Тема: Жовто-блакитний стяг
Незнаю чому але у моїй свідомості закарбований саме жовто-блакитний стяг, як стяг України, а не синьо-жовтий... оце ще раз переглянув фільм на СТБ http://www.stb.ua/e107_plugins/videotv/ view.14613 і вирішив всетаки обговорити цю тему...
Мені на підсвідомому чомусь постійно хочеться перевернути синьо-жовтй стяг.... і ось цей синій, якийсь він аж надто десонуючий (як на мене)... блакитний був би набагато гармонійнішим і тим більше хто коли бачив небо (якщо воно на те пішло) такого синього кольору, іноді синій зображають відвертим ультрамарином а ще гірше коли щось наближене до фіолетового... це що, випадковість, чи хтось відверто знущається...
хоча звичайно, якщо розмірковувати за логікою Кравчука, то яка там різниця, чи від зміни кольорів ми станемо краще жити... але це ж символ нації, а символи мають дуже сакральну і дієву сутність... можливо таким чином хтось прагне підмінити сітність українця, скористувавшись загальним невіглаством влади і підневільного населення і направити наш життєвий шлях у вигідному нам руслі... (якщо так то тема із появою на грошах відповідних символів теж справа рук тих самих людей)
в 2009 році на день незалежності я проїхав пів міста і роздивлявся хто як вивісив прапор, яке у кого відношення до нього... і на мій привеликий подив я все таки знайшов саме жовто-блакитні стяги, можливо випадковість, хтось просто переплутав сторони, але всеж таки на чуттєвому рівні було чомусь приємно...
я розумію що на державному рівні змінити щось буде неможливо (принаймі зараз), але кожен з нас може використовувати символіку ту яка ближча до нього, отже чи варто всеж таки її змінювати чи варто залишити усе як є.... у кого які домисли... як на мене наш стяг має бути саме жовто-блакитним (дуже важливо, що саме блакинтим а не синім... і якщо ще з розташуванням кольорів можна посперечатись, то як можна було тах легко пропихнути нам синій замість блакитного...)
чому навіть ось тут http://uk.wikipedia.org/wiki/Прапор_Укр 1.81.D1.8C ... коли ми говоримо про історичні прапори.... блакитний - не є блакитний, подивіться там же ж.... на татарський прапор і десонуюча різниця зразу впадає у око...