1

Тема: Про гру з теми про Мамая

http://www.yatran.com.ua/articles/251.html тут будем говорити про гру і про те про що ми говорили в темі про жидів

А хай би їх усіх громи побили

2

Re: Про гру з теми про Мамая

структура така: гра має три рівні - поведінковий, магічний і магічно-поведінковий або характерницький.  Два останні ми поки відкладемо в сторону.

Поведінкоий передбачає гру по наперед розробленим сюжетам. Вони можуть бути різні, єдине учасники повинні знати лише загальний опис чи мету гри й загальні правила, всі психологічні ходи сюжету закладаються суддями.

Приклад сюжету гри поведінкового рівня:

Учасники: 6 чоловік - Мамай, гніздюк і чотири солдати-пахолки та один наймит-посіпака, якого при бажанні може нанять гніздюк
Місце: якась велика територія, бажано з різними компонентами природи й населеними пунктами
Учасники разом складають банк - скидуються по 20 грн і хтось купує бутилку горілки

Люди кидають жереб, щоб визначитись хто кого грає. Далі, імператорські власті дізналися що там-то й там-то місцеве населення не плате податки й послали солдат розібратися - пахолки мають знайти гніздюка й взяти в полон і дізнавшись де той ховає скарб (100 грн і бутилка горілки), забрати його поділивши між собою (по 25 грн на рило). Гніздюк в свою чергу повинен не дати себе вислідить пахолкам і викопавши скарб в одному йому відомому місці, пронести його за територію полігону. Для цього він може звернутися за допомогою до Мамая, який знаходиться в певному тільки йому відомому місці. При чому поділивши вийграш так як того забажає Мамай. Гнздюк неозброєний і може захищати себе тільки врукопашну, Мамай і пахолки озброєні, але вбивати гніздюка їм забороняється (штраф). В ситуації, колли пахолки вбили гніздюка не взнавши де закопаний скарб, гра вважається завершаною.

Мете для пахолків - арештувати гніздюка й забрати гроші та розпити пляшку горілки, якшо втрутиться Мамай - вбити його, якшо гніздюк вирішить найняти наймита-посіпаку (з місцевого населення чи випадкових перехожих), вони мають право вбити гніздюка й арештувати посіпаку (вбивати посіпаку ЗАБОРОНЕНО - ШТРАФ). Якшо всі пахолки при закінчені гри залишились цілими але всю справу зробив один - ділять гроші на всіх, якшо всі вбиті а один залишився живим і справа зроблена - гроші дістаються йому одному

Мета для гніздюка - залишиться живим і винести гроші за територію, звернувшись до Мамая, непомітно для пахолків разом з Мамаєм викопати скарб і пронести його, опісля поділить гроші, при арешті якшо буде чинить опір, пахолки мають право вбити його, якшо звернеться за допомогою до посіпаки, то посіпака теж в долі і йому мінімум 25 грн треба оддать, заборонено брати наймита безкоштовно, може звертатися і до Мамая і до посіпаки, якшо він вирішить не звертатися до Мамая, то Мамай має право вступити в боротьбу за нього з посіпаками й опісля забрати всі гроші. Якшо пронесе скарб за територію і залишиться неушкодженим то всі гроші його

Мета для Мамая - захистити гніздюка якшо той звернеться по допомогу, має право виходити з свого укриття і у випадку якшо гра затягнеться на бцльше ніж за день, може спуститися в село і "заробити" собі на життя, повинен залишитися живим адже у іншому випадку він не виграє нічого, краще зробити все непомітно бо сили не на його боці,  якшо він вбє всіх пахолків але при цьому загине гніздюк - штраф 50 грн решта його, якшо гніздюк не захотів звертатися до нього по допомогу має право вьити свіх учасників гри і забрати всі роші собі

Приблизний варіант гри, але вже розібраний, оці всі варіанти не повинні знати учасники гри в ході гри безпосередньо. Це все потім розбирається суддями на основі козацького Звичаєвого права. Гра має містити безліч стратегічних і тактичних варіантів розвитку подій, але всі учасники повинні памятати, що судити гру будуть за Звичаєм і згідно Законодавства України, тобто КК ніхто не відміняв)))

3

Січ не зникла...
...Тому впорядковували край як і завжди самі козаки-гніздюки, маючи у себе за спиною малу Січ в особах козаків-характерників, які, в разі потреби, могли зібратися в один потужний загін, щоб навести належний порядок...

4

Xvojda написав:

...  і про те про що ми говорили в темі про жидів - http://kharakternyk.in.ua/forum/viewtop … 7184#p7184

http://kharakternyk.in.ua/forum/viewtop … 7222#p7222

Xvojda написав:

...Тобто в нас є Таро, руни, Іцзин, Днк, а також логіка, комбінаторика і інтуітика. Не густо, та все ж.. є про шо подумати. По толку ми не знаєм про руни і про таро,єдине ми знаєм про іцзин що є 64 гексаграми і 64 підборів кодонів Днк

Чи може це не кубік Рубіка? Хай там як але наша реальність точно структурована через Куб ми досліджуємо поки фізичний.. Піраміда це розріз який завжди рухається до вершини (Куба?). Коло описане навколо куба перетинається з ним в вершинах..

