Re: Чи є українські назви чакр?
Шлосер, я розумію, але то до чакр має якесь відношення?
Нижче я знайшов відповідь.
Востаннє редагувалося Mamay (03 Mar 2009 18:28:06)
Характерник - форум про козацькі таємниці
самовдосконалення, пошуки істини, гартування, осягнення світу, мольфарство, езотерика, українська духовність...
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Характерник - форум про козацькі таємниці » Історія, легенди, згадки про характерників » Чи є українські назви чакр?
Сторінки Попередня 1 2 3 4 5 6 Наступна
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Шлосер, я розумію, але то до чакр має якесь відношення?
Нижче я знайшов відповідь.
Востаннє редагувалося Mamay (03 Mar 2009 18:28:06)
У Монаха пропущено ярло - анахата. В славянских техниках очень важный центр.
там не пропущено.. там змінене розміщення..
піднята вона з серця вище майже до шиї..
не знаю наскільки це правильно.. аджни теж нема
Ні випало Ярло...
Треба було не казати "ні", а доповнювати.... бо нема ні того ні того..
Для того, щоб зрозуміти, як діє матеріальне тіло, потрібно знати про природу тонкого тіла і як тонке тіло пов'язане із грубим тілом. Ведична література описує таку систему, що називається сат-чакра-йога, тобто знання про енергетичні інформаційні центри або «колеса, диски» чакрах. Ці чакри зв'язують тонке тіло людини (сукшма-шаріра) із грубим його у відповідну дію. Відповідно схильностям людини можна визначити, яка в неї система організму страждає. Також можна визначити її ментальний потенціал, кармічне минуле й що з нею тоді відбувалося, чому вона одержує такі реакції, і як захиститися від них.
Є сім основних чакр. Звичайно ж, їх значно більше, тому що кожен орган тіла або суглоб також має свою чакру. Але ці сім впливають, в основному, на все тіло людського організму. Чакри – це енерго-інформаційні центри або центри життєвої енергії (прана-шакті), виявленої як життєве повітря (прана-вайю) у живому тілі. Йоги називають ці центри також лотосами (падмами). Вони перебувають в астральному тілі й недоступні для звичайних органів чуттів. Чакри залишаються в астральному тілі навіть після смерті й розкладання фізичного тіла. Ним відповідають у фізичному тілі певні ділянки спинного мозку й нервові сплетення. Кожна чакра управляє певним центром людського організму.
У кожній чакрі переважає певний елемент і нею управляє певне божество. Керуючими божествами чакр є вищі живі істоти всесвіту, що проявляються в цих центрах. У кожній із чакр представлена та або інша тварина і це означає, що цей центр має якості тієї або іншої тварини. Існує сім основних чакр: муладхара, свадхістхана, маніпура, анахата, вішуддха, агйая й сахасрара. Перші п'ять є центрами п'яти першоелементів: землі, води, вогню, повітря й ефіру. Агйа-чакра представляє свідомість. Кожна чакра має певне число пелюстків. Число пелюстків цих лотосів різне й мають відповідно 4, 6, 10, 12, 16, 2 та 1000 пелюстків. Всі п'ятдесят букв санскриту розміщені на цих пелюстках. Від кожної чакри відходить певне число наді й це нагадує лотос, де наді – це пелюстки. Звуки, вироблені вібраціями наді, представлені відповідними буквами
про божества і тварин то вже пішли казки..
shlosser написав:У Монаха пропущено ярло - анахата. В славянских техниках очень важный центр.
не знаю наскільки це правильно.. аджни теж немаАндрій написав:Ні випало Ярло...
http://www.longevity.art-lev.com/build_spine.html ?
Найбільш"рухомі" місця-переходи(енергії) відділів хребта , які пов`язані
(через спинний мозок: доцентрове(до головного мозку) з інформацією про стан певного органу й відцентрове - керуюче(що робити))
з найближче розташованими органами ??
Bohdan написав:shlosser написав:У Монаха пропущено ярло - анахата. В славянских техниках очень важный центр.
не знаю наскільки це правильно.. аджни теж немаАндрій написав:Ні випало Ярло...
http://www.longevity.art-lev.com/build_spine.html ?
(через спинний мозок: доцентрове(до головного мозку) з інформацією про стан певного органу й відцентрове - керуюче(що робити))
з найближче розташованими органами ??
то трохи не та історія.. ти більше цитуєш систему взаємодії головного мозку з периферійними центрами та систему управління організму.. я думаю шо це трохи інший рівень, аніж система чакр.. хоча, то кінця не можу нічого стверджувати.. Якщо провести аналогію з процесором комп’ютера, то можна побачити що чітких маршрутів там немає.. система діє в комплексі..
Упертюше, Ви маюбуть із гуггла не вилазите, силки на всі смаки і по всіх темах ![]()
Упертюх написав:http://www.longevity.art-lev.com/build_spine.html ?
