51

Re: Вибори Президента - 2010, точка зору характерникив

Андрухович слимак.

Востаннє редагувалося Mamay (05 Feb 2010 22:46:18)

"І бачив козак Мамай, що Чумацький шлях був лише смужкою на Його долоні… " (В. Довгочуб)

52

smile

53

Bohdan написав:

smile

Інтернет - це забор, на якому пишуть все, що завгодно і хто завгодно. Але в мене були підстви так висловитися. Це, щоб не нарікали)

"І бачив козак Мамай, що Чумацький шлях був лише смужкою на Його долоні… " (В. Довгочуб)

54

Мамаю, мені подобається. smile

55

Щойно дізнався Ющенко (а я й посьогодні не шкодую що прогол. За це мале зло) зняв губернатора Харковської обл. В мене телевізорa вдома не має. Але що УПА визнали це я знаю. Невже й легіони чорносотенців вирішив привести до відповідальності?

Востаннє редагувалося Дід Артім (06 Feb 2010 23:31:52)

А хай би їх усіх громи побили

56

Дійство відббулося...під настрої ненависті та реваншу.
Ющенко доклався до цих настроїв, присвоюючи звання історичним постатям, це скоріше можна назвати допінгом ненависті для жителів східної України.
Як иам гасла характерників, так і залишаться гаслами?
Зараз на українських форумах катять бочку на "проти всіх". Можливо, потрібно було пройти період для осмислення долі українського народу, та краще б, це робили інтелектуали в своїх колах, а люди спокійно жили, а пенсіонери-совєтікус - спокійно помирали.

57

Янукович їх президент)))
Як ненависті, коли він щирий патріот) «Я вважаю, що українцям буде соромно за свій вибір, але це теж демократія», - сказав В.ЮЩЕНКО. За, що мені має бути соромно? Хахльонок smile
Юля, а що вона...
Яка різниця хто Вас буде грабувати донецькі чи бютівські sad
Виходить, що кожен сам за себе...

58

Багато чого може виходити, головне - твоя земля, твій народ і твоє серце!

59

так мо воно і на добре... народ швидше проснеться... а то як ви хочете щоб відбулась справжня достойна людина ???....лишень через випробування... багато лайна відсіється, а достойних людей і за версту буде видно...

ПС... усе що нас не вбиває, робить нас сильнішими................................   гуртуймося. smile

60

На перший погляд - фантастика:
Ю - 65%
Я - 35%
Якби Ю стала президентом при перевазі в 1 голос, то система, дещо спинила свій перехід до запланованого результату і заспоскоїлася.
На даний момент буде сильно трясти у вигляді катаклізмів. Як ви думаєте, кого слухає Земля - людей чи Центр? Комусь просто вигідно говорити про помаранчеву революцію, як про закордонний проект, адже згадайте, спочатку була лише купка невдоволених, а потім пішло-поїхало.

61

нажаль.... але виходить що для 1\2 країни це планка, цінності, ідеали, тощо... що тут казати, ну і результат противсіху... Доречі, що і  тої Забужко, от зараз оці до неї поставляться привітніше і дверцята* їй відкриють yikes? тепер будем подивитися* що далі...

Востаннє редагувалося AngelSka (09 Feb 2010 15:41:08)

Широкий битий шлях из Раю, а в Рай вузенька стежечка, та й та колючим терном поросла

62

Пес привид написав:

так мо воно і на добре... народ швидше проснеться... а то як ви хочете щоб відбулась справжня достойна людина ???....лишень через випробування... багато лайна відсіється, а достойних людей і за версту буде видно...

ПС... усе що нас не вбиває, робить нас сильнішими................................   гуртуймося. smile

Дехто  радить гуртуватися в громади  http://sd.org.ua/news.php?id=18139    Але народ є інертний, то треба щоб таки добре притисло, щоб люди почали діяти...

