26

Re: Жовто-блакитний стяг

Яна написав:

http://gazeta.ua/blogs/?p=846
"...Коли російський імператор Олександр ІІІ захотів придбати картину Іллі Рєпіна “Запорожці пишуть листа турецькому султанові”, він призначив експертизу твору петербурзькими вченими щодо правомірності зображення на картині жовто-блакитного прапора. Комісія дала висновок: “… знамена козацкие, изображенные художником Репиным на картине… отражают в себе извечную преемственность цветов золотых и небесных, постоянно присущих для всех знаков отличий в Южной Руси (Малороссии) еще со времен Великих Князей Киевских”."

http://sd.org.ua/news.php?id=9794

"Нинішній прапор України називається синьо-жовтим, тому верхня його половина є синьою (головний колір), а нижня — жовтою (допоміжний колір). Тому, згідно з законами геральдики, на державному гербі мав би зображатися синій Тризуб на жовтому тлі. Проте в дійсності ми маємо жовтий Тризуб на синьому тлі — і це вірно. Але тоді головний, жовтий колір має бути угорі нашого прапору, а не навпаки... "
А Тризуб - тоді "замочений внизу" , в воді hmm  ?

"...З сакральної точки зору зображення на національному прапорі синього над жовтим означає, що нація визнає панування пасивного над активним, консервативного над творчим, матеріального над божественним, творіння над Творцем. Такий світогляд суперечить природному стану Всесвіту і є запереченням його Творця, відповідно, такий світогляд є брехливим і руйнівним, а оскільки найбільшим брехуном і батьком брехні є диявол, то такий збочений світогляд коректно назвати диявольським. Відповідно, синьо-жовтий прапор, який відбиває диявольський світогляд, також коректно назвати диявольським..

Захисники синьо-жовтого прапора стверджують, що синє — це небо, а жовте — це пшеничне поле. Українці є хліборобською нацією, тому її природним символом є синьо-жовтий прапор.

По-перше, небо буває синім надзвичайно рідко, адже у сонячний день воно зазвичай блакитне (тож для позначення неба і пшениці прапор мав би бути блакитно-жовтим). Насправді ж синій колір на нинішньому прапорі України є не символом неба, а рудиментом червоно-синього прапору УРСР...
Як раз на тому прапорі синій внизу.

По-друге, українці є нацією не лише хліборобів, а також священиків і воїнів. Більше того, дух священиків і священних воїнів (брахманів і кшатріїв) є домінуючим, адже навіть буденна сільськогосподарська діяльність традиційно здійснювалась українцями як священнодійство, життєтворчий ритуал. Зведення українського світогляду до селянської праці є засобом інформаційно-духовної війни на послаблення української нації.."

Да-а.., "вбивчі" аргументи , особливо про "панування"(в сенсі "природнього?"(кастового)зверхництва) одного над іншим , а також про селянську працю, як засіб послаблення української нації...

AngelSka написав:

Ну да, звичайно, спочатку чоловік потім жінка, smile спочатку тепло, а потім холод, небо потім земля, а хтось це вирішив, що це в прапорі саме так читається,  що читається спочатку верх потім низ, прямо як у китайційв, yikes а як ми читаємо рушники, картини, природу, а дерево звідки росте, з землі, ЩО ЦІННІШЕ ЗЕМЛЯ ЧИ НЕБО? Мене взагалі умиляють наші новітні пророки, бо ж у нас усі езотерики, таку проблему надумали, що вся біда мов в цьому, що як переставить сине-голубе з жовтим, зразу активація піде, активне бо має бути зверху(в небі?) Природа кольору подвійна, ЯК І ПЕРШОЕЛЕНТА КОТРИЙ ВІН ПРЕДСТАВЛЯЄ. Вода чи вогонь мають теж дві природи...
Температура кольору - це загальноприйнятна наукова річ, можна досліджувати, якщо треба...

Наприклад - колір полум'я нам вашій газовій комфорці..

Ведисти(включаючи куровця Солнцеслава) рулят по повній.  hmm
Зараз(як і у 90-х) мабуть знову буде всплеск їхньої "діяльності" -  вітагння у хмарах, медитації, співання мантр, ліжання в печерах, голодування/відмова від певних продуктів(щоб не було сил боротись), толерантне ставлення до всіх(особливо до злочинців при владі) і т.п.

Востаннє редагувалося Упертюх (29 Jan 2010 17:54:46)

27

стирання культурних відмінностей, на тобі ведизм, на тобі мусульманство, на тобі гареми, (в тій статті, де лежать-розгружаються в печерах), головне, що дивує що це справляє враження, народ не фільтрує, все на ура, так можна насаджувати що завгодно...

Диявольский прапор(перевернутий)...це ::: перли*...

Востаннє редагувалося AngelSka (29 Jan 2010 18:13:36)

Широкий битий шлях из Раю, а в Рай вузенька стежечка, та й та колючим терном поросла

28

Упертюх написав:

Захисники синьо-жовтого прапора стверджують, що синє — це небо, а жовте — це пшеничне поле. Українці є хліборобською нацією, тому її природним символом є синьо-жовтий прапор.

