1

Тема: Як їх хоронили?

Може це звичайно тупість, але мене це зацікавило.

Почув таку точку зору, що їх хоронили на роздоріжжі, з клином в грудях, та ще й лицем до землі. Пояснили ж так, що після смерті тіло помирає, душа відлітає, а дух ще живе в тілі, а тому як багато з них були сіромахами, то в них був так званий вовчий дух, і тоді якщо не був зроблений цей обряд, з могили вилазив біоробот, який мав на меті тільки вбивати.

Що скажете?

2

Re: Як їх хоронили?

Не так давно бал вскрыт один из курганов где обнаружили семь тел в полном облачении проткнутые осиновыми кольями. Четыре тела мужских и три женских. У нас есть два предположения, что либо они были так называемыми "соколятами", либо принадлежали к клану росомахи и тех и тех могли проткнуть( на всякий случай).
Не стоит забывать что характерники всё-таки были христианами и хоронили их по христианскому обычаю, к тому же многие к старости уходили в монастыри(как правило в схи-монахи). Так что протыкание тел скорее исключение из правил чем само правило.

Правда у каждого своя, а истина для всех одна и истине всё равно какими правдами её пинают, она - самодостаточна и безапелляционна!

3

у Видубецькому монастирі є могила Івана Тура з двома побратимами... хоронили звичайно, але були й такі, що й від смерті втікали, як кажуть "...і не чутно, і не видно, тільки ковил шевелиться за вітром.., а людини нема..."

Востаннє редагувалося Дід Артім (09 Oct 2009 13:41:20)

А хай би їх усіх громи побили

4

Кстати Очень распространённое мнение что Характерники ,бабки , и все кто "колдовством" занимается очень тяжело умирают.
К примеру моя бабка на карты кидала ,так когда она помирала у нас в городе была пылевая буря Я такого больше никогда не видел ,может это и не связано с ней не знаю , но там ещё много странных совпадений было.

5

цікаво що коли приходив час іти в монастир, то вибирали той що яомога далі знаходився, і разом з побратимами які супроводжували влаштовували цілу подорож-виставу не пропускаючи жоден шинок, мовляв востаннє...

6

Ну це, мабуть, тільки ті , хто йшов в монастир.

7

Але дійсно, на вашу думку, чи міг з характерника залишитися такий собі біоробот з духом вовка?

8

не думаю. Характерники были не только мастерами боя, но ведали многие тайны природы и законы бытия и умели жить в согласии с ними. Если пришло время уходить - они уходили не о чём не жалея(разве что иногда, что мало врагов на тот свет отправили).

Правда у каждого своя, а истина для всех одна и истине всё равно какими правдами её пинают, она - самодостаточна и безапелляционна!

9

в світі все може бути

10

Ибо не всякий сильный и ведающий суть характерник, бывают и сбои. Опять же Манька Величко, и ей подобные дамы.

11

Рекомендую почитати у Шилова легенди про характерників. Там є цікава легенда про Палія. Згідно з нею він отримав життя як у Місяця. І до цих пір десь блукає світом. Тепер поєднуємо деяку інформацію.
Отже, деякі характерники помирали. Варіанти смерті були різними. Ховали їх по-різному. Швидше за все, те, яким чином хоронили залежало від тих, хто хоронив. Якщо хоронили відповідно до певного ритуалу, то все було гаразд. Але горе тому, хто потривожить прах характерника. Це вам навіть не відьма. Єдина для мене незрозумілість пов"язана з тілом Сірка. Наскільки мені відомо, ті, хто тривожили його тіло не були покарані. Можливо, це пов"язано  із його заповітом, який передбачав деяке втручання у його спокій.
Деякі НЕ помирали. Приклад уже наведено - Палій. Тут є над чим подумати.
А тепер деяка інформація до роздумів. Олександр Мєдвєдєв у своїй книзі "Шоу Дао" (я знайомий з двома книгами і в одній з них це було написано) розповідає про клан Шоу, котрий проживає у Китаї. За історією цього клану, він прийшов до Китаю із Заходу. Але перед тим як прийти туди, клан розділився. Друга гілка пішла кудись на південь. Раніше вони були білими людьми. Але світогляд клану передбачає те, що вони не повинні виділятися серед оточуючих. Тому люди клану зараз виглядають як звичайні китайці. Але цікаве зовсім інше. Точно не передам, але там є приблизно наступне. У них існує 9 рівнів підготовки. Уже на першому рівні людина помирає. Ніби-то. Її хоронять. Ніби-то. Насправді, ніхто не помирає. Людина пройшовши певний курс підготовки омолоджується і появляється в іншому місці під іншим іменем, щоб не виділятися. І живуть люди цього клану десь 800 - 1000 років. Хтось скаже - маячня. Я також таке казав. Тим не менше це інформація для роздумів.

