коріння. 40 волвів спалили себе щоб в темні часи це знання і канал не виористовувалися і тому дивно коли хтось себе назиає волвом всіх волвів, діти та й годі. Це для того вони це зробили щоб зараз хтось на цьому бізнес робив. Але Куровський має канал
40 волвів спалили себе щоб в темні часи це знання і канал не використовувалися...
це хто себе спалив?
звідки ти таке взяв?...
вони скоріше б з мечем в руках "відправились" в потойбічна, чим просто так себе спалили...
Але Куровський має канал
тобто? так Куровський і робить бізнес на цьому...
Ось я і кажу про те, що неоязичництво - це повна єресь, з якого боку не підійди. І насправді, з духовної сторони, воно нікому не потрібне. Та й крім того, ще можна посперечатися, яка віра нам рідніша, бо Русь-Україна вже 1020 років як охрещена, а коли на наших землях люди масово вклонялись Перунові, Сварогові та іже з ними, то ще й українського народу не було - лише розрізнені ворогуючі варварські племена.
Загалом "Характерне козацтво" мені подобається - як вони працюють з молоддю, що постійно влаштовують походи й таборові збори, розвивають свої характерницькі здібності і т.д. Я б може навіть записався б до них, якби не ця чортівня з вірою...
Загалом "Характерне козацтво" мені подобається - як вони працюють з молоддю, що постійно влаштовують походи й таборові збори, розвивають свої характерницькі здібності і т.д. Я б може навіть записався б до них, якби не ця чортівня з вірою...
Думаю Богдан і Монах можуть розповісти дещо про школення Куровського, ось витримка з розмов на одному форумі
Монах
Довго мовчав, не бажаючи оббріхувати людину або робити розумний вигляд при відсутності інформації. А зараз скажу. Не знаю хто кому допомагає матеріально, але наскільки я зміг дізнати по своїх джерелах, яким не маю підстави не довіряти, Куровський дійсно зараз зайнявся приватною магічною практикою - знімає порчу, знімає енергетичну пам'ять у дівчат про їхнього першого чоловіка (так звучало в оригіналі, я зрозумів - повертає цноту - можливо, неправильно зрозумів). Ось про що я дізнався нещодавно. Виглядає дуже негарно - вчитель почав заробляти гроші на тому, що звичайні люди називають шарлатанством. Учням зараз доведеться несолодко. Вони йому повірили і пішли за ним. А він - вчинив таку каку. Не заздрю хлопцям.
Богдан
Монаше, але ми обговорюємо тему характерництва. Я так розумію, що причетність Куровського до цієї теми визначається тільки назвою організації. яку він очолює..
Монах
Ти не правильно розумієш. .......... Але люди повинні знати з чим вони звязуються. Тим більше, що організація створена Куровським декларує те, що вони навчають характерництву та видають дипломи характерників різних ступенів. Як ти думаєш - це має відношення до характерництва?! ...про дипломи характерників ти знав? Мало того - Куровський учився в одного з небагатьох носіїв української бойової традиції, а тому дійсно має певне відношення до характерництва - ти про це знав?! Зовсім інше питання що він чи то не доучився, чи то неправильно зрозумів та інтерпретував саму традицію. Чи, можливо, просто йому не дано осягнути отриманих знань. Так чи інакше він має відношення до характерництва. І якщо обговорюється характерництво, то крім історії цього явища, може обговорюватись також і його сучасний стан. Я правильно розумію?
Обговорювалось десь 01.08.2006р.
Загалом "Характерне козацтво" ...
і ще з тієї ж бесіди
Mонах
А тому поважаючи вибір тих людей, які беруть участь у подібних організаціях, не вірю, що "випускники" масово стають характерниками у тому розумінні, в якому я вкладаю зміст цього слова.
А я про що? Та про те ж саме. Люди, кидаючись на термін "характерництво", намагаючись осягнути українську езотеричну традицію, попадаються на людей, які, м'яко кажучи ведуть їх не туди. І Куровський з його характерним козацтвом та дипломованими характерниками, швидше за все - яскравий приклад цього. Мало того, отримавши певні знання, Куровський, спаплюжив їхні основні постулати, зокрема: "...несприйняття зверхності над собою і в собі...". Його підхід до українського бойового звичаю в першу чергу є неправильним, оскільки сам звичай не дозволяє формування культу особистості, чи як іншим чином можна назвати ту систему, яку він створив навколо своєї особи.