По-перше, небо буває синім надзвичайно рідко, адже у сонячний день воно зазвичай блакитне- (тож для позначення неба і пшениці прапор мав би бути блакитно-жовтим). Насправді ж синій колір на нинішньому прапорі України є не символом неба, а рудиментом червоно-синього прапору УРСР... [/i]

Як раз на тому прапорі синій внизу.

тут ішлося про колір - не синій, як на прапорі УРСР, а блакитний.

Упертюх написав:

По-друге, українці є нацією не лише хліборобів, а також священиків і воїнів. Більше того, дух священиків і священних воїнів (брахманів і кшатріїв) є домінуючим, адже навіть буденна сільськогосподарська діяльність традиційно здійснювалась українцями як священнодійство, життєтворчий ритуал. Зведення українського світогляду до селянської праці є засобом інформаційно-духовної війни на послаблення української нації.."

Да-а.., "вбивчі" аргументи , особливо про "панування"(в сенсі "природнього?"(кастового)зверхництва) одного над іншим , а також про селянську працю, як засіб послаблення української нації...

Упертюше, ну чого ви весь час пересмикуєте?

Де ви бачите "кастове зверхництво"? Каганець каже про поділ суспільства на касти (умовні),  але вони не є антагоністичними (- то окрема тема, ..і  найкраще це вияснити з самим автором).
А те що "ДУХ священиків і священних воїнів (брахманів і кшатріїв)  є (у всякому разі повинен бути) домінуючим" - хіба можна заперечити?

Не про "селянську працю, як засіб послаблення української нації" йде мова, а про "зведення українського світогляду  до селянської праці" - тобто, мається на увазі навмисне звуження  світогляду (до рабського). 

І при чому тут ведисти і "толерантне ставлення до злочинців"?

29

AngelSka написав:

стирання культурних відмінностей, на тобі ведизм, на тобі мусульманство, на тобі гареми, (в тій статті, де лежать-розгружаються в печерах), головне, що дивує що це справляє враження, народ не фільтрує, все на ура, так можна насаджувати що завгодно...

народ багато чого не фільтрує.. ,- на жаль.

(... А виходить, мольфар як просунутий "сексолог" і сам не проти "поживитись" енергією молодих дівчат ? - .. ну і т.д.)

30

AngelSka написав:

у нас закон всередині

Іронія?

Колись було ревіли гармати... А зараз, хто Вам винен...

"І бачив козак Мамай, що Чумацький шлях був лише смужкою на Його долоні… " (В. Довгочуб)

31

Ну то француженка фотографувала, але і нам українцям до "закону всередині" ще - як до неба рачки.

32

Жовтий колір це ментальні енергії. Золотистий це поєднання жовтого і білого, тобто можна сказати, що золотистий це відтінок білого.
Синій колір це енергії Духа. Блакитний - це відтінок синього.
Білий колір це все інформаційне поле, тобто Всесвіт.
Тобто щоб стати окремо, зі всього, в якусь окрему одиницю (істоту), ви вибираєте певні інформаційні блоки з загального.
Людина - це поєднання свідомостей Духа і тіла. Це дві гілки одного дерева, які спочатку розділяються, а потім з"єднуються.
Можна сказати, що чисті кольори: синій на жовтий - брудні, а ось золотистий та блакитний це вже ближче до білого, тобто до всього, або злиття зі всім світом (Всесвітом).

33

Символи

"Символ – це така річ, без якої дійсність є неповноцінною.
Це своєрідні обмінні пункти, через які енергія вищої реальності спливає у світ явищ...
А неправильна інтерпретація символу має, сказати б, корозійний вплив на дійсність"
Светислав Басара, філософ (Сербія)

...Я живу у державі, в якій зубожілий народ,
Розгубивши усе, крім кмітливої вдачі і гумору,
Напитав собі герб -  золоте деревце Сефірот...
"Це ж князівський тризуб!" - можновладці-поети "подумали..."

...Я живу у державі,
Бо я в цій державі живу...

...Я живу у державі, однак тут народ ні до чого...
Бо держава моя - в мальовничому, тихім селі,
Де в росі на світанку ще можна угледіти Бога,
Де увіткнута палка кущем пророста із Землі...

...Я живу у державі,

...Я живу у державі, якою керують сатрапи...
Поза злодієм - злодій, за черевом підкумка - кум...
Над усім цим лайном майорить перевернутий прапор...
Воду ллють на Вогонь!... Неприкрите невігластво, глум...

...Я живу у державі,

... Я живу у державі, як варвар, як гой, ніби Каїн...
Бо - Єдине шукаю... Рабові невільне Знання...
Розбудивши Любов, я до спраглих Любові гукаю:
"Просинайтеся, люди! Вас глушить і сліпить брехня..."

...Я живу у державі,

...Я живу у державі, насправді, бо, знаєте - доля...
Бо Душа, перев'язана в гуз, знає Міру Буття:
Де блакитне - Земля, ну, а жовте - Божественна Воля...
Де у серці б'є ключ, суть корона і корінь життя...

...Я живу у державі,

Кумпала Вір,
28.07.2010 року