Спочатку я бачу за доцільне накопичувати отакий матеріал а потім вже аналізувать, бо вихідної інформації дуже мало, але цікаво..уявляєте що по принципу кирпича розвивається весь світ? Впринципі все просто, треба тільки починать чогось спочатку..

Що до накопичення матеріалу - http://www.is.svitonline.com/sliderm/taro/taro.html
Хоча у автора власна  відповідність "платонових тіл" стихіям(по "випроміненню"/"поглинанню" , вершини-грані) - http://www.is.svitonline.com/sliderm/platon/platon.html

Востаннє редагувалося Упертюх (22 May 2009 17:04:00)

5

Упертюх написав:

Що до накопичення матеріалу - http://www.is.svitonline.com/sliderm/taro/taro.html
Хоча у автора власна  відповідність "платонових тіл" стихіям(по "випроміненню"/"поглинанню" , вершини-грані) - http://www.is.svitonline.com/sliderm/platon/platon.html

"Матрица рун Одина в цветке жизни" .. то, що Упертюше, знову до фракталів прийшли? wink

6

Упертюх, якшо виясниться що в картах мастей 6 і знайдуться ще 2 старших аркана, то це буде революція, адже в рунах ми спостерігаємо нисхідний ппроцес творення через думку,  а в Таро висхідний, "сходи Іакова", яких ми знаємо головних 7, цікаво що 22 аркана, але з нольовим "Глупец" (7*3=21), якшо б вони співпадали по кількості чи ще по якій закономірності, то це було б цікаво. Але зараз мені читати літературу на цю тему не цікаво через фальшивість і незнання. Я нюхом чую, що це що ми маємо з рунами, Таро, не відповідає дійсності. Єдине Іцзин зберігся, його можна було б поєднати з генетикою, але для цього треба почекати Крісаегріма, він же в нас мікробіолог, хоч і не генетик, але більше розбирається ніж я

Песу привиду, кожен розглядає характерництво  зі своєї позиції, свойого талану, здібностей тощо, кожен може грати як хоче адже Козак Мамай не належить мені чи комусь іншому - це символ українського народу. Тому виникла ідея створити кухоль з якого вже можна пити вино. Я виділив три рівні, психологічний, магічний і магічно-психологічний, тому що вважаю що це важливо

7

Xvojda написав:

Песу привиду, кожен розглядає характерництво  зі своєї позиції, свойого талану, здібностей тощо, кожен може грати як хоче адже Козак Мамай не належить мені чи комусь іншому - це символ українського народу. Тому виникла ідея створити кухоль з якого вже можна пити вино. Я виділив три рівні, психологічний, магічний і магічно-психологічний, тому що вважаю що це важливо

тобто гра заключається в тому, щоб внести у неї частинку себе і поділитись цією частинкою з іншими... чи я щось не правильно зрузумів...

і зразу запитання з ходу - чому саме магічний, чому обрали саме це слово, чи повністю воно передає той сенс... і що у вашому розумінні магія...

і що до самих рівнів: психологічний - це я так розумію свідомість людини; магічно-психологічний - підсвідомість людини; і магічний - можливо втручання або допомога якихось вищих сил... отже переважна більшість людей володіє лише психологічним рівнем (хтось більше хтось менше), тобто свідомістю, але вона частково підконтрольна підсвідомості і втручанню вищих сил.. тобто людина не володіє собою повністю... якщо ми піднімаємося на рівень вище і виходимо на рівень підсвідомого, маємо кращий вигляд на усе що нас оточує і відповідно вищий рівень свободи, далі третій рівень  - магічний, найвищий рівень свободи... людина наближена до вищих сил.. отже варто пройти три щабля пізнання ... і першим з них є усвідомлення - кожен має зрозуміти щось, для кожного напевне щось своє.... хто він, для чого живе, чиїх батьків син і і ще безліч питань, які у певному сенсі можна сформолювати у одне... далі говорити не буду - бо не пройшов ще й першого, або тільки наближаюсь до другого... отже кожен хто іде цим шляхом може поділитись своїми знаннями і допомогти іншим піднятись на вищий рівень свободи, або навпаки завадити.... бо з цього кухля про який ви кажете - п"ють усі, а от чи ніхто у нього не буде плювати... (просто наголошую про пересторогу..)

8

тобто гра заключається в тому, щоб внести у неї частинку себе і поділитись цією частинкою з іншими... чи я щось не правильно зрузумів

так, мені сподобалось як Ви сказали

зразу запитання з ходу - чому саме магічний, чому обрали саме це слово, чи повністю воно передає той сенс... і що у вашому розумінні магія...

