ви підінмаєте складні питання, тому що тут апріорі ніяких бути не може і будь-які назви є речами вельми умовними. Сваіт можна поділить на тіла за східою традицією, за спаос на малку, даж тощо, за чакрами тощо. І все це буде правильно, а відносно іншого ні. Це говорить про універсальність самого світу й різницею між ним і описом його. Разом з тим варто розрізняти деякі речі, але повторюю тут досліджувать і досліджжувать. Найблище до космогонії стародавніх словян теорія великого вибуху. За Влескинигою: ""Права бо є невідомо уложена Дажбогом, а по ній, як пряжа, тече Ява, і та соутворює життя наше, і та, коли одійде, смерть є. Ява текуща, а творена в Праві. Нава бо є по тій: до тої є Нава, і по тій є Нава, а в Праві ж є Яв". Нава - первинне поле сингулярності, збурення якої породило світ. Збурення є Правою, яка є сама правдою світу, тобто самим світом. Іншими словами, в тазік з водою капнули каплю, та кппля миттєво породила збурення хвил\ь, цуг хвиль. Ці хвилі в тазіку існують у вигляді гармонійних коливань і всі взаємоузгоджені між собою. Ні одна хвиля не може сказати, я піду погуляю, а ви тут без мене самі якось. Тобто розгортаючись по певним законам, які зумовлюють параметри й характеристики самого світу. Тобто закони не можуть існувати окремо від світу, а й тому й існують що їх зумовлює характер світу і навпаки. Для того щоб змінити закон, треба зробити йще одну каплю, яка розібє усталені взаємозвязки й зумовить інший порядок. Але що цікаво,чим більше людина накопичує свідомості, то дим далі вона від Нави, "Права є з нами і Нави не боїмося, бо Нава не має сили проти нас". Людина дотягнутися до Нави аж ніяк не може, хоча є спосіб це повністю згорнути свою свідомість. Забуття. Нава це не стара земля, стара земля належить до Прави, Горній світ також, він горній по відношенню до нас, і сам в свою чергу мічтить в собі величезну купу світів. Існує ціла ієрархія світів за Блаватською. Пес спробуй в тому стані піднятися вище, ти помітиш що проходиш ніби ступені які різняться між собою параметрами поля. Це щось схоже на Сходи Якова в хрестиянському езотеризмі. Але це ще не все, я помітив що в спасі тіла які йдуть від тіла до дажа й до самого Рода, це теж вектор який йде від Нави. Тобто певно що існує ще один полюс, цілком незалежний від Нави, назвемо його Ор (Род), взаємодіючи з материнською Навою можливо вони й збурили ті хвилі які ми звемо Правою світу. Модельний простір теж Права. " Ява - це наш ссвіт, але це ще той світ де чим далі права як і нава відходять в тінь і стають задающим фоном, а наполовину діють закони Ора, але так як ми в душі великі консерватори
, ми боремося з ним, чомусь вважаючи достоянієм семітської культури. Де є коріння, там виросте й гілля"ВК. Дерево життя, інь-янь тощо. Гріх в хрестиянській традиції і є конфлікт або розірваність між природою і Ором (Родом). Спас - це те що це протиріччя знімає Але я так вважаю що важливіше саме внутрішнє бачення, без нього це все не має ніякого значення. До речі том ворожнеча наприклад між семітами й протиставлення іншим народам і все що з цим повязане існує. Я впевнений, що якби вдалося це протиріччя зняти, ця ворожнеча зникла б. Підсідомо люди відчувають що є люди від яких залежать їхнє життя, орії, семіти, тому й ненавидять. Горній світ у Велескнизі: "А там побачимо Пращурів своїх і Матерів, які порядкують у Сварзі і там отари свої пасуть і віни свої вінять і життя мають, як і наше. Там немає ні гунів, ні еллінів, тільки Права княжити має. І та Права є істинна, як Нава є скинута, але Яві дана, і пребуде віки вічні біля Святовита" Світовит - це не бог, це стародавні зображали цілісність в розгорнутому вигляді, тобто схема як у нась сьогодні,будови тонких взаємодій. А ось про Ора: "Од Отця Ора походимо... і той час від часу народжується серед нас, бо пов'язано це так до самої смерті" (4-Г).
Востаннє редагувалося Дід Артім (07 Apr 2010 13:53:05)
А хай би їх усіх громи побили