12

монах написав:

...А тепер деяка інформація до роздумів. Олександр Мєдвєдєв у своїй книзі "Шоу Дао" (я знайомий з двома книгами і в одній з них це було написано) розповідає про клан Шоу,...

+ http://kharakternyk.in.ua/forum/viewtop … 2619#p2619
http://kharakternyk.in.ua/forum/viewtop … 2624#p2624
http://kharakternyk.in.ua/forum/viewtop … 624#p2624( А це ,мабуть,буде цікаво http://vytoky.nm.ru/China.htm
(для Хвойди) : ...Обилие захоронений - свидетельство того, что речь, вероятно, должна идти о том, что в этих местах тысячелетия назад поселился какой-то народ. Не только внешний вид древних обитателей пустыни, но и извлеченный генетический наследственный материал подтверждает первоначальный вывод ученых о том, что они принадлежали к народам европеоидного типа. Для большей убедительно сти таких выводов необходимо сравнить гены, принадлежащие людям античных времен, гены современных европейцев и гены мумий, обнаруженных в Китае.

Многое могут сказать о людях, некогда пришедших в Китай, покрой их одежды и способы изготовления тканей. Ученые видят, как во многом совпадают они с тем, что ткали и носили их современники, жившие в местах, где теперь находятся Австрия, Германия и Скандинавские страны. "С абсолютной уверенностью мы можем сказать, - отмечает профессор В. Г. Мэйр, - что обнаруженные на мумиях текстильные изделия не являются необычными, а подчинены общей технологической традиции, которая была свойственна Европе и Кавказу". Важны даже детали моды. Например, высокая, шестидесяти сантиметровая шляпа на мумифицированной женщине напоминает головные уборы знатных иранцев, ходивших в них в первом тысячелетии до новой эры. А обломки колеса, найденные в одном из захоронений, относящихся ко второму тысячелетию до новой эры, совпадают с такими же частями повозки, найденными на Украине, но еще более древними... )

Востаннє редагувалося Упертюх (29 Dec 2009 17:01:51)

13

якшо людина розкриє повністю свої природні потуги, то теоретично людина може жити скільки захоче, оскільки така людина отримує свою егрегорність (звязність) оточуючим світом навідміну від людей які живуть виключно на резервах, яки вистачає десь на 70-80 років. В рукописі Войнича є строка "ми є сила та 537 літ". Є думка що вони говорять про вік людини. Колись здається вчені робили експеримент, брали якісь внутрішні органи людей, я не памятаю які і поміщали їх у відповідні лабораторні умови. То при деяких умовах печінка здається може жити до 700-800 років. Тобто щось в цьому дусу, але не памятаю точно. Єдине що людина яка розкриває свій природний початок через деякий час втрачає страх смерті, вона переростає той дитсадок в який ми всі граємось і сама йде свідомо на ту сторону. Приклад, хоча б той же Сковорода. Іншими словами, є така відмітка яка відмічає екстремум біоенергостазу людини, при якому людина жити в нашому просторі, який має свою частотность, просто навіть фізично не може. Їй треба переходити в якісь більші сфери, де є більші простори з вищою енергочастотністю. Інакше так людина ризикує знищити все що трапиться їх на шляху, тому що сіт вже замалий для неї і прийняти її просто не здатен. Існує так званний Горній світ про який релігія говорить як про Рай. Він є і туди одним оком можна заглянуть, єдине треба незабути повернутися назад, бо там так добре що повертатися не дуже хочеться. Як це зробити. Спробуйте зробити наступне, в степу влітку знайти суху билинку, яка мріє за вітром. Ваша задача легко замріяно дивитися на мріяння билики. Або так само замріяно спостерігати ряботіння води біля очеретини. Як ви грамотненко розслабитися й ненапружено будете спостерігати за цим, ви відчуєте ніби впали в такий сонячний чтан. Оце є поріг цього сівту. Ото воно все туди й дівається. Це треба попробувать, можливо використати павутинку з росою яка виграває на сонці. Не суть. обовязково повинно бути присутнє сонце.