магія - вихід людини в інші зрізи буття. Природніми магами були, наприклад, трипільці, вся їхня культура виконана в ключовій формі й розписана ритуальним розписом, тобто все їхнє життя було поставлене на перехід й утримання цілісності, яку вони боялися втратити як запоруку щасливої долі. Врешті-решт, та відкритість й відстороненість від зовнішнього зіграли з ними поганий жарт, коли прийшли скіфи, половці, ямна культура, то вони їх, орїв - тобто людей які ходять золотими шляхами, просто винищили, адже в них на противагу оріям свідомість була зосереджена на зовнішньому. Але в свою чергу завойовники отримали великий культурний заряд від оріїв, який вони приписали собі. Україна-Росія до сих пір цей процес відображає. З іншого боку ми можемо говорити, що не вони зникли, а ми впали і збудувати подібну культуру на хозарських принципах неможливо. В українців до цих пір зберігся пошук правди як запоруки щастя, хоча в зовнішньому світі домінує хозарщина яка руйнує суспільне поле і краде людські долі, не давши людині розкритися за життя

що до самих рівнів: психологічний - це я так розумію свідомість людини; магічно-психологічний - підсвідомість людини; і магічний - можливо втручання або допомога якихось вищих сил... отже переважна більшість людей володіє лише психологічним рівнем (хтось більше хтось менше), тобто свідомістю, але вона частково підконтрольна підсвідомості і втручанню вищих сил.. тобто людина не володіє собою повністю... якщо ми піднімаємося на рівень вище і виходимо на рівень підсвідомого, маємо кращий вигляд на усе що нас оточує і відповідно вищий рівень свободи, далі третій рівень  - магічний, найвищий рівень свободи... людина наближена до вищих сил.. отже варто пройти три щабля пізнання ... і першим з них є усвідомлення - кожен має зрозуміти щось, для кожного напевне щось своє.... хто він, для чого живе, чиїх батьків син і і ще безліч питань, які у певному сенсі можна сформолювати у одне... далі говорити не буду - бо не пройшов ще й першого, або тільки наближаюсь до другого... отже кожен хто іде цим шляхом може поділитись своїми знаннями і допомогти іншим піднятись на вищий рівень свободи, або навпаки завадити.... бо з цього кухля про який ви кажете - п"ють усі, а от чи ніхто у нього не буде плювати... (просто наголошую про пересторогу..)

ці три рівні відображають нас сьогодні, оріїв та їхні світоглядні позиції як основу на якій тримається наша душа і власне характерницький, що поєднує дві попередні позиції, символом чого є Козак Мамай на варті поміж двох світів, втілюючи в собі позицію і тут і одночасно там, на відміну від нас - і не тут, і не там... Україна вцілому переживає подібне, в цьому наша карма якшо хочете, в цьому наша національна ідея...

Упертюх, 36 гральних карт (4 по 9, 36 це 4 грані, не вистачає 18, щоб було 54), але з 2,3,4,5,6,7,8,9,10,В,Д,К,Т буде 13 по 4 = 52 а якшо додати 2 джокера = 54, можливо ці 2 джокери ми можемо додати до 22 старших арканів і буде 24 аркана і ще додамо чотири 1, то буде 56 молодшіх арканів і 24 старших, що разом дають всього 80 карт (24 відображає 6 а 22 - 4, можливо це повязано що в різні часи куб плутали з квадратом як сиволом куба), 54 це половина 108 - числа Бога. Цікаво що нумерологічно 18, 36, 54, 108 дає 9 - символ завешеності.

Цікаво, що Одін дивився тільки одним оком...

Востаннє редагувалося Дід Артім (24 May 2009 11:43:04)

9

Є ще такий погляд - http://lectarium.ho.ua/1995-10-19/1995-10-19_02.html  ,
пов`заний з "книгою предків «Фраваш Намаг»" -  http://lectarium.ho.ua/sb_vsn/sb_vsn_03.html :
"...Седьмое поколение - самое интересное. Это Сатурн. Здесь 64 человека, квадрат из 8. Совершенное число предков. У нас была книга предков «Фраваш Намаг», которую у нас похитили китайцы во II-III вв. н. э., назвав ее «Книгой Перемен»...
...Каждая ячейка, гексаграмма из них связана с одним из благих творений: огонь, небо, земля, вода, растения, животные, человек. Каждая из жизней этих 64 предков очень важна для нас и их необходимо изучить, как 64 программы, при помощи которых мы можем сплести ковер своей судьбы. Каждый из этих предков заполнил собой ячейку своей гексаграммы, выкинул нам жребий..."

(хоча й потребує доброго фільтрування).

10

з 8 квадрат не пролучиться..та й взагалі шось в мене Глоба не йде, шось я його не розумію. Ще одне, гексаграма створена з 6 ліній які групуються по 2 (4 комбінацій по 4, дає 64 по 64 і т.д. схоже принцип такий, принцип дзеркала, є
дине не вистачає третього, Людини, я думаю з яким повязані містерії сімки) й виходе 3, тобто те що побачив Одін - "небо-людина -земля", комбінацій в кубі виходить 64, комбінацій 3 рун у вершинах теж 64. Поки все, хоча тут і так на цілу науку вистачить, тобто треба дослідження проводить, бо рухаться далі просто неможливо

11

Пан Куровський говорив що існує 64 паралельних світи,де наша реальність тільки одна ймовірьність з них....І що можна подорожувати цими світами,і в решті решт змінювати свою реальність на краще.....А "Книга перемен"-це ключ китайців до зміни своєї реальності без всяких там подорожей,і усвідомлення про існування таких світів(хоча останнє вже під великим сумнівом)-може дійсно наші предки їх цьому навчили...

