Re: Чи є українські назви чакр?
і тому ми їх не розглядаєм як щось окреме
Характерник - форум про козацькі таємниці
самовдосконалення, пошуки істини, гартування, осягнення світу, мольфарство, езотерика, українська духовність...
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Характерник - форум про козацькі таємниці » Історія, легенди, згадки про характерників » Чи є українські назви чакр?
Сторінки Попередня 1 2 3 4 5 6 Наступна
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
і тому ми їх не розглядаєм як щось окреме
Наприклад , описи і судження Васильчука - http://www.vasilcuk.cz/index.php?option mp;lang=uk
про , за "Здравою", "сеть струн жизни и узлов" ,образуючих энергетичний каркас тіла людини.
Авторський варіант поєднання теорії чакр з китайськими "мерідіанами" .
До речі , не знаю як до чакр(наприклад, кольори Леля і Лади) , а про мерідіани - користно
(у продовження теми про Ч.Рись - http://kharakternyk.in.ua/forum/viewtop 4922#p4922 , правда з поправкою на сучасне часткове неспівпадіння(по В.В.Андрєєву) в розташуванні і хроноритміці).
Про яке він(В.В.Андрєєв) розповідає у цій темі - http://www.buza.ru/phpBB2/viewtopic.php?p=97552#97552
Чому не розмірковуєте над інфою? Я чув, що шкідливо говорити про все зразу. У людини з сильними мередіанами може не бути чакр(інколи я таке відчуваю), а з сильними чакрами-мередіани ,,не прощупуються"...
Упертюх,у тебе змішалося все,коні ,люди...12+2 китайських мередіана не мають не якого відношення до стугн зі "Здрави",тільки декілька з чудесних мередіанів мають хід схожий на хід енергії у кінцівках-ці мередіани призначені лише для лікування...Про 5 первоелементів і систему Багуа-чжан Андреев пише вірно,але там зовсім інший хід енергії,інші узли(от якраз це і є чакри),хоча точки можуть співпадати з точками лікувальних мередіанів..скажу ,щоб досягнути рівня уражати точки треба самому:відчувати потік енергії в собі.,уміти контролювати цей потік-прискорювати замідляти.,навчитися перорозполіляти потоки,та перенаправляти їх.,навчитися накопичувати енергію-треба знати де.,навчитися випромінювати цю енергію за периметри тіла.,бачити тік енергії у суперника.,а тоді вже діяти на точки перекриваючи цей потік...для цього треба роки щлденних тренувань,не аби ,які знання,досвідчений майстер-учитель.,і якщо вже тобі попадеться такий же досвідчений противник тільки тоді говорити про И-цзин(5 першоелементів-Багуа..)...
Я ще не до кінця додивився твої силки та розібрався зі спрутом,але перша поверхова думка моя проце поки негативна(мені здається автор сам толком не розуміє що таке Багуа,а що таке Багуаджан)
І додам для тих хто зачарований всілякими там точками,звичайний удар по активній точці навіть силиний практично нічого не дасть ,ну хіба шо буде синяк і біль на тілі,але непомітний дотик майстра може призвести до вкрай тяжкіх наслідків,аж до смерті...
Востаннє редагувалося Андрій (10 Mar 2009 17:44:20)
Андрію , я тільки намагаюсь знайти чи є(і який) зв`язок між чакрами і "струнами" і мерідіанами , бо крутити колеса в "автомобілі" , роблячи "схід сонця вручну"(в першу чергу не враховуючи ЧАС - Числобога)) , щось не хочеться. В кривичах, на мою думку, є якийсь натяк на це(на зв`язок).
чакри - це моря чи озера енергії, тобто місця де енергія має властивість накопичуватися в одному місці, а мередіани - це ріки які перетікають і кожні 2 години перенастраюють енергокомплекс на нові рітми Всесвіту, поєднують енергокомплекс в одне і потім ідуть у вічіність де там зоряні цепочки всякі тощо. Цей механізм доволі складний і вивчать це по книзі або східним способом є недоречним. Це ціле поле для досліджень. Тут не може бути єдиного рецепту. Тобто треба відійти від китайських стереотипів.
взагалі це ефірний план людини, який є похідним її нервової системи.
Як щодо наявності чакр в долонях? (в Харкові вчать що чакр набагато більше 12 ти-є багато допоміжних чакр). І ще один ньюанс: здається ті 3 чакри, що в оболонках можуть повністю узгоджено працювати лише в момент їх знаходження на однаковій віддалі від осі аури. Тобто треба розуміти,що кожна з 3-х заради ідеального узгодження стає недовершеною в своїй функції(обмеження в переміщенні-нерівності тіла відносно осі) Чи не призводиться до числа звіра?