63

Хіба Помаранчева революція не є закордонним проектом? Ідея в іншому: все, що до нас потрапляє набуває благородних та ін. рис ... smile Порівняти європейське християнство і моральність в Середньовіччі і наше??? А тепер із московським) Дуже цікаво, може справді орійська призма робить своє?

64

Тому так важливо осідлати своїх внутрішніх драконів(в даному випадку думки, емоції і настрої, страхи), щоб їх не осідлали інші, хто в цьому добре розуміється. Звідси і інертність. Стенічні емоції підвищують життєдіяльність організму; астенічні пригнічують життєдіяльність, знижують енергію(в неті є інфа)Мамай на драконі шось таке., Людині котра володіє собою, важко нав*язувати волю, відтак народу, що має таких громадян, виходить спочатку треба розібратися зі своею внутрішньою країною* і встановити в ній правильну* владу, а потім вже обирати владу зовнішню, бо все пов*язано.

Широкий битий шлях из Раю, а в Рай вузенька стежечка, та й та колючим терном поросла

65

По реакції "цивілізованих" лідерів країн, я маю на увазі поздоровлення з перемогою, можна зрозуміти, що відбувалося за часів УНР. У всі часи, сусіди завжди намагалтся знищити Україну, тому і УНР продали всім. Те саме і зараз, нікому не потрібен український харизматичний лідер, хоча б тому, що поряд з ним, інші лідери будуть виглядати дебілами.

66

Світломир написав:

По реакції "цивілізованих" лідерів країн, я маю на увазі поздоровлення з перемогою, можна зрозуміти, що відбувалося за часів УНР. У всі часи, сусіди завжди намагалтся знищити Україну, тому і УНР продали всім. Те саме і зараз, нікому не потрібен український харизматичний лідер, хоча б тому, що поряд з ним, інші лідери будуть виглядати дебілами.

У травні 1926 р. впав на паризьку бруківку смертельно поранений єврейським терористом Шварцбартом Симон Петлюра. Французький суд покарав убивцю штрафом в 1 франк. Жидівський світ тріумфував! Життя Головного отамана Армії УНР французький суд оцінив у розмінну монету.

П. Що Вам відомо про Францію та Англію?
В. Генерал Галкін і всі, хто приходив з-за кордону, передавали, що Україна з Урядом УНР ними не визнана.

Востаннє редагувалося Mamay (12 Feb 2010 20:34:05)

67

Вчора на  батьківських зборах, нас повідомили, що внесені офіційні зміни про використання мов на Україні, що вже директори шкіл інформовані, що віднині уроки можна проводити, крім української і на російській, ну і позакласне спілкування теж вільно, в неті ніякої офіційної інфи на цю тему не знайшла...
Але "Ветер перемен падул канкретный, то ли еще будеть" Хоча я, звичайно,  не проти вільного  володіння іншими мовами нашими дітьми, позачергове...

Востаннє редагувалося AngelSka (12 Feb 2010 21:17:09)

68

AngelSka написав:

Так бувший президент, зараз дуже активний, і такий буде, здається, до останньої хвилини...

http://obkom.net.ua/news/2010-02-24/2315.shtml
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 227/2010 «Про відзначення державними нагородами»("...За вагомий особистий внесок у відродження історичної спадщини українського народу...") :

"...ЮЩЕНКА Петра Андрійовича - народного депутата України
ЯКОВЕНКО Наталію Миколаївну - завідувача кафедри Національного університету «Києво-Могилянська академія»."

про Яковенко - http://kharakternyk.in.ua/forum/viewtop … 7798#p7798 :
"Н.Я.:...Например, большая часть патриотических украинских мифов сформулирована в начале XIX века, до Шевченко. А в советское время - например, воссоединение Украины с Россией - какой это миф?...
Но это - не миф. Миф - это, скажем, казацкая традиция. Она убрана в очень красивые одежды Котляревским, очень хорошо прописана в XIX веке в "Історії русів" - основе украинской идеи. А после "Історії Русів" созданы произведения Шевченко и "Тарас Бульба". И это уже завершение мифа, который через гениев Украины входит в песни, в сознание народа. Но эта красивая, романтичная легенда начала формироваться в середине XVIII века, когда реально казацтво перестало существовать...
...тут огромная путаница между мифом и навязанной идеологемой, мифом и политической формой, мифом и элементарным белым пятном, неизученностью определенного сюжета. Неизученность может объясняться запретом, неумением, незнанием методик. Все валится в кучу и говорится, что старая историография создала нам мифы.