з найближче розташованими органами ??то трохи не та історія.. ти більше цитуєш систему взаємодії головного мозку з периферійними центрами та систему управління організму.. я думаю шо це трохи інший рівень, аніж система чакр.. хоча, то кінця не можу нічого стверджувати.. Якщо провести аналогію з процесором комп’ютера, то можна побачити що чітких маршрутів там немає.. система діє в комплексі..
Думаю, це, якраз, саме "та" історія.
По нервах в нас передаються електромагнітні імпульси. Відповідно, в певних нервових "вузлах" активність електромагнітного випромінювання (і, не лише електромагнітного?) вища. Цілком логічно, аби проекція чакр була на цих же ділянках.
Востаннє редагувалося Arias (03 Mar 2009 21:30:02)
Bohdan написав:Упертюх написав:http://www.longevity.art-lev.com/build_spine.html ?
з найближче розташованими органами ??то трохи не та історія.. ти більше цитуєш систему взаємодії головного мозку з периферійними центрами та систему управління організму.. я думаю шо це трохи інший рівень, аніж система чакр.. хоча, то кінця не можу нічого стверджувати.. Якщо провести аналогію з процесором комп’ютера, то можна побачити що чітких маршрутів там немає.. система діє в комплексі..
Думаю, це, якраз, саме "та" історія.
По нервах в нас передаються електромагнітні імпульси. Відповідно, в певних нервових "вузлах" активність електромагнітного випромінювання (і, не лише електромагнітного?) вища. Цілком логічно, аби проекція чакр була на цих же ділянках.
ну лінійкою це не виміряєш.. можна лише теорії вигадувати..
Ні Аріасе ,наукою доказано,що є нервові закінчення,конкретних нервів,які мають конкретний хід у тілі,а є канали,конкретні по яким рухається баластна енергія,саме вона створює так звану ауру,і хід у них неспівпада.....
Говорят доказано это было при помощи введения в БАТ радиоактивного , почти безвредного ? вещества и потом отслеживали изменения типа как на рентгене. На этом исследовании было доказано, что эффективные занятия энергетикой - 40мин минимально.
І не тільки цим шляхом було доказано,кому цікаво знайдіть книжки доктора Молостова-це його кандитатська,чи докторська..І ви зрозумієте ,що таке чакри з наукової точки зору..Взагалі на мою думку їх дійсно може бути більше семи...але основні це три-чотири(голова,серце-на першому місці бо там є клітини,яківиробляють струм,причому в серці виробляється більш за все до40% ,сонячне сплетення,та статеві органи..)...
Востаннє редагувалося Андрій (03 Mar 2009 23:39:48)
Повернусь до Кондратьєва. У різних статтях по-іншому пише і сам собі суперечить (?).
У Віді 5 знахар пише про ефірне, астральне та ментальне тіла людини. То ефірне тіло має сім чакр, розташованих знизу вгору, а астральне - 13 (?), розташованих зверху вниз..
http://www.oratania.com.ua/main.html
ЧАКРИ – ПРИРОДНІ КАНАЛИ ЕНЕРГЕТИЧНОГО ЗВ’ЯЗКУ.
Свідомість нашого мозку – це лише одна з можливих Форм Свідомості, що у відповідності до їх функцій є локалізованими у різних органах тіла чи мають там свої центри. Органи, що збирають, перетворюють та розподіляють Енергію, яка протікає через них, називаються Чакрами, або центрами Енергії. З них виходять вторинні потоки Психічної Енергії, які можна порівняти зі спицями парасольки чи колеса, або відповідно до Відичної традиції - з квітами лотоса, колір яких відповідає їх індивідуальному характеру, а число пелюстків відповідає їх функціям.
.. Як було доведено раніше, структура та властивості людини відповідають структурі та властивостям Всесвіту, тобто все що є у Всесвіті, існує і в людині. Людина – істота симетрична та центрована: центр її тіла знаходиться всередині її спинного мозку. У відповідності до будови Всесвіту, тіло та ноги людини нижче її центру складають сім нижніх Світів, що підтримуються Силами Господ Божественного Пантеону. У верхній частині знаходяться сім Планів, які виражають себе і дають плоди Карми людини у вигляді зумовлених її втілень. Кожному з цих Планів відповідають сім основних енергетичних центрів – Чакр. Крім них, людина має 21 менших енерговихорів та 49 менших чакр, загалом – 77.
ЕФІРНЕ ТІЛО.
Перша від фізичного тіла енергетична оболонка людини називається Ефірним тілом. У цій оболонці аури вміщується енергетичний близнюк фізичного тіла –Ефірний двійник. Все, що має місце у фізичному тілі, стається, у першу чергу, у ефірному тілі, а Ефірний двійник є німою дитячою свідомістю власного “Я”. Зцілення ефірного тіла виявляє себе у змінах фізичного здоров’я. Чакри Кундаліні знаходяться у ефірному тілі, а Матриця Ка з’єднує фізичні та ефірні тіла. Коренева чакра енергетичної лінії Кундаліні з’єднує чакру промежини з лінією Хара, перекидаючи, таким чином, міст між ефірним тілом і наступним енергетичним рівнем.
Сім чакