1

Тема: Что означала серьга в ухе казака?

Нашол такую информацию что серьга в левом ухе у казака означала, что он либо единственный, либо младший ребенок мужского пола в семье, но хотелось узнать бы об этом по подробнее.

Востаннє редагувалося Сварт (18 Aug 2010 23:39:48)

2

Re: Что означала серьга в ухе казака?

ну щось схоже і я чув... це був ніби своєрідний знак, для козацької братії... таких козаків під час бою старались не ставити на передову, при можливості не відсилали на ризиковані завдання... одним словом, оберігали, щоб мало чого сім"я не лишилась без єдиного спадкоємця... але це напевне не все - було там іще щось, тут треба пошукати... може десь у Яворницького щось про це є... дуже цікавими є і самі сережки... можна поритись в неті і щось надибати..

3

Ну що ж отже скачаю Яворницького та й буду читати big_smile
ЗЫ: Навіть не знаю чому на російській написав звичка вже виробилася мабуть hmm

4

Сварт написав:

Нашол такую информацию что серьга в левом ухе у казака означала, что он либо единственный, либо младший ребенок мужского пола в семье, но хотелось узнать бы об этом по подробнее.

Це був як тотем ..Тобто в сплав золота добавляли прах свого відомого воЇна предка і вішали на праве вухо. Є такий забобон що в битві предок шепче що робити воїну.У нас предки були ще ті фетішисти і вірили що у них дві матері..Одна приводить їж в цей світ а інша заберае .Тому і казали матінка смерть=)