Капут, на долонях є. Їх взагалі неможна розглядати окремо. Ці системи замкнуті на собі.
Упертюх, щоб не займатися закатом сонця вручну, - Суст божий. "Мандрівку в один кінець" можна робити 24 години на добу. Тому що наскільки досконало не будеш знати, все передбачити все одно не вдастся - Бог знає. Опускаєш просто Небо на себе і одходиш в сторону, а воно саме все зробе. Навіть чим менше туди лізти своїм комунізмом, тим краще воно виходить. Це доречі те, що робив Ісус. Дуже ефективно. Бо там як начнеш прощупувать кожну точку..., а в Цілісності є все. Те що називаюь каноністи жити під Богом, а також коли люди ходили до Києва поклонитися святим мощам. Це ж теж мандрівка в один кінець. При чому щоб ти не робив, воно саме працює.
А як на рахунок зациклення в цій системі в відповідальний момент прийняття рішення про шлях астрального поруху? (свого роду Характерник-До) Може те що я говорю призводить до застуди якоїсь оболонки(без руху чекає поки на зацикленні), але втримується установка в режимі готовності... Взагалі ж бо,природньо, той режим приходить на якусь мілісекунду... Хто б це прокоментував?. .
Ха, як мед то й ложкою
Це вже Спас. Називається "...у попа була собака...". Єдине що, правильно буде, якщо ви самі дасте нам відповідь на це питання.
Xvojda:"взагалі це ефірний план людини, який є похідним її нервової системи."
Дозволь не погодитися,не тільки від нервової системи,а й від інших систем,яж писав вище ,що аура це слабке електромагнітне поле,що утворюється в наслідок виникнення електричного струму в тілі людини,і найбільше цього струму утворюється якраз не в головному чи спинному мозку,а в серці,у пейсмейкерскіх клітинах... неврони на другому місці...Тому майже у всіх системах чакра Ярло-головна....
І то це одна думка ,а є і інші -наприклад це окремі тіла,які не залежать не від яких систем чи фізичного тіла,а мають тільки співдружній звязок,на період життя людини...А може вірне третє,що це і перше і друге одночасно....
Востаннє редагувалося Андрій (11 Mar 2009 22:50:26)
Xvojda:"взагалі це ефірний план людини, який є похідним її нервової системи."
Дозволь не погодитися,не тільки від нервової системи,а й від інших систем,яж писав вище ,що аура це слабке електромагнітне поле,що утворюється в наслідок виникнення електричного струму в тілі людини,і найбільше цього струму утворюється якраз не в головному чи спинному мозку,а в серці,у пейсмейкерскіх клітинах... неврони на другому місці...Тому майже у всіх системах чакра Ярло-головна....
І то це одна думка ,а є і інші -наприклад це окремі тіла,які не залежать не від яких систем чи фізичного тіла,а мають тільки співдружній звязок,на період життя людини...А може вірне третє,що це і перше і друге одночасно....
Серце знаходиться зліва(а не посередині)...
Мені здається , що ці (три)тіла не незалежні. Давно якось у "сновидінні" бачив енергетичні "зародки" майбутніх (до зачаття) людей - плазмоідний(прозорий, як сілікон) "пакетик"(форма ,чомусь , - обличча майбутньої людини) в середині якого - три крапочки (як світлофор) , але всі(три) , чомусь, одного кольору(в одних "пакетиках"- розово-червоного у других - блакитно-синього) , мабуть одні-дівчинки, а другі - хлопчики(може з-за цього прийнято перев`язувати запеленованих дівчаток розовою стрічкою , а хлопчиків - блакитною ??).
Хоча у китайській традиції чомусь вважається(колір) у "жіночого начала" , ИНЬ , всхідний(від землі) потік - синій , а "чоловічий", ЯН , ниспадаючий(з неба) - червоний .
???
Глянте , наприклад сюди - "Три Даньтяня в Шести Направлениях" ,
там доречі ще є таке (с.5):
"...Три Даньтяня соотносятся с тремя резервуарами энергии внутри нашего тела. Каждый резервуар является местом, где мы храним, преобразуем и собираем энергию. Эти резервуары являются источником энергии, которая протекает по телу. Меридианы - это энергетические реки, берущие свое начало в этих резервуарах..."
А як на рахунок зациклення в цій системі в відповідальний момент прийняття рішення про шлях астрального поруху? (свого роду Характерник-До) Може те що я говорю призводить до застуди якоїсь оболонки(без руху чекає поки на зацикленні), але втримується установка в режимі готовності... Взагалі ж бо,природньо, той режим приходить на якусь мілісекунду... Хто б це прокоментував?. .
