Re: Могила Ивана Сирка
Привіт!
А в когось матеріали англійською про Атамана є?
Характерник - форум про козацькі таємниці
самовдосконалення, пошуки істини, гартування, осягнення світу, мольфарство, езотерика, українська духовність...
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Характерник - форум про козацькі таємниці » Історія, легенди, згадки про характерників » Могила Ивана Сирка
Привіт!
Спасибо,что подсказал ,Упертюх.Есть среди вас настоящие характерики ???
Привіт!
Я так зрозумів, що вам потрібно зробити безкоштовний переклад на англійську.
Я можу поговорити із знайомою яка живе у Великобританії, яка постійно в англомовному середовищі, вона зможе зробити переклад. Коли попала до Англії вона перевчалася на розмовну англійську після українського навчання в школі та інституті. Колись мені обіцяла допомогти із правильним перекладом на англійську, думаю не відкаже.
Давайте оригінал українською. Швидкий термін виконання та бездоганний професіоналізм перекладу не обіцяю, але на належному рівні.
До речі, існує англійський та американський сленг, маса англійських діалектів всередині самої Англії. Думаю для акторів вистачить принаймні прийнятного англійського тексту, якщо будуть неточності вони їх самі виправлять.
символ написав:Привіт!
А в когось матеріали англійською про Атамана є?Я так зрозумів, що вам потрібно зробити безкоштовний переклад на англійську.
Я можу поговорити із знайомою яка живе у Великобританії, яка постійно в англомовному середовищі, вона зможе зробити переклад. Коли попала до Англії вона перевчалася на розмовну англійську після українського навчання в школі та інституті. Колись мені обіцяла допомогти із правильним перекладом на англійську, думаю не відкаже.
Давайте оригінал українською. Швидкий термін виконання та бездоганний професіоналізм перекладу не обіцяю, але на належному рівні.
До речі, існує англійський та американський сленг, маса англійських діалектів всередині самої Англії. Думаю для акторів вистачить принаймні прийнятного англійського тексту, якщо будуть неточності вони їх самі виправлять.
Дуже дякую!
Було б дуже цікаво!
Днями доповню новим матеріалом і надішлю.
DneprSerg написав:Живосвіт написав:...Дніпропетровський облвиконком вирішив перепоховати за християнським звичаєм останки Івана Сірка разом із черепом в окрему могилу з капличкою.
а куди збираються перепоховати, відомо?
Та може вже перепоховали. Відгукніться хто може знати. Заперечте чи підтвердіть. Мені зі Львова геть погано видно що коїться у дніпровських землях.
Знайшов ще таке -
Орій "Козацтво чи косацтво? Ганьба чи слава Україні?" (с.16):
"...До сьогодні в запорізькій місцевості, де поблизу сучасного Нікополя покоїться прах кошового атамана Івана Сірка, кожен хлопчак знає про характерника Сірка. Своє прізвище Сірко отримав завдяки вмінню обертатися вовком. Вороги боялися його так, що й після його смерті прагнули відшукати останки і вилучити руки Сірка. Ними він міг розігнати незлічені полчища ворогів. Через те, щоб ніхто не знайшов рук Сірка, його сподвижники поховали свого атамана так, аби жоден ворог не дізнався про його могилу. А якщо й дізнається, то щоб не зміг скористатися могутньою силою руки характерника. Тому й похований Сірко у трьох різних місцях: голова і тіло без рук в одному місці, ліва рука в другому місці, права рука в третьому. З тих пір люди знають: хто знайде руку характерника Сірка, той сповниться надлюдської характерницької сили і зробить Україну вільною.
Зараз непросто відділити правду від легенди. Втім, при перепохованні Івана Сірка 2000 року нікопольськими археологами, робоча група не знайшла рук в могилі Сірка, що підтвердила відповідним актом, поміщеним в альманасі "Козацька спадщина" (№2 за 2005 рік) Нікопольського регіонального відділення Інституту козацтва Національної Академії Наук України...."
Там також на с.17 наведені фото акту, фото "членів робочої групи з перепоховання останків Івана Сірка, Серпень 2000 рік", й фото труни з останками(яка чомусь якась замаленька- стоїть на типовому письмовому столі з тумбою й займає меньш ніж півтора його розміри).
... Тому й похований Сірко у трьох різних місцях: голова і тіло без рук в одному місці, ліва рука в другому місці, права рука в третьому ...
Знайшов таке - http://www.ukrcenter.com/library/read.asp?id=3435 :
"...Сірко на три частини захований: перша його частина лежить отут саме, де Чортомлицька Січ; друга - під Кривим Рогом, а третя - під Полтавою..."