12

Ситуація жахлива. Я цієї теми не створював. Невідомо куди дивиться Адміністрація. Працюювати в таких умовах практично неможливо. Адміністратори зневажають думками учасників і ображають їхню гідність, абсолютно ігнорують теми обговорень, не задають напрямок обговорень, і як наслідок обмежуються групуванням тем по признаку подібних слів. Мені це говорить про те, що адміністраторів нічого окрім рейтингів і грошей не цікавить. За данних умов, я особисто пропоную змінити адміністрацію даного сайту, й замінити людьми, які будуть мати хоча б якесь відношення до тематики цього сайту, матимуть якусь візію стосовно роботи й діяльності проекту, а також визначатимуть напрямки й вестимуть людей, а не сидітимуть на шиї як памятник. За інших умов, я особисто себе в рамках даної політики адміністрації не бачу

Востаннє редагувалося Дід Артім (27 May 2009 19:29:09)

13

А я то думав що альтернативних світів безліч)...

Що до теми-то літає де не попадя, поки знайдеш, то уже й забудеш про що йшлося.

14

їх і є безліч, єдине що доступних людській перцепції обмежена кількість, хоча їх звісно не 64, їх значно більше, 64 це більш як глибинна обумовленість від якої залежить звісно й сприйняття

15

Xvojda написав:

Ситуація жахлива. Я цієї теми не створював. Невідомо куди дивиться Адміністрація. Працюювати в таких умовах практично неможливо. Адміністратори зневажають думками учасників і ображають їхню гідність, абсолютно ігнорують теми обговорень, не задають напрямок обговорень, і як наслідок обмежуються групуванням тем по признаку подібних слів. Мені це говорить про те, що адміністраторів нічого окрім рейтингів і грошей не цікавить. За данних умов, я особисто пропоную змінити адміністрацію даного сайту, й замінити людьми, які будуть мати хоча б якесь відношення до тематики цього сайту, матимуть якусь візію стосовно роботи й діяльності проекту, а також визначатимуть напрямки й вестимуть людей, а не сидітимуть на шиї як памятник. За інших умов, я особисто себе в рамках даної політики адміністрації не бачу

http://kharakternyk.in.ua/forum/misc.php?action=rules

16

в такому разі до побачення. Дякую всім за спілкування, окрема дяка Упертюху

Писар повинен бути писарем, але не гетьманом

17

Xvojd-о , куди ? У нас спілкування тільки починається roll

18

Повертаючись до теми Гри.
Ігри багато в чому (якщо на них не зациклюватись) допомагають усвідомити багатогранність, багатоходовість життя, як простір можливого. Треба тільки "пам`ятати", відчувати , що життя більш багатогранніше("багатоходовіше") ніж ігри(у шашках, наприклад,
для першого ходу - 7 варіантів, для другого - 20 і т.д.,  для сучасних шахів: для 1-го - вже 20 комбінацій-варіантів, для 2-го - , по-моєму,  76 і т.д. У попередника шахів -   чатуранг використовувались  ще й гральні кості для більшої непередбачуваності.
Ігри, письменність й взагалі світобачення - це спосіб "опису"-(шлях)пізнання навколишнього (а також й внутрішнього). Й для цього кожен використовує свою   систему коордінат , хтось "спрощену", хтось з"наворотами". "Мова" "опису" одного й того ж (форми, тіла, події, ..) у них буде різна. Причому для одного типу "тіл-подій" у першого цей опис буде більш простий, зрозумілий, , лаконічний , "гарний" , а у іншому типу, випадкові більш зручніший і точніший   "опис" в "системі коордінат"  буде у другого. Хтось шукає переходи з одних систем коордінат в інші("свойства инвариантности тензора" ).
Це дуже велика тема, й треба намагатись фільтрувати те що "висмоктано з пальця" чи "почуто" через "несправний телефон"...
Тому для мене більш зручніше, "приземленіше" тут рухатись через ДНК (Родове Дерево - Дерево Життя , Людське Дерево Життя, складову (Слово)Творення-матеріалізації, структурування), використовуючи у тому числі шашки-шахмати , доміно(бажано двокольорове), календар-час(ще одна велика тема) і т.і.
Шахова дошка , однакова (парна) кількість білих і чорних(синіх і червоних ?) клітин...       
Кожен з нас має "парних" предків. У іншому випадку(ЖзЖ і  ЧзЧ) нас би не було. Тут проста, не "висмокнута з пальця" "система" Роду - (від нас до предків) 1-2-4-8-16-32-64-... й  від нас до наших наступників(дітей , онуків, ...) - де з кожним наступним поколінням наша генетична складова зменьшується вдвічи , поєднуючись-"переплітаючись" з родами-"партнерами".
Цей "+ ""-" відбувається завдяки 23-тій парі хромосом( "X" і "Y") , причому у 22-ох пар хромосоми подібні , тобто маємо 22 + (1+1) "типів" хромосом.
Розглядаючи (23-тю пару хромосом) чоловіка і жінку маємо (+ є ще одна (позаядерна)складова генетичної передачі - мтДНК, яка знаходиться в яйцеклітині і переходить до нас тільки від жінки(нашої мами)) :
  Чоловік: (Y X)мтДНК
   Жінка  : (x X)мтДНК
Комбінаторіка "дає" - вісім варіантів поєднання, але природа - два(якщо не помиляюсь):
Дочка :  (x X)мтДНК
  Син   :  (Y X)мтДНК
  roll
...