РЖ: Одно из последствий такой путаницы - разговоры про национальную сознательность казаков. Вы в "Параллельном мире" убедительно показываете, что к тому нет никаких оснований.

Н.Я.: Повторюсь, мифу не нужна правда. Это ярко, красиво, но посмотрите на карту Украины XVII-XVIII века. Казацкая территория - лишь часть Черниговской и Полтавской областей, микроскопическая сравнительно с остальной Украиной. Никто даже не задается вопросом о достоверности, не смотрит на карту. Миф настолько убедительный, что его не надо верифицировать. На Львовщине начали во второй половине XIX столетия петь казацкие песни, но это же комедия. Реальные встречи западноукраинских крестьян с казаками происходили, когда вторые приходили грабить первых. И аутентичная реакция на казаков - остро негативная. Но казацкий миф, созданный Шевченко, все перекрывает, и галичане начинают идентифицировать себя с казаками. Так творится нация: иррационально..."

http://kharakternyk.in.ua/forum/viewtop … 7805#p7805 :
"...Я би сказала, що останнім часом навіть позначилася певна тенденція «нострифікувати» тих героїв-лицарів, котрих досі українська традиція відкидала як «зрадників», а паралельно — «залучити» до власної історії правителів, великих князів литовських та польських королів...
...Стефан Баторій уже майже «нострифікований» як творець Війська Запорозького. На черзі — Владислав IV Ваза, якому симпатизувало козацтво і за якого, зрештою, до складу України, а вже потім і в Гетьманат повернулася Чернігово-Сіверщина. На черзі — король-воїн Ян ІІІ Собеський і т.д. Мені особисто цікаво буде подивитися, як із цим впораються популярна та шкільна історія, адже йтиметься не просто про осіб, а про інший культурний світ — засадничо протилежний тому світові, що його досі культивувала/оспівувала традиційна українська історія..."

hmm
Да-а. Краще Шевченка не скажеш(на це) http://www.ukrcenter.com/library/read.a … 1#text_top :
І мертвим, і живим, і ненарожденним землякам моїм...
...Кайданами міняються, Правдою торгують...
...У чужому краю не шукайте, не питайте того, що немає і на небі,
а не тілько на чужому полі...
...А ви претеся на чужину шукати доброго добра, добра святого. Волі! волі! Братерства братнього!
Найшли, несли, несли з чужого поля
І в Україну принесли великих слов велику силу
Та й більш нічого.
Кричите, що бог вас создав не на те, щоб ви неправді поклонились!..
І хилитесь, як і хилились!
І знову шкуру дерете з братів незрящих, гречкосіїв,
І сонця-правди дозрівать в німецькі землі, не чужії, претеся знову!...

...А історія!.. поема Вольного народа!..
...У нас воля виростала, Дніпром умивалась, У голови гори слала, Степом укривалась!»
Кров'ю вона умивалась, а спала на купах, на козацьких вольних трупах, окрадених трупах!
Подивиться лишень добре, прочитайте знову тую славу.
Та читайте од слова до слова, не минайте ані титли, ніже тії коми, Все розберіть…
Та й спитайте тойді себе:
Що ми?...Чиї сини? яких батьків? Ким? (коли?)за що закуті?..
То й побачите, що ось що ваші славні Брути:
Раби, подножки, грязь Москви, Варшавське сміття – ваші пани, Ясновельможнії гетьмани.
Чого ж ви чванитеся, ви? Сини сердешної України! Що добре ходите в ярмі, Ще лучше, як батьки ходили.
Не чваньтесь, з вас деруть ремінь, а з їх, бувало, й лій топили...
...І на Січі мудрий німець картопельку садить, а ви її купуєте, їсте на здоров'я та славите Запорожжя.
А чиєю кров'ю ота земля напоєна, що картопля родить, – Вам байдуже.
Аби добра була для городу!
А чванитесь, що ми Польщу колись завалили!..
Правда ваша: Польща впала, Та й вас роздавила!
Так от як кров свою лили (ваші)батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали Свої кайдани, свою славу!