14

схожі відчуття якось недавно пережив... лежав у пшениці (в мп)... спостерігав як вона колихається... навколо так яскраво світило сонце... і чим більше я на то дивився - тим яскравіше воно світило.... з"явилась якась дуже красива дівчина (стиль вбрання ніби епохи Русі)... щось мені сказала... і мене зразу викинуло звідти... я якось занадто зосередився і включив думалку.. smile)

отже, за вищесказаними словами і словами того ж Чумаченка, і не тільки, випливає, що людина має здатність перейти у інші світи, а не просто померти... і це вищий ступінь розвитку... усі інші, напевне, того так і мучаться перед смертю, ота потуга має якось вийти або кудись перейти... цікавими є розповіді про створеннні астральні світи... куди і перейшли більшість високорозвинутих цивілізацій... характерики частково теж...

15

Горній світ або рай у хрестиян, стан архата на сході. Так як енергетична потуга значно більша ніж тут, довго там знаходитись не бажано.

Востаннє редагувалося Дід Артім (07 Apr 2010 10:07:18)

16

ну а Горній світ і Права - це різні речі? Ну я так розумію що різні, а тоді у чому їх відмінність.. і де тоді знаходяться оті астральні світи в які перейшли більшість високорозвинутих цивілізацій - це Горній світ...?

17

Пес привид написав:

ну а Горній світ і Права - це різні речі? Ну я так розумію що різні, а тоді у чому їх відмінність.. і де тоді знаходяться оті астральні світи в які перейшли більшість високорозвинутих цивілізацій - це Горній світ...?

В кожного світу своя Права.
Хоча.. є варіанти. Але, то вже складні зв'язки.

18

і Нава теж своя...?

19

Пес привид написав:

і Нава теж своя...?

Через Наву можна вийти до безлічі світів.

Хм. Свого часу мені траплялася така модель:
кружка пива з пінною шапкою.
Бульбашки цієї піни - окремі світи.
Всі вони народжуються з пива; закономірністі за якими це все відбувається - це до Прави.
Чи є десь ще одна кружка з пивом? А, може - кружка - лише вхід до Нави? wink

В кожного світу є якась своя програма/сукупність закономірностей за якою він розгортається.
Якась група світів поєднані більшою закономірністю.. чом би й ні? Але з кожного можна дойти до Нави. І чи є десь ще якась? А переходи між ними?

Востаннє редагувалося Arias (07 Apr 2010 11:49:12)

20

хо... мандрівки світами через Наву (Стару землю.)... людина після смерті потрапляє туди?.... і в неї відкриваються виходи на інші світи?.... от тільки питання у тому чи вона сама піде чи її поведуть..?

але ж і проекцій світу є декілька.... явна, астральна, ментальна... можливо ще щось... кожна людина має доступ до них (можливо через своїх вершників)... і до чого це усе належить - це належить яві, як підвиди існування людської сутності, свідомості... чи це просто якісь методи з"вязку - провідники... чи це повністю окремі світи... якщо наше астральне чи ментальне тіло і навіть фізичне... може мандрувати світами - то у певний момент воно має належати тому світу в який воно потрапило, чи як... тобто створену нами ж астральну проекцію ми можемо помістити куди захочемо... у якийсь вимір чи підвимір... що вправно і зробили до нас сильні світу цього...

