Kelep написав: Яша, суть в тому, що не можна виводити етимологію індоєвропейського слова "характерник" зі східної мови, яка не має нічого спільного з індоєвропейськими мовами.
я поняв,але сам чорт не розбере, які східні слова могли бути запозичені, по інформаціі сучасних наукових філологічних та морфологічних інституцій в Укр мову входять слова запозичені від східних мов. так само як і європейських."булат, тахта, караван, гиря (з іранської); чесуча, чай (з китайської); сакля, чурек (з грузинської); орангутанг (з малайської) тощо.З тюркських та інших східних мов українська мова запозичила слова: гарба, сарай, сабантуй, могорич, чарка, балик, лапша, кавун, гарбуз, ізюм, халва, кабан, каракуль, базар, торба, табун, чабан, батіг, ярлик і т. д"
Щодо стадіона - Ви казали
її психологічно легше виконувати
мої особисті спостереження такі що виходить крім "психологічно легше" ще й щось допомагає фізично : я особисто ,скажімо при віджиманні, вдома скоріше виснажуюся фізично, а в залі можливо в трьох потах працювати далі, причому іноді можна зловити себе на відчутті ,що думки самі підказують те що ти незнав ніколи. тут таки є щось енергетичне (нагадує якийсь додзьо де вмуровані померлі предки... але ж тут без мумій все працює). зявилась цікава думка:
В СРСР Особливо парад давав потужну енергію і відчуття єдності .НЕ дарма цьому приділялась така увага. Але Це працює не дух Сталіна а егрегор (як симбіоз клітин), який утворюється....здається я зрозумів , він утворюється коли люди мають спільну мету, і прагнуть цієї мети.,беруть участь у досягненні її. А вже для збереження культа вмуровуються якісь предки (напамьять) щоб егрегор в поколіннях передавався.
Kelep написав:там на тренуваннях переломи були нормальним явищем
все може бути ,може це ще при джиуджицу було або з необережності. Але це всього лише моя догадка.
думаю те шо він ложе своїх учнів безконтакту, це якийсь секрет наподобії страху (після того як пару раз чуть руку не відірвали), або він перехвачує інерцію ваги їхнього тіла.
може я неправий, або є цікаві думки, радий буду взнати
.