Капуте , а ви з вченням Мазиків знайомі ? Почитайте це(перше посилання) - http://kharakternyk.in.ua/forum/viewtopic.php?id=108
(мені здається - це вам близьке , й про "замороження" оболонки і т.п.
)
Ні, Упертюху. Этнопсихологією не переймаюсь і замороження оболонки це такий же мусор, як у декого спалахи при телекінезі.
Упертюх:"Серце знаходиться зліва(а не посередині)..."
Нічого подіного серце знаходиться по середині і розходиться від центру вправо і більше вліво,і то не у всіх,є виключення(існують люди з прастороннім розміщенням серця,у них навпаки-більше вправо,менше вліво)...До речі коли мертвій людині роблять реанімацію,то вплив іде на точку на нижній третині грудини-по центру тіла(бо саме там розміщені пейсмейкерскі клітини)-непрямий масаж серця,і ця точка співпадає з чакрою Ярло...
Даньтяні то зовсім інше,в китайському бойовому мистецтві за основу береться нижній даньтянь(чакра зарод),трохи вище лонного з.єднання(він співпадає з центров ваги тіла,якщо ти його відчуваеш це покращує твою координацію при рухах під час поєдинку,а також звідти ти можеш перенаправляти енергію в будь яку точку тіла(якщо ти туди її "наскладав",бо природньої "маловато" на щось путнє)...але то примітивний рівень,досконаліший рівень то переміщення енергії у середній ,ну а згодом у верхній даньтянь(третій глаз),вершиною ж у всіх китайських книжках є центр серця,але самі китайці вже забули ,як того досягти...
У нас є Здрава там основний центр -серце(Ярло)-в ньому запасаємо енергію і з нього беремо..,в козачому СПАСі з книг Д.Усвятовоі,центром для рівноваги і координації є сонячне сплетення...
Тобто чакри це місця де виробляється , запасається енергія,(завод і тут же склад)а також де вона виходить з тіла на зовні(дорога зі складу на зовні-це стугни),а даньтянь це поняття лише місця запасу енергії( тільки склад),а мередіани-це взагалі інше (це дороги з заводу на зовні,і вони не співпадають з дорогами зі складу на зовні-стугнами)....
Востаннє редагувалося Андрій (12 Mar 2009 02:47:49)
Xvojda, у мене питання щодо "Мандрівку в один кінець" можна робити 24 години на добу. Можна детальніше? Якщо вважатимеш за доцільне - напиши в приват. У мене таке враження, що десь з цим стикався, але ніяк не можу пригадати де.
монаху, я подумаю і напишу тут. Впринципі таємничого такого нема нічого. Єдине що коли про це говориш так, то воно коряво звучить. Просто це адресувалося Упертюху, який трохи знає це.
Всім іншим. Електромагнітні речі, або серцеао-судинна система й інші є материнськими для інших похідних як ви кажете оболонкових або ауричних систем. Наприклад, серцево-судинна - має в собі фізичну і ефірну основу, але формує вже астрал. Я кажу - це складні взаємоповязані системи. І так далі.