Востаннє редагувалося Упертюх (28 May 2009 18:10:08)

19

працювати можна й треба не лише на форумі. В мене є ваш номер телефону, як буде Ч. я вам подзвоню, ми зустрінемось і про все поговоримо. Тоді й вирішимо як рухатись далі, я тут витрачаю дуже багато сил впусту і на даний момент почуваю себе не дуже добре. В кінці-кінців відпочину, а там видно буде

Востаннє редагувалося Дід Артім (28 May 2009 20:32:59)

20

Продовжимо рухатись(про  Y та мтДНК ).
В нашій традиції це одна з головних тем(Дерево життя).
Послухайте початок розмови(з 44 сек.) з майстринею - http://www.skarby.in.ua/?id=36
А також розмову з іншою майстринею - http://www.skarby.in.ua/?id=33 :
"Надія Химиченко, майстриня

Як начинати рушник вишивати...

...Спочатку вишиваємо минуле нашого роду, які вже відійшли. Потім начинаємо вишивати древо роду нашого. Це такий вазон, який вишивається.. і тут вишивається зірка, яка несе енергетику цій людині, яка стоятиме на цьому рушнику. А це лілія.. вишивається квітка вогню, з якої іде енергетика дальше, і тут сплітається рід чоловічий і жіночий.

Якщо починаєте вишивати рушник, то обов’язково треба помітити, де права сторона, а де ліва, де плюсова, а де мінусова енергія. Плюсова енергія повинна бути чоловіча сторона, і на чоловічу сторону стає чоловік, а на жіночу - жінка. Так що ці дві енергії сходяться в кучку і тоді складається крепка сім’я, якщо вони стоять на такому рушнику..."

"...Наталя Іванівна, майстриня

Якщо молода починає задумувати свій весільний рушник, то вона обов’язково повинна запланувати усе те, що буде там малювати. З чого складається.. Нижня частина – це потойбіччя. Тут можуть бути такі елементи, як колеса, сонечка, або це можуть бути якісь квіти… Це на смак молодої. Обов’язково ці частини повинні бути розділені.

А це сьогодення у нас і далі буде майбутнє. Що тут на цьому елементі.. Обов’язково повинен бути такий елемент як вазон. Вазон – це містилище першопредка, тобто тут обов’язково знаходиться той перший предок, який заснував цей рід. Він може бути різної форми, різної конфігурації. Це може бути макітрочка чи вазочка, що завгодно можна намалювати, це діло смаку. Повинен бути великий стовбур, на якому буде триматись весь рід. Нижні гілки гнуться до землі, це діди і прадіди. Тобто кожен елемент на цих рушниках щось означає; означає ту людину, яка жила або живе…

Далі середній ярус.. Це ярус, на якому розташовані батьки. Тут можуть бути великі квіти, пташки (павичі, зозулі, орли, голуби).

Верхній ярус.. може бути молоде покоління… І мабутнє – це ось такі безкінечники. Вони являються не тільки поєднанням неба і землі; це такий от бігуночок, на якому ми бачимо і виноградне листя і дубове листя. Це ще і своєрідний такий оберіг..."

"...Магічний рушник

...У весільному обряді на Київщині початку ХХ століття дослідники нарахували близько 20 рушників. На них клали коровай, ними перев’язували старостів, простеляли дорогу молодим. Але, як запевняє пан Юрій Мельничук, найголовнішим був той, на якому батьки благословляли молодих. Такий рушник — особлива святиня, яку не показували стороннім і берегли як зіницю ока, передаючи із покоління в покоління. Старий узор нащадки відтворювали на новому полотні як енергетичний код роду...

...Дрібні огріхи не випорювали, щоб не внести хаосу у долю. Життя тече не по шаблону, отже, не біда, якщо зірочка відхилиться убік чи хвилька вийде нерівномірною.

Що ж до вибору узору, то він мав бути двобічним. Це символізувало гармонію між зовнішнім і внутрішнім світом. Якщо ж лицьова сторона виробу гарна, а зі споду перетянуто нитки і стирчать вузли, то вважали, що й життя буде про людське око.

Усі слова зашифровані в символах узорів

Нині відомо близько 200 старовинних швів на основі двадцяти технік української вишивки. Відтворювати треба тільки той малюнок, котрий припав до душі. Фізики дослідили, що в цьому випадку він потрапляє у резонанс із вашим організмом. Комусь імпонують дрібні густі зубчики, а комусь більше подобається м’яка широка хвилька. Одним тішать око велетенські пишні квіти, інші ж відчувають потребу і зображувати, і споглядати маленькі орнаменти. Добре, якщо десь у скрині зберігся рушник прабабусі, яка прожила із прадідусем довге й щасливе життя. Його і треба взяти за зразок.