Тепер щодо твого, Богдане, розуміння - правильно, знання приховані від загалу. І так повинно бути. Здається, у Яворницького описується історія про одного характерника, який не передав свої знання навіть власному сину: "ти, сину, надто лихий...". Він помер, не знайшовши достойного отримати його знання. Один з карбів говорить: "Вчити можна тільки рідну та добру дитину, в часи лихоліття, або коли їй вкрай необхідно". І це пояснює його дії. Знову ж ти правий, коли говориш, що справжні знання можуть бути прихованими в найбуденнішому. Дуже багато українських езотеричних знань приховано в казках, народних звичаях та в традиційному укладі життя. І тут не потрібно винаходити велосипеда, щоб отримати ази цих знань. Потрібно лише правильно до них підійти. Причому робити це потрібно уже, оскільки люди, які є носіями крупинок цих знань поступово вимирають. Не буду вдаватися в подробиці, хоча наведу два приклади, які на погляд сучасників є чи то занадто архаїчними, чи то занадто радикальними: ходити босим та носити одяг з природних матеріалів (наприклад з льону). А тренування, які цікавлять дуже багатьох розпочинаються саме з дитячих ігор. Це для багатьох звучить дуже смішно (як і мені у свій час), але це є так. Подивіться на сучасних дітей - багато з них граються в народні ігри (цурки-палки, пекаря, царя гори, козаків-розбійників та багато інших)?
............................
Тепер щодо вчителя Куровського - я спеціально запитав про це у Притули і він сказав, що не є доцільним повідомляти ім'я цієї людини.
На місці карпочок був текст що не стосувався теми
Востаннє редагувалося Живосвіт (17 Apr 2008 15:05:44)
Ось я і кажу про те, що неоязичництво - це повна єресь, з якого боку не підійди. І насправді, з духовної сторони, воно нікому не потрібне. Та й крім того, ще можна посперечатися, яка віра нам рідніша, бо Русь-Україна вже 1020 років як охрещена, а коли на наших землях люди масово вклонялись Перунові, Сварогові та іже з ними, то ще й українського народу не було - лише розрізнені ворогуючі варварські племена.
На вашому місці я б не висловлювався так категорично стосовно рідної віри нашого етносу. Ноеязичеських фантазувань на тему словянських вірувань є предостатньо і Куровський при всій його фантазії далеко не перший. Але є археологія, етнологія, звичаї. На наших теренах, маю на увазі Україну ви не знайдете ортодоксального християнства. У нас існує двовір'я. Поцікавтесь чи в країні звідки принесена була нам християнська віра існують писанки, обливані понеділки, Вербні неділі, стрітені, святкові хліби (пасочки). Якихось 1020 років тому як Україну христили мечем і вогнем з політичних уподобань Володимира, але вірування, яким далеко понад 7 тисяч років, що були у наших дідів до створення світу за юдейськими розрахунками, були на цій землі. І факту того не змінити. Так язичество нам рідніше, воно й досі існує. Досі існує навіть в християнстві східного обряду в багатьох проявах. Запитайте в будь якого освіченого теолога про ці факти. Теперішній етноренесанс рідної предківської віри розпочався і набирає сили. скільки б ми не смакували ананасами і бананами, та все ж борщик ів вареники нам рідніше за чуже.
Якщо глибше зануритись в цю тематику то можна буде знайти і ідеологічні війни, і протистояння фінансових інтересів і інтересів особистісних, і підміни понять, і провокації, і просто ділків що на хвилі зацікавлення рідними коренями хочуть і вміють нагріти руки, і успішно це роблять. Куровський яскравий приклад такого ділка. Тому його організація і розвалилась на клани. Але це вже не стосується теми характерництва і теми ким були характерники за віросповіданням, православними чи християнами.
а сейчас не варварские племена?
между тем я уже говорил, какой не какой но Куровский хоть что то делает. Да зарабатівает деньги, но за то как он мне поджопники давал я готов платить (тогда єто біло 50 грн 3 раза в неделю по 2,5 часа тренировка). Я еле живой оттуда уходил. А вы сидите и ждете, а чего вы ждете? Люди идут значит это того стоит, к Лозко я непойду сам по своему желанию. Хоть у нее муж и милионер, так что не зарывайтесь. Если критикуете, создайте что то подобное, жизнь это конкуренция и выживает тот кто к жизни готов, вот по этому и стоит это изучать, а не потому: не бейте меня, я хороший. Благими намериниями дорога выстелена извесно куда....