21

ви підінмаєте складні питання, тому що тут апріорі ніяких бути не може і будь-які назви є речами вельми умовними. Сваіт можна поділить на тіла за східою традицією, за спаос на малку, даж тощо, за чакрами тощо. І все це буде правильно, а відносно іншого ні. Це говорить про універсальність самого світу й різницею між ним і описом його. Разом з тим варто розрізняти деякі речі, але повторюю тут досліджувать і досліджжувать. Найблище до космогонії стародавніх словян теорія великого вибуху. За Влескинигою: ""Права бо є невідомо уложена Дажбогом, а по ній, як пряжа, тече Ява, і та соутворює життя наше, і та, коли одійде, смерть є. Ява текуща, а творена в Праві. Нава бо є по тій: до тої є Нава, і по тій є Нава, а в Праві ж є Яв". Нава - первинне поле сингулярності, збурення якої породило світ. Збурення є Правою, яка є сама правдою світу, тобто самим світом. Іншими словами, в тазік з водою капнули каплю, та кппля миттєво породила збурення хвил\ь, цуг хвиль. Ці хвилі в тазіку існують у вигляді гармонійних коливань і всі взаємоузгоджені між собою. Ні одна хвиля не може сказати, я піду погуляю, а ви тут без мене самі якось. Тобто розгортаючись по певним законам, які зумовлюють параметри й характеристики самого світу. Тобто закони не можуть існувати окремо від світу, а й тому й існують що їх зумовлює характер світу і навпаки. Для того щоб змінити закон, треба зробити йще одну каплю, яка розібє усталені взаємозвязки й зумовить інший порядок. Але що цікаво,чим більше людина накопичує свідомості, то дим далі вона від Нави, "Права є з нами і Нави не боїмося, бо Нава не має сили проти нас".  Людина дотягнутися до Нави аж ніяк не може, хоча є спосіб це повністю згорнути свою свідомість. Забуття. Нава це не стара земля, стара земля належить до Прави, Горній світ також, він горній по відношенню до нас, і сам в свою чергу мічтить в собі величезну купу світів. Існує ціла ієрархія світів за Блаватською. Пес спробуй в тому стані піднятися вище, ти помітиш що проходиш ніби ступені які різняться між собою параметрами поля. Це щось схоже на Сходи Якова в хрестиянському езотеризмі. Але це ще не все, я помітив що в спасі тіла які йдуть від тіла до дажа й до самого Рода, це теж вектор який йде від Нави. Тобто певно що існує ще один полюс, цілком незалежний від Нави, назвемо його Ор (Род), взаємодіючи з материнською Навою можливо вони й збурили ті хвилі які ми звемо Правою світу. Модельний простір теж Права. " Ява - це наш ссвіт, але це ще той світ де чим далі права як і нава відходять в тінь і стають задающим фоном,  а наполовину діють закони Ора, але так  як ми в душі великі консерватори smile, ми боремося з ним, чомусь вважаючи достоянієм семітської культури. Де є коріння, там виросте й гілля"ВК. Дерево життя, інь-янь тощо. Гріх в хрестиянській традиції і є конфлікт або розірваність між природою і Ором (Родом). Спас - це те що це протиріччя знімає Але я так вважаю що важливіше саме внутрішнє бачення, без нього це все не має ніякого значення. До речі том ворожнеча наприклад між семітами й протиставлення іншим народам і все що з цим повязане існує. Я впевнений, що якби вдалося це протиріччя зняти, ця ворожнеча зникла б. Підсідомо люди відчувають що є люди від яких залежать їхнє життя, орії, семіти, тому й ненавидять. Горній світ у Велескнизі: "А там побачимо Пращурів своїх і Матерів, які порядкують у Сварзі і там отари свої пасуть і віни свої вінять і життя мають, як і наше. Там немає ні гунів, ні еллінів, тільки Права княжити має. І та Права є істинна, як Нава є скинута, але Яві дана, і пребуде віки вічні біля Святовита" Світовит - це не бог, це стародавні зображали цілісність в розгорнутому вигляді, тобто схема як у нась сьогодні,будови тонких взаємодій. А ось про Ора: "Од Отця Ора походимо... і той час від часу народжується серед нас, бо пов'язано це так до самої смерті" (4-Г).