І ось нарешті весільний рушник вишито. Як же на нього ставати?

Юрій Мельничук був учасником експериментів із вимірювання енергетичного потенціалу цього чи не найдавнішого елементу весільного обряду. Один бік рушника завжди мав заряд “плюс”, другий — “мінус”, посередині рамка екстрасенса стояла на “нулі”. Отже, на який бік має стати наречена? Вкладаючи батарейку в годинник ми придивляємося, аби не порушити полярність. Отак і молодята можуть або отримати могутню енергетичну підтримку, або... “розрядитися”. Там де “плюс” — має стати чоловік, там, де “мінус” — жінка. Позитивний заряд має правий кінець рушника, або той, який вишивають першим. Другий кінець — лівий або жіночий, підсилює жінку. Чоловікові ж він може зашкодити і навпаки. Аби не сплутати, яким боком повернути рушник, у давнину рукодільниці на ньому робили мітки. До речі, узор на лівому і правому кінцях ніколи не був тотожний. На них, як у дитячій грі на уважність, завжди можна знайти десять розбіжностей. На те магічне полотно не ставали взуттям, а тільки колінами.

Тепер подекуди у селах вишивають два весільних рушника. Один для церкви, вінчання і масового споглядання, інший — потаємний, для батьківського благословення. І дуже важливо, щоб той другий — для себе, для своєї майбутньої сім’ї, дівчина творила власноруч.

Джерело: http://www.aratta-ukraine.com/sacred_ua.php?id=64  "

21

Упертюх, а рушник тут до чого? Умієш же ти цитувати когось. Не для середніх умів - скажи своїми словами що хотів пояснити.

22

Упертюх, пошукайте ще пасянс Медичи і ДНК Тоналя на сайтах хакерів снобачення, там багато матеріалу.

Треба не забувати, що 3 - це мінімальна одиниця творення простору (Декартова система координат), щоб мати речовинний зріз світу треба мати 8 трійок, дві трійки це 6 - незавершене творіння, принцип подвійності чоловічого й жіночого, дві 6 дають 12, тобто теж трійку і так далі. Схематично 2 куба (батьківський і материнський) творять третій (синівський), тобто 8 по три (разом з тим маєм 888, 666, які дають 6 яка продовжує творіння). Слідуйче покоління: 24 (6) по три = 72=9; до того, коли ще не було простору: 4 по три = 12 (3), але дивіться далі: 72 по три = 216 (9); 216 по три = 648 (9), 648 по три = 1944 (9) і т. д. далі творіння завершується, так як 9 - символ завершення творіння, тобто ми маємо:

1 + 1 + 1 = 3  - мінімальна умова простору й трійця, трисуття;

2 + 2 + 2 = 6 - куб;

3 + 3 +3 =  9 - коло замикається , тобто виконується первинна умова творіння, яка опечатується девяткою;

Далі:

4 + 4 + 4 = 12 (3) - Світовид, горизонт, каледарі, астрологія тощо, тобто довершеність світу по горизонту;

5 + 5 + 5 = 15 (6)

6 + 6 + 6 = 18 (9) - знову замикається умова творіння;
Далі:

7 + 7 + 7 = 21 (3) - синівський аспект світу, аспект ключової форми;

8 + 8 + 8 = 24 (6) - про це число ми вже говорили;

9 + 9 + 9 = 27 (9) - коло замикається.

Тобто ми маєм завжди тільки три перходи - мати, батько й син. Разом з тим, дивіться далі:

12 (3) + 12 (3) = 24 (6)

15 (6) + 24 (6) = 39 (3)

18 (9) + 27 (9) = 45 (9),

Тобто, (3) + (6) + (9) = 18 (9), вся таблиця множення дає 9,

характерно що 7 яка практично присутня всюди в нашому житті і є числом щастя і Суста божого, не вписується в жодні нумерологічні закономірності, несучи ніби магію зовсім іншого гатунку, не з цього простору в якому живемо ми зараз, якщо це так, то це число щастя, якого в нас немає, бо не належить цьому світу...

Востаннє редагувалося Дід Артім (30 May 2009 14:29:50)