значить суть "Мандрівки в один кінець" - ви стоїте на алеї. Ви десь собі відчуваєте, що все те,що ви за собою тягаєте не варто майже чого. Вас клювали, клювали і заклювали. І Бог з ним, сказали ви. В оцій розпуці ви починаєте йти в нікуда... Ви максимально відкриваєтесь світу. Ви ніби стираєте грань між собою і світом. Перші кроки ніби такі важкуваті, пробираєтесь ніби в густому киселі. Але ви вперто просуваєтесь далі. Через деякий час ви відчуваєте ніби камяні глиби з вас попадали. Вже все далі йти не треба. Давно забутий спокій, який був у дитинстві повернувся до вас. Чорт з ними з перемогами, з поразками. Та зажріться ви ними... А шо виходить всякі хвороби, нажите, накручене, події, переподії, все вилитить із вас аж гай зашумить. Дуже корисно робити в кого обійстя, всякі підселення, засвіти, царські хвороби, мандрвівка в один кінець дуже гарно відділяє правду від неправди. Дуже корисно - спєсь злітає зразу. Мандрівка в один кінець того, що людина на наприкінці вже якісно інша, оновлена. Ну в ідеалі вона вкінці-кінців розчинається і щезає з цього світу. Але це не головне. Наше життя і є цією мандрівкою і ми можемо жити і прислухатися цілісності, а вона сама скоригує наші кроки в житті. Оце Ісусове - через мене прийдете, жити з Богом, праведний спасеться, це і вигнання бісів. Це мандри Сковороди. Він могіканин, до нього це була ціла традиція. Дуже потужний психологічний катарсіс. І не нада келії, це стилізація шляху людського, долі, в узгоджені з довколишнім, яке має в собі знання про все. І так як ми виділені в цій точці тут і зараз, ми не можем прийняти рішення. Бо ми не знаєм які події були до цього і як події складуться після цього. А ті ж характерники спостерігаючи за довколишнім, виявили що в тій цілісності детермінанти часу нема, неіснує. Там подійне поле може зміщати трохи назад, трохи вперед. І ви ще в хату не зайшли, а хазяїн вже знає шо ви й казать йому будете. Уявляєте яка фора в нього є. Це ніби диво, але шляхом вивірених кроків в житті, коли людина настільки розчинялася в довколишньому, що втрачаючи свою людськість, отримувала знання з самого життя в прямому вигляді. Знаєш навіть де тобі треба ногу поставить, щоб воно не бабахнуло. Людина перестає гарячкувати в житті, приходить розважливий передбачуваний спокій. Тобто знаєш, ага цю ситуацію можна обиграть отак, а цю отак. Завтра приїдуть ті то ті, їм треба сказать те. Цю людину неможливо застати зненацька. В неї є стратегічний резерв життя. Вона баче свою дорогу життя. Це зовсім не метушлива людина. Вона ні з ким не воює, не махає булавою над головою. Більше того її навіть розпізнати неможливо. Вона не світиться. Вона в тіні.
,
Востаннє редагувалося Дід Артім (14 Mar 2009 15:18:32)
Хвойдо, ви хороший образописець етносоціолоґії, Але Але Але. Астрал-поняття глибокосучасне. Коротко скажу лише про сутність ідеального реалу. Вона схожа на двійну зірку.Одна сутність тут, друга там.Одна другій помагає йти більш вивіреним шляхом(як у космосі)-не феномен.Причому ,варіанти, коли 2і сутності перероджені в матеріальному світі (сильні світу цього) і коли 2і -в астралі(лунатик)-це 2 феномена.1 Естетик,2етик і 3плюмажник.Характерник-це 1
Востаннє редагувалося Капут (14 Mar 2009 23:58:39)
Капуте , як я зрозумів Чумаченка, то , в твоїй терміналогії-друга по Ч.-це "ключова форма"(це ти("ідеал") який все робить правильно, тобто кожен момент - єдино-оптимально(Ти який в Правді, в Цілістністі),
а перша сутність(в твоїй терміналогії) - це Ти (як відображення в кривому дзеркалі "того" "ідеалу") відхилений від Правди, зійшовший з єдино-правильного шляху, з-за помилок на твоєму власному шляху(типу дисперсії в математиці).
Коли цей "перший" діє правильно , то ці "2і сутності" в "матеріальному світі" "об`єднуються" - це і є Характерництво.
Причому , кожен момент, незалежно від того як далеко ти(перший) "відхилився" , ти можеш "повернутись"-"об`єднатись", якщо почнеш діяти в Правді-Цілістністі(знову повернешся на свій власний, неповторний, обраний тобою(для реалізації-матеріалізації), закладений Цілістністю Шлях.
Вибачаюсь , що погано, кострубато, по-своєму написав. Хвойда поправить. ![]()
мені сподобалось. Дуже точно. Єдине що додати - це сутність Спасу
Щодо астралу то я розумію що кожен в це поняття вкладає якесь своє розуміння, але якшо коротко, то астрал має три рівня - перший - так званий вітал, який часто плутають з ефіром (це кров яка рухається по судинах), другий - внутрішні органи, які замкнені на собі і працюють в своєму діапазоні. Ми говоримо є печінка, серце, нирки. Вони формують емоції як хвильові коливання. І третій - це астрал, який збирає все оце в одне ціле. Він придає і визначає особистість людини. Органи які діють злагоджено в одному цілому. Тобто, коротко кажучи, ви це голова?, серце? тулуб? Тобто астрал формує з цьих запчастин вже людину як особистість.