Доборолась Україна до самого краю. Гірше ляха свої діти Її розпинають
Заміс[т]ь пива праведную кров із ребер точать.
Просвітити, кажуть, хочуть Материні очі современними огнями.
Повести за віком,
За німцями..."

(було написано про фальшування історії ЄкатериноюII та ін.)

Востаннє редагувалося Упертюх (25 Feb 2010 14:33:42)

69

Там є і Мицик, і Пилат, і Мулява з Петренком. Думаю, нагороди за публічність, статус і звання. Чим більше нагород, тим більше противсихів, яким є що втрачать.

Востаннє редагувалося Дід Артім (25 Feb 2010 14:58:52)

70

AngelSka написав:

Так бувший президент, зараз дуже активний, і такий буде, здається, до останньої хвилини, говорить дуже справедливі речі, як капітан, що активно дає накази вже зі шлюпки, кидаючи в шторм свій корабель, мов, я ж свою міссію виконав, а що там далі з коралем, що вже буде, "стихія", мов прийшла...

п.с. "лірика"

http://sd.org.ua/news.php?id=18192 Президент звернувся до Генерального прокурора України стосовно порушення кримінальної справи за фактом дискримінації за ознакою мови і національності проти голови Спостережної ради ВАТ «Павлограджитлобуд»

Детально про події:   http://sites.google.com/site/budmajster18/ 
- Який жах!! Так грубо і нагло можуть поводитись тільки чужинці-окупанти, впевнені у своїй безкарності!..
Але вони навіть не усвідомлюють яку хорошу справу зробили!) - Люди внаслідок цих подій добре згуртувались і загартувались і тепер мають дуже хороший досвід. Думаю, що і на інших підприємствах українці будуть відстоювати свої права, беручи приклад з працівників "Будмайстра"...

Востаннє редагувалося Яна (25 Feb 2010 18:30:17)

71

Останню статтю з сайту   http://sites.google.com/site/budmajster18/ 
процитую сюди повністю - вона того варта.

" Юрій Щербак. ПРАВО ТА ОБОВ'ЯЗОК

Всі ми звикли до того, що маємо велику кількість прав в цьому житті, але чомусь забуваємо про те, що ми маємо також і обов’язки.

Саме обов’язок  має бути домінуючим чинником при прийнятті рішень кожною людиною, саме він повинен формувати дію кожного з нас. Саме обов’язок створює особистість, що діє і інтересах всього суспільства. Чим перед більшою кількістю людей та поколінь людина відчуває відповідальність, тим вірніше рішення, яке вона приймає. Людина, що послуговується виключно власними правами, завжди діє у власних інтересах – на відміну від людини, яка відчуває обов’язок та права інших людей. Саме обов’язок перед державою Україною та корінним етносом спонукав мене до того стилю поведінки та життя, яке я в останній час веду.

Всі ми є громадянами держави Україна і всі ми проживаємо на землях, що народили український етнос, який сьогодні необхідно зберегти та відродити. Тому ми зобов’язані знати мову корінного етносу, його звичаї та традиції, шанувати його культуру та знати його історію. Це обов’язок кожного громадянина нашої держави.