23

ще про що варто сказати, це про мету людську. Людина приходить в цей світ, щоб народить сина, викопати колодязь, посадить сад і побудувати будинок. І має три борги перед Родом, перед суспільством і перд собою. Поза цим є три  кордни, захисний кордон - характерництво як захист набутого й повна людська реалізація, кордон який слугує водорозділом між нашим сітом і Волею, себто людина яка досягає його й проходить є волхвом. І між людським суспільством і харктерниками - Мамай..
    Тут є застроги. Впринципі всі люди які тут зібралися є мамаями. По суті звісно. Чому так? Іпро які застороги ви  тут кажете? Справа от у чім. Перш за все дозволю собі декілька аксіом - перша - вся ураїнська культура бере свій початок від оріїв і стоїть на характерницькому підгрунті, друга - вся українька культура - магічна культура і від початку до кінця є езотеричною культурою, про що свідчить не розуміння нашої культури нашими сусідами які стоять на завойовницьких засадах, Тобто все що є українське - є езотерика. Витончена. Прикладом цього є той факт, що ті стани , які досягають люди використовуючи глибоукі медитації, надскладні форми Тайцзі чи Цігуна, є аналогічними тим станам в яких знаходиться українець на свято Івана Купала чи якшо відтворити вдома в українця повністю за звичаєм побут, тобто в буденному своєму стані, ледь передсвятковому. Так званна таємниця чистоти трьох домівок. Один в один. Тобто коли західна чи східна чи яка завгодно людина пірнає в езотерчні техніки здійняття свідомості, ганяє мікрокосмічну орбіто тощо, вона на цю коротку мить стає українцем і починає розуміть деякі речі , які українці розуміють весь час живучи на священій землі стародавніх оріїв. Тобто розуміють єдність всього сіту, що не можна вбивати, красти, треба працювати й заробляти собі на життя чесною працею, совість десь появляється на горизонті і т. д. Але люди які не є набожні далеко не завжди займаються своїм духовним розвитком і тому в свою чергу не завжди здатні розуміти українців. І тому ми маємо дві моделі майбутнього сіту - паназійська і панєвроатлантична. Але ні та, ні друга не передбачають України. От вам Мамай-Україна, яка виконує цю роль покладену на неї самим життям. Тобто ми маємо, так само й з людьми, колись була Січ і люди жили за Звичаєм. Звичай фактично це те що в інших культурах наприклад толтекській означає магія. Тобто етнічний спосіб життя, який передбачає дотик до сущого, до правди і разом з тим до цілісності де панує природній аллогізм. Тому й існувала Січ - виокремлене місце, щоб не заважати довколишнім, які живуть вже не природнім початком, а альтернативним договорним, коли люди чи певні представники цих людей зібралися разом і вирішили, що навіщо їм проходити через ті перешкоди, які їм зарезервовані на землі й вчитися так як всі? І сказали, давайте ми переступимо через це перешкоди рабством інших і вибудуємо свій сівт. Альтернативний існуючому. Тобто що в Біблії сказано - протест людей проти Бога. Через деякий час, люди почали втрачати первісне бачення довколишнього світу й вчитися жити, сподіваючись лише на договорну обіцянку доплати до зарплати чи до пенсії. Втративши дотик до сущого, людина стала безпорадною. Людина почала вироджуватися й пропадати. Потім був Ісус який приніс Спас. Що він зробив? Він просто оцей розрив між тим і тим просто поєднав через своє вчення яке з одного боку опиралося на орійську основу, з другого боку приніс він це вчення й адаптував там де баланс сил планомірно порушувався.. Ітут ми маємо три застороги й основну проблему з якою стискається людина яка вирушає в характерницьке знання - ми сьогодні живемо в суспільстві, яке пержило радянський режим і переходить в нові етапи глобалізації суспільства. Нічого не поробиш ми діти цього часу. Діапазон в якому ми знаходимось зовсі не такий в якому жили січовики. Це перша засторога. Тобто є перепад сил між життям в Звичаї скажем так і в уніфікованому соціумі. І якшо людина не зможе знайти вірний баланс - сила до якої вона прямує починає цю людину розривать. В першу чергу по долі. Це сітоглядний розрив, який на жаль не скорочується а навпаки збільшується. Цей про цес супроводжується кризовими явищами (в тому числі війнами, катастрофами тощо). Коли кажуть і брат піде на брата... Друга засторога сугубо людська, коли людина починає займатися вивченням глибин свої душі, ну в даному випадку я маю на увазі характерництво, моментально від неї вимагається те що називається бездоганність, витончена ключова поведінка, яка буде дозволяти вільний прохід сил які вона здіймає в собі. Якшо людина десь оступиться, моментально ці сили цю людину вдарять, але вже по здоровю. Друга засторога витікає з першої. Є ще застороги - взаємодія з іншими традиціями, теж велика проблема, питання егрегорів, від яких приходиться відбиваться, разом з тим не починаючи відкриті бойові дії. Тобто знову підтримуючи баланс, наприклад Нью Ейдж. І пята засторога, впринципі прихована, але на деякому етапі сходження людського духу вона стає все серйозніше і через деякий час затьмарює перші чотири - це коли людина починає мати справу з тою стороною. Там еж дуже багато звіря, там живий світ і в ньому треба вміти вижити. Людина яка не зможе знайти рівновагу на цьому шляху - ризикує рано піти з життя, якшо буде займатися цими речами про які ми тут балакаємо. От чого всі козацтва, які є беруть тільки вершки - рукопашний бій, іздити верхи на конях тощо, а замість того що було уводять Принцип Рода, Родина, Православіє тощо, це просто запруда перед тою навалою сили з якою ще треба мати кебу вміти порозумітися...
     Але тільки на шляху до Волі, людина знімає з себе борги перед Родом (син), перед суспільством (колодязь за межою подвіря), пред собою (сад) і входить в третій етап віку людину - старість (хата), для людини, старість - це знахідка, там воля...