между тем я уже говорил, какой не какой но Куровский хоть что то делает...
Так і інші не сплять і працюють і тренують, і вам при вашому бажанні можуть надавати. Я не дам, і не навчу, признаюсь чесно. Просто коли Куровський взяв за основу вчення одного майстра (промовчу кого), а потім видає це за власне родове, передане пращурами крізь генетичну інформацію... по звичаєвій лінії, з допомогою язичеських медитацій і т. д. Ну якось важко підібрати слова для такого. Можливо він сам повірив в такий самообман. Хай працює. Просто погано коли хтось зневіриться і закарбує собі в памяті і почне поширювати розповіді про те, що "так, так знаємо, що то за характерники, за гроші..."
Позитивне бачу скоріше в тому, що якийсь хлопець замість потягувати пивасик і обкурюватись, буде фізично міцніти на таких заняттях. Позитивні також табори і виїзні вишколи для оздоровлення і гуртування молодих компаній. Але багато хто теж таке робить. Йдеться про ідеологію і спотворення фактів.
Ви особисто що думаєте про Триглав? Мені цікава ваша думка.
http://www.aratta.com.ua/prn_text_ua.php?id=628
Почитайте лучше вот это в тему.
П. С. Триглавом надо заниматся а не думать про него. Как вы можете что то гоорить если вы просто не знаете. Я протренировался месяц. Я стал в 2 раза больше. От напряжения руку не мог поднять. У него серьозно вот чо я вам скажу. Меньше нужно языком чесать, а там сами разбиретесь, я например понял что номальной физкультуры для меня вполне достаточно. А что касается фактов, то кто может здесь вообще говорить что правда а что нет, я наю несколько ребят которые Куровские отобрал в свою школу волхвов. Да может " школа волвов" и звучит смешно, но не для меня. Они там и огнем играются и дожди вызывают. Опять же - Межимир. Как бы там ни было это ближе к истине чем у многих. Я его не хвалю, потому что я к нему не хожу, мне все равно. Но, блин, ребята, а не стыдно ВАМ ВСЕМ!!! бОЛЬШОЕ ВАМ СПАСИБО, МНОго вы сделали. Если Куровский за несколько лет раскрутился то значит за ним что то есть. Иправильно сделал. Во-первых, за все нада плптить, а во-вторых, КРУТИТСЯ НАДА. В древние времена за то чот волв не справлялся со своими обязаностями его убивали. Но человек ничего не делает только по тому (это я про вас) что нету знаний, он не знает каким фигм для него обернется каждый сдедуйщий шаг. Куровский не боится. Он знает, хер его знает что, но он все достиг сам. Ни чего не украл, и никого не убил. А люди идут значит помогает. Создавайте вы и к вам пойдут если как говорит Чумаченко потуги хватит. А так стыдно....
Так і інші не сплять і працюють і тренують, і вам при вашому бажанні можуть надавати.
Именно на ниве РПВ таких не знаю, все токо веночки плетут и басни расказывают. Но еще Холошню уважаю, но он отдельно. Плохой он или нет, я по крайней мере лучшего не видел, если не брать в счет усатых дедов знания которые посмихаються в уса. Я имею в виду сейчас тех которые так сказать занимаются и для себя и для людей. И не вижу здесь ничего плохого. Истинное характерництво всегда и без того в силе и не нуждается в популяризации. Ну там свое... Там серьезно... А это игра, да игра, но в ние можна поигратся для себя с пользой и как то жить, а дальше кто его знает.... Может и случится че.
................................Не суди да не сидимым будешь...........
........................работать нада...............едри вашу мать
Востаннє редагувалося BAT'KO ierarh (17 Apr 2008 19:31:07)
Я не дам, і не навчу, признаюсь чесно
Якщо так, то трохі не правильно з вашої сторони критекувати, і засуджувати тих хто може. І звідкіля ви знаете що правильно а що ні.
А это игра, да игра, но в ние можна поигратся для себя с пользой и как то жить, а дальше кто его знает...