Впродовж понад 300 років, а особливо - ХХ століття, український етнос знищувався фізично та духовно, тому сьогодні на території Сходу та Півдня України переважна більшість корінних жителів втратила свої ідентичні особливості, головні з яких - мова й традиції. Тому я, син Олександра Щербака, онук Григорія Щербака, праонук Іоана Щербака, пра-правнук Бориса Щербака, пра-пра-праонук Герасима Щербака, пра-пра-пра-праонук Сергія Щербака, пра-пра-пра-пра-праонук Харитона Щербака, пра-пра-пра-пра-пра-праонук Матвія Щербака, які вважали себе людьми руськими, маю обов’язок перед своїми пращурами та нащадками повернутися до свого українського коріння та допомогти в цьому іншим представникам мого народу. Я хочу зберегти український народ як національність та етнос, що є яскравою квіткою в букеті інших народів. Цю місію можна втілити в життя тільки на тих землях, де цей народ з’явився.

Я поважаю право кожного етносу на свою ідентичність, але вимагаю від кожного поважати право мого народу -корінного народу, який народився на цій землі і є її господарем, на збереження своєї ідентичності .

Конфлікт, що стався на нашому підприємстві, оснований саме на нерозумінні Слюнкова та його соратників того, що окрім прав, вони мають ще й обов’язок поважати права інших, в тому числі, на вживання рідної мови на власній землі. І як би зараз вони не викручувалися, але правди ніде діти: звільнення працівників сталися через неповагу цими людьми прав інших.

Знаєте, що найбільше мене вразило після повернення з закордонного відрядження? Почута від працівників абсолютно дика новина про те, що з інформаційних стендів наших підприємств новими керівниками була зірвана листівка про акцію «Запали свічку!», що проводилася на території нашої держави 29 листопада 2009 року в пам’ять про жертви голодомору 1932-1933 років.

Таких дій я не розумію і не збираюся з ними миритися. Ніхто не має права таким чином поводитися з святими почуттями корінного етносу. Це неповага та приниження національної честі та гідності українців!

Саме тому, відчуваючи обов’язок власний, ми будемо вимагати від всіх владних структур виконувати свій обо’язок! Прокуратура повинна захищати права громадян та притягувати до відповідальності злочинців, а не народжувати папірці. Міська влада мусить захищати інтереси громадян та громади міста, а не компаньйонів-олігархів. Суд повинен судити за нормами чинного законодавства, а не за гроші. Вища Рада юстиції – мусить усувати суддів, які діють не за законом, від виконання обов’язків. Особи, які постраждали від незаконних дій суддів, мають добиватися притягнення останніх до відповідальності. Це наш обов’язок по побудові дійсно справжньої України! Ми його прийняли на себе, тож і відповідати перед нашими дітьми та онуками нам! 

Тому нікому - ні президенту, ні голові партії, ні меру міста, ні чиновнику, ні окремо взятому судді ми не сміємо довірити наш обов’язок по побудові своєї держави. Це наше завдання! А обов’язок вищезазначених осіб діяти у відповідності із законом та на користь громадян та громади нашої держави. "

- Кожен  українець повинен це усвідомити і поступати відповідно!

Востаннє редагувалося Яна (25 Feb 2010 18:31:07)

72

Ющенко призначив Черновецького членом Вищої ради юстиції. Ну шо, хто більше?

73

Mamay написав:

Янукович їх президент)))
Як ненависті, коли він щирий патріот) «Я вважаю, що українцям буде соромно за свій вибір, але це теж демократія», - сказав В.ЮЩЕНКО...

Про таку "демократію" - http://pravda.com.ua/columns/2010/02/25/4808404/

74

В третьому кварталі очікується підйом в економіці. Починаємо просирати й 21 століття.

Востаннє редагувалося Дід Артім (26 Feb 2010 18:08:59)

75

Европарламент попросил Януковича лишить Бандеру звания героя Украины
http://www.narodnapravda.com.ua/nation/4b878e9978d16/

Всех их возмутил тот факт, что почетное звание было присвоено человеку, которого многие считают организатором массовых убийств и пособником нацистов в годы Второй Мировой войны.

Насправді, ми зараз опинилися між двох вогнів: конаюча азійська імперія, яка в конвульсіях щось намагається вгризти і евротолерастія з усіма фарбами. Куди йдемо не знаємо... Але нам не подорозі ні з одними, ні з іншими...