Ще.
http://litopys.org.ua/segeda/se02.htm (самий кінець посилання):
"...У 1967 р. Сіркове поховання, розташоване в межах с. Капулівка, у зв’язку з наближенням Каховського моря було перенесене на нове місце — курган Сторожова Могила. Під час розкопок, проведених тут, був складений акт, що, зокрема, зафіксував таке: «...Скелет похованого лежав випростано на спині, головою на захід, права рука зігнута в лікті так, що кисть її була на грудях, ліва також зігнута в лікті, кисть — у ділянці живота... Череп частково ушкоджений, розтрощена лицева частина, що збереглася у фрагментах... У верхній щелепі немає жодного зуба, ямки зубів позаростали, окрім двох, з лівого боку. На нижній щелепі збереглося два останніх зуба, тобто зуб мудрості й останній кутній. Ямки решти зубів позаростали повністю... Плечові кістки обох рук у місцях прикріплення м’язів мають значні горбки, внаслідок чого тут діаметр кістки більший на один сантиметр. Як на правій кисті, так і на лівій бракує деяких фаланг пальців»..."
? ![]()
А як же легенда про те, що козаки після смерті Сірка носили його руку в походи?
О том и речь, что вроде бы никак. Где то в сети видел подборку документов по вскрытию рак с мощами. Все они ....
ясно одне - невідомо де і невідомо чи він, хоча з якогось боку це вже не має значення адже некрофілія не кращий спосіб входження
ясно одне - невідомо де і невідомо чи він, хоча з якогось боку це вже не має значення адже некрофілія не кращий спосіб входження
Ви мали на увазі некромантію?
так-так, саме її, людині треба дати спокій, хоча відчувається що душа в нього не заспокоєна
Фільм про Сірка http://www.youtube.com/watch?v=oIsgu3UJoEA
Готуйтесь друзі, скоро зявлюсь і все розповім...
чекаэм з нетерпынням
У Сірка ніколи не було могили..Після того як йому відрізали і забальзамували руку його кремували а прахом загартовували зброю(булатна сталь).
я знаю шо нада дэлать шоб узнать ! бєрьом бабло і ідьом, ідьом ми до дяді чи тьоті шо спірітами називаються , ну ви поняли( колдуни потомствєнні от третього шийного хребця і до поломаного коліна) , дайом бабулєти на касу і заходім в черную комнату гдє нічо не видно і вона чи він визиває по свої волні Дух ну і берьом і питаєм " гдє ти? " на шо чуєм отвєт -" тута ! " потом раздупляємся і питаєм " тєло гдє? " ну і ше увєряєм шо ми не міліція і тєло нам надо шоб 100 раз збігать за ночь взять в рот, ну всмислі води, шоб полить могилу і стать прєзідєнтами України і вивести іі з кризи . послєдує отвєт якийсь! є вєроятность шо вразумітєльний! токо ж ми не лохи нам провєріть надо , а то вдруг маг нам нє настоящий попався , а китайська поддєлка, для провєрки кажем на отвєт- " звіздіш гад" єслі получаєм в лєвий глаз то Сірко , а якшо в правий то не він( чи наоборот) ну повните одну руку ж одрубали. от така от кмітливість козацька
Всім привіт. Дуже подобається, що наш люд обговорює наше. Я пишу вірші і хотів би поділитися своїм віршем про Сірка. А характерником кожен хоче бути, але, на те, мені здається є воля Божа, бо хто крім Бога зможе визначити, чи варто тобі мати таку силу, чи ні. Щодо поезії, я не знаю, може тут її не пишуть, але хотілось би почути думку людей, які від українскього не так далекі як більшість.
Сірко
У полі вітер скаче, мчить
Там лісосмуга стрілою лежить
Позаду села причаївся куток
І ліс спиняє буревію поток
Темніє, з дубами веде боротьбу
Всесильний володар простору
Ти чуєш ні з чим незрівнянний гул
Природньої сили навколо
В той час уже як темно стало
Мав подивитись в очі зла
Чортів задати тим, що за горою
Урликають на конях, Сірко Іван
Улю - улю, улю- улю
Там чути турків смрад
Вже скоро, близько
Неспішною ходою
Понад землею зграя вовча
Летить по вітру тихою стрілою
Рубати їх ворожий стан
Зхлеснулись, набігає хвиля
Багато мусульман....
І де вони взялись?
З землі повиростали
Наголо голови побриті
Десь хтось із турків викринув
Сірко Іван
Ім"я пекельне
Страх в очах
Та не спинити їх
Усіх зустрів Аллах
Від тиші лиш змогло втікти
Одне - два слова, мить
Короткий бій той бачив місяць
Та й той не встиг у пам"ять ухопить
Як саблі танцювали за горою
І в танці роздавали смерть
Як козаки неспинною гурьбою
Знесли чуже із рідних степів геть
По тому зранку сонце показало світу
Чим обернулась недругам свята
Війна народу проти їх наруги
Над миром українського села
Нема потреби а також і страшно
Писати про розбитих ворогів
Все як завжди після Сірка Івана
Лишились лише трупи без надій
лісосмуг тоді не було :-) це комуністи понасаджали їх, так що патріоти хай беруть сокири і вирубують чуже насадження на укр культуру