Якщо ви ставитесь до характерницва як до гри то видно мало ваш навчили і нічого ви не зрозуміли.
Тепер по темі. Чи були характерникі християнами?! Характерник це воїн. Воїн - машина для вбивства ворогів. Безжальна, незнае спочинку, і зруйнуе будь яку перепону на своему шляху для досягнення мети. Хтоб не стояв на шляху будто ворох, старець, жінка, мала детина чи навіть сам бог. Для характерника не повинно існувати обмежень інакже смерть.
Тепер поясніть мені як християнські заповіді вяжуця с філософіею воїна, якого мета в бою одня ЗНИЩЕННЯ.
не витягивайте из клнтекста
Характерники не были фанатиками, там живой ум должен быть.
Втаком состоянии долго не побудешь
не витягивайте из клнтекста
Втаком состоянии долго не побудешь
УУУУУ хлопче. Ти видно в ХМАРКАХ блукаеш. Ти що думав війна це красиво і романтично. І ті хто цим займався і займаеця цим гордяця. Підчас бою не може будь піякого розуму інакше ти просто не встигнеш контролювати свої рухі і рухі ворогів. дуже дуже забагато чашу будеш використовувать для осмислення.. А характерники знищували ворогів сотнями. В тому стані ні про якій розум не може іти мови. І це не фанатизм це е філософія всіх великих воїнів. Інакше вони такими ніколи би не стали. Воїн якій мае обмеження в бою гине відразуж.
Так казав Господь: „Ось піст, який я люблю: кайдани несправедливості розбити, пута кормиги розв’язати, пригноблених на волю відпустити, кожне ярмо зламати, з голодним своїм хлібом поділитись, увести до хати бідних, безпритульних, побачивши голого, вдягнути його, від брата твого не ховатись”. (Іс. 58, 6-7)
Саме це й робили козаки. То що тут "не вяжеця"? ![]()
Так казав Господь: „Ось піст, який я люблю: кайдани несправедливості розбити, пута кормиги розв’язати, пригноблених на волю відпустити, кожне ярмо зламати, з голодним своїм хлібом поділитись, увести до хати бідних, безпритульних, побачивши голого, вдягнути його, від брата твого не ховатись”. (Іс. 58, 6-7)
Саме це й робили козаки. То що тут "не вяжеця"?
Даааа хлопці. Якщо треба ви будь що на свій лад перекрутите....
С ціх слів видно лецимірство християнства... В одних словах закликають не вбивати в інших натякають мочити ворогів...
Перша заповідь НЕ ВБИЙ. Дайте точну відповідь як ця заповідь вяжеця з військовою справою?????????????????????????
Востаннє редагувалося Otaman (18 Apr 2008 08:37:25)
BAT'KO ierarh написав:не витягивайте из клнтекста
Втаком состоянии долго не побудешьУУУУУ хлопче. Ти видно в ХМАРКАХ блукаеш. Ти що думав війна це красиво і романтично. І ті хто цим займався і займаеця цим гордяця. Підчас бою не може будь піякого розуму інакше ти просто не встигнеш контролювати свої рухі і рухі ворогів. дуже дуже забагато чашу будеш використовувать для осмислення.. А характерники знищували ворогів сотнями. В тому стані ні про якій розум не може іти мови. І це не фанатизм це е філософія всіх великих воїнів. Інакше вони такими ніколи би не стали. Воїн якій мае обмеження в бою гине відразуж.
Я ж не против, но это состояние боевой формы только одно из состояний. Там много всего. Просто я понимаю что вы имете какоето отношение к Куровскому но то что вы пишите больше похоже на агитречитатив
Ні я з Куровским не знайомий, вперше про нього почув на форумі. Я займаюсь заморозвитком. Вишколом в собі воїна. І ствердно можу сказати що християнство накладуе багато обмежень. Які ведеть до слабкості особистості. А ті хото намагаеця підлаштувати християнство до військової справи просто не хочуть визнати що ця релігія для простих людей( овечок ) і воїнам( вільним людям) вона не підходить.
Якби всі козаки були дійсно християнами то вони скоріше всього пахалиб на пана і молились про спаксіння. Таке військо рознеслиб в першомуж бою.
Востаннє редагувалося Otaman (18 Apr 2008 13:14:07)