Востаннє редагувалося Дід Артім (31 May 2009 15:58:30)

24

http://dreamhacker.narod.ru/c30531_1.htm
http://forum.dreamhackers.org/index.php?showforum=22 - Упертюх, ознайомтесь

Востаннє редагувалося Дід Артім (31 May 2009 20:22:34)

25

Xvojda написав:

...характерно що 7 яка практично присутня всюди в нашому житті і є числом щастя і Суста божого, не вписується в жодні нумерологічні закономірності, несучи ніби магію зовсім іншого гатунку, не з цього простору в якому живемо ми зараз, якщо це так, то це число щастя, якого в нас немає, бо не належить цьому світу...

Тут на думку ще чомусь "лізе" доміно(спрощене, 7-ми зн.) - 0 1 2 3 4 5 6 :
шість "дублів" + один("пусто/пусто") + 21 інших = 28 шт.   (27 + 1("пусто/пусто")).
На шаховій дошці 8Х8=64 , якщо розглядати як матрицю, маємо 8 клітинок - головна діагональ і дві "дзеркальні" відносно неї групи по 28 кл. (2Х28) .
Да ще по периметру "дошки"(8Х8) маємо 28 клітинок..

Xvojda написав:

http://dreamhacker.narod.ru/c30531_1.htm
http://forum.dreamhackers.org/index.php?showforum=22 - Упертюх, ознайомтесь

Дякую , Xvojda, потрошки ознайомлююсь( з цим "семітським" підходом , через ПМ, дерево сефірот). Цікаво, але всеж таки відчувається оця ідеологія - Повелителя, Царя Природи(а не її дитинки). Ці "хи-хи", "спаривание", "взлом", "хакеры" - як намагання("підкоряючи", порушуючи природне) щось поскоріше оминути, ухилитись від виконання, перестрибнути("народити" дитину(чи живу іграшку, чи раба ?) не  за 9міс. а за декілька хвилин,  чи посадити картоплю взимку , бо так хочеться, нерозуміючи що Сила не пожаліє, якшо з цим граться чи використовувать як заманеться).Не хочуть працювати, зачекати,  сприймати - що всьому(природньму) потрібне своє місце і свій час, природня послідовність(у часі) дій(тому й , мабуть, тема календаря-часу майже не розглядається).
Хоча цей "взлом"(не дивлячись на наслідки) працює. Бабця моєї дружини дуже вдало ворожила (на картах), причому її навчила цьому якась жидівка(скоріш за все -ПМ, дер.сефірот), але нащастя бабця відмовилась передати свої "знання"- сказала , що забере цей гріх з собою в могилу. Поняття ворожби і       моделювання,орієнтування(в ситуації, в послідовності),"підстройки",      на мою думку, відрізняються(в першу чергу присутністю свідомого вибору між декількома можливими варіантами подій).
(З наведених на тому форумі посилань мене більш зацікавило це(с.40-43) - http://arbuz.uz/index/kniga.zip )

Й підходи що до снобачень є різні. Свій погляд я вже писав - http://kharakternyk.in.ua/forum/viewtop … 1642#p1642 (про Адвенак - гороскоп зачаття , складений з 28- ми накшатр(зіркових "стоянок", при чому 22-га накшатра - пуста, без зірок.   27+1).
Дехто ще висловлює таку цікаву думку(що до сна) - кожен день ми ввечорі засинаєм , а на ранок пробуджуємося знову - це як маленька "смерть" , як підготовка до "великого переходу"("смерті"). (Пробуджуємося там же й тими ж, повертаємось "на базу", "додому", й продовжуємо свій досвід, допрацьовуваємо  заплановане).

Xvojda написав:

...Там еж дуже багато звіря, там живий світ і в ньому треба вміти вижити. Людина яка не зможе знайти рівновагу на цьому шляху - ризикує рано піти з життя, якшо буде займатися цими речами про які ми тут балакаємо. От чого всі козацтва, які є беруть тільки вершки - рукопашний бій, іздити верхи на конях тощо, а замість того що було уводять Принцип Рода, Родина, Православіє тощо, це просто запруда перед тою навалою сили з якою ще треба мати кебу вміти порозумітися...

Це(Принцип Рода, Родина, ..) якраз не "запруда" , а  "вісь", "точка відліку", "точка опори" від якої "відштовхуєшся" і до якої "повертаєшся"(наприклад, незагубившись (хто ти й де ти) у снобаченнях) (з мінливих "лабіринтів Амберу", як птах до дерева посеред мінливого океану).

І Звичай, на мою думку, - це спосіб життя, підтримки росту і плодючості цього дерева, спосіб підтримки чистоти, нещадне прибирання паразитів-нероб(в т.ч. всіляких чи пожиттєвих, чи "потомсвенных" зверхників(паразитуючих на "заслугах", здобутках своїх уславлених предків), які намагаються жити на "горбу" інших, порушуючи їх вільне життя-творчий розвиток, індивідуальне пізнання всесвіту(з "точкою відліку" - "домом"-Деревом людського Роду) ).

Саме Людського Роду, на мою думку, бо пізнання-освоєння світу відбувається у нас через себе, через свою (антропологічну)"ДНК-призму"("тональ"). Наше ДНК - це земний людський род, як не крути(шукаючи якийсь "універсалізм" для всього - органічного, неорганічного, інопланетного і т.п.).

Востаннє редагувалося Упертюх (01 Jun 2009 16:10:54)