Хвойда розложив оболонку по-поличках. Тоді і в реалі треба жити по-поличках, а це складніше. Я ж трактую про відпущення своїх принципів цілісності у ,,мандри" до астральної сутності і назад. Так само астральна сутність відпустить своє цілісне до мене реального і поверне собі назад. Все відбувається на вигідних засадах у потрібний для кожної сутності час. Як це відчути. . . Потрібно народитись у 2-ій сутності в астралі і уявити той День народження себе для Бога як народження хлопчака(бо в одному з відзеркалень так воно і є). Потрібно виховувати його(можливо хтось памятає своє охрещення,то цей хлопчик-майже ровесник) Ця сутність з часом стає до невпізнання зміненою(щупальця в одних відзеркаленнях, крила-в інших...)це все від астральної роботи,ніби мязи ростуть,а в астралі-це крила ,щупальця а не обмеження мязами. Звичайно,що коли ми ці ,,засоби"сприймаємо як вимушене(при телекінезі, левітації)то в егрегорі ,,По смерті" нам Бог залишить лише те що треба. А коли,наприклад, нечестивець користується в астралі хвостом, краном і не хоче визнати це вимушеним-Бог такого знищить, бо це образа(недовіра досконалості подоби людини до Бога) Якщо потрібен астральний парус, то треба походити,пороздумувати ,,удвох" як це буде:розгон підтяганням щупальцями, а далі п'єзоефектом розтягування щупалець здинамувати той вітер...на крила і т.д. І триматися цілому в оболонці(прагнути) вірно Хвойдо кажеш. Бо деякі люди хизуються тим,що відпускають астральне тіло наніч в далекі світи, а це призводить до втрати спільної мови. Якщо таке всеж трапилось-непобоятись на мілісекунду телепортуватись туди й реальній сутності(глянути краєм ока на той ,,монастир",бо щоб мати закони астрального тіла за свої теж). Упертюху, мене вчили випадково і то там то сям. Чумаченка не читав-бачив.
Поки я шастаю де попало, тут без мене почали говорити на досить цікаві теми.
Кількість чакр - в українській традиції їх 6. Якщо хтось має бажання - можемо звіритись яка чакра випала.
1 - в промежині
2 - в місці з"єднання хребта і тазу - вихід на "поле даньтянь"
3- в місці де починаються ребра - вихід на сонячне сплетіння
4 - в місці з"днання хребта і шиї
5 - в місці з"єднання шиї і голови
6 - маківка
Це трактування я почув від О. Притули. Воно базується на казці про Котигорошка (саме шість чакр). Про українські назви чакр не чув, як не зустрічав самого українського відповідника слову "чакра". З усього написаного найбільше, на мій погляд, відповідає дійсності інформація наведена Мамаєм щодо "Чухиркан-Чакрін-Чигирин".
Слова Шлоссера щодо кількості чакр я інтерпретував би так: кількість чакр людини залежить від світогляду того чи іншого народу. Не можна говорити про різну кількість чакр у людей західного та східного типу (бо тоді може виникнути ще поділ на північний і південний тип). Можна говорити про уявлення народів про кількість чакр.
Тобто, О.Притула стверджує, що первинним є питання світогляду, а не питання анатомії чи фізиології людини?
Тоді такі питання: скільки чакр мають індіанці Північної Америки та пігмеї, які, як відомо, мають відмінний від нашого світогляд, і хотілося б знати, на які саме відмінності у світогляді вказує наявність сьомої чакри у індусів?
О.Притула - це Олена Притула (редактор "Української правди") чи Олександр Притула (президент ВФ"Спас")?
Якщо другий, то яке відношення мають чакри до гопки-спасу? Ніякого!!!
Келепу - Олександр Притула, президент ВГО ВФ "Спас". Притула не стверджує про фізіологію, навіть я не стверджую, оскільки це була моя думка. Не розумію іронії. Чакра - це не орган тіла. Тому вважаю правильним формулювання "кількість чакр людини залежить від світогляду того чи іншого народу". Відповідно до уявлень та вірувань того чи іншого народу тіло людини має певну кількість чакр. Деякі народи взагалі не мають аналогів поняття "чакра". Але це не заважає їм жити. Тим більше їм по барабану скільки насправді у людини є чакр. На які відмінності у світогляді вказує наявність сьомої чакри у індусів не знаю. Можливо, лише на те, що українські уявлення є більш архаїчними, давніми.
Щодо останнього вашого речення - а хто ви такий, щоб так категорично стверджувати подібне? Черговий великий гуру спасу? Тоді навчіть нас як воно насправді є. А ми почитаємо. В крайньому разі мені цікаво дізнатися на чому базується ваша іронічна категоричність щодо моїх слів. Стосовно написаного мною вище - я спілкувався з цього приводу зі Шлоссером (значно детальніше, ніж викладено тут на форумі), і ми прийшли до висновку, що викладена мною інформація має певну логіку. Ви, я так розумію, хочете заперечити? Будь-ласка, конкретизуйте.