Востаннє редагувалося Дід Артім (07 Apr 2010 13:53:05)

22

Хвойдо, а Ви не думали про те, що Нава (світ предків) це і є Род. Адже Ви самі абсолютно вірно зазначили, що з Нави народжується Права і Ява. Порівняйте, до речі Сокола-Рода з Орлом у Кастанеди. Орел, з якого народжуються всі живі істоти, є нагвалем - ірраціональною реальністю, яка вміщує в себе все суще, а в нашій традиції це Нава.
Коли в Велес-книзі волхви згадують про те, що не бояться Нави, це виглядає як мінімум дивно. Чого її треба боятися? Думаю, що думка Петра Яремчука в статті "Ми - Українці" з цього приводу слушна:

«Творцем Всесвіту, Богом над богами українці вважали Рода... Род уособлював також і нащадків одного предка, тобто був пов'язаний з усім родом у сукупності». Українське Язичництво стор. 8, Г. Лозко, Київ 1994 р. Про те, що спочатку Род був Богом можна знайти і у інших народознавців. А в ведичних релігіях, в офіційному язичництві, у Влескнизі місця Роду немає!

«Не худоба ми, а русичі, і то є іншим навчання, аби знали, що Права з нами. А Нави не боїмося, бо Нава не має сили проти нас». «І Богові Світовиду славу проголошуємо — се Бог Прави і Яви і йому співаємо пісні, яко святе, і через нього знаємо — світ бачити і в Яві бути. І той нас од Нави убереже, і тому хвалу співаємо», Влескнига дощ. 7 є і дощ. 10.

Волхви Прави відкидають Рода і Наву, Родова Духовна Віра їм не потрібна. А може її і не було? Була! Згадаймо про «безінвентарні» поховання добре відомі археології, вони і свідчать про існування духовного світогляду та відповідної Віри. А велика кількість речей в могилах, потім божки-ідоли - то і є початок язичницького матеріалізму, а згодом і мракобісся, бо колодам почали молитися, жертви приносити, а з царьками і «живих» стали в могили класти. Скасувавши Бога Рода і поробивши з природних явищ божків, а з тогочасної науки заплутану і містичну релігію, волхви речуть — «а Нави не боїмося бо маємо Праву». Що відповідає сучасному — «а Бога не боїмося, бо маємо Науку!»

Світ єдиний! І Український Народ не відкидав ні Нави, ні Прави, не роз'єднував Світ. Віра Правди утверджувала ім'ям Бога Рода (світ Нави) суспільну справедливість, вільне життя за Поконом (Звичаєм) та життя в гармонії з Природою, за Правою. І доки того трималися, мали щасливу Яву, були єдині і панували на своїй Землі.

А порушили Віру Правди — Українське Православ'я і Покон наші волхви і старшина. Перейнялися арійською ідеєю зверхництва, вигадали ведичні, язичницькі релігії, запліднилися симітським юдо-християнським духом (потім комунізмом, тепер капіталізмом) і підступом та насиллям, з допомогою чужинців накидали те Українському Народу.

23

Світ єдиний! І Український Народ не відкидав ні Нави, ні Прави, не роз'єднував Світ. Віра Правди утверджувала ім'ям Бога Рода (світ Нави) суспільну справедливість, вільне життя за Поконом (Звичаєм) та життя в гармонії з Природою, за Правою. І доки того трималися, мали щасливу Яву, були єдині і панували на своїй Землі.

24

Хвойдо, комплекси Куровського (стосовно Нави, "А Нави не боїмося, бо Нава не має сили проти нас" його улюблена цитата при "молитвах) потрібно фільтрувати.

Стосовно ворожнечі наприклад між семітами й протиставлення іншими народами і все що з цим , цікавий погляд - http://slavs.org.ua/forum/topic/1314/na … gumila-ii/

Востаннє редагувалося Упертюх (07 Apr 2010 17:00:44)

25

"Нави не боїмося" - єрєсь. Що тут ще казати?