був лише один комуніст, якого отвариш Сталін азивав на імя-по-батькові - це Мрашал Б.М.Шапошников. Од всі товарищ Жуков, товарищ Берия... и Борис Михайлович. Звідки така любов товариша Сталіна до "полковника царської армії". А звідти що він мав честь бути автором праці "Мозг армии", в якій "...определил основные положения о характере будущей войны, глубоко раскрыл особенности руководства армией в войне и дал чёткое представление о роли, функциях и структуре Генерального штаба как органа Верховного Главнокомандования по управлению Вооружёнными силами. Правильность его выводов подтвердила Великая Отечественная война." Він був головним військовим радником Сталіна. Тобто вся політика індустріалізації, ГУЛАГу, ДООСАФу, голодомору тощо все було лише засобом - фундаментом піраміди, а вінцем цього всього була тотальна мобілізація, цитую Бориса Михайловича "...Мобилизация есть война. Другого понимания её мы не мыслим...".
А тепер подумайте, що протиставили їм ми? Я розумію... але цього дуже мало. Сьогодні рубаємо Денікіна, завтра Григорєва, після завтра Щорса... Не буває так. І не тільки Грушевський тут винен, загалом він розумів що самостійна Уукраїна повинна мати якусь концепцію свого розвитку. Він прагнув бути українським Леніним. Тільки от Ленін до революції готувався і планував її завчасно, а Грушевський вивісив жовто-блакитний стяг... і розпуств армію. Ну що ж, я думаю шансів в 20 ст в нас було мало, тому що ми свою війну програли ще в 18 ст. Загалом є три ключові постаті на яких базується українська держава - це Сагайдачний, Хмельницький і Мазепа. Кожний з них наслідував попереднього і вважав взірцем. Кожен з них є поворотним вузлом української історії. І я так думаю, що як тільки ми повернули на свій власний шлях, проблема Руїни знову нависла над нмаи як і за Мазепи, який прагнув обєднати країну, але так і не зміг цього зробити. І тому сьогодні наша подальша доля залежить від того зрозуміємо ми по-перше постать самого Мазепи, і по-друге, зрозуміємо його помилку. І тільки тоді ми зможемо подолати Руїну назавжди. Тобто Мазепа втратив можливість Єдності остаточно, він поставив все... і програв теж усе. І виявляється навіть більше. Саме на цьому етапі можливість ведення бойових дій з можливістю перемоги для нас була втрачена. А далі козаки народжувалися на те, щоб лише одбиватися. Ну власне як і всі тут ми. Це моя особиста думка.
А хай би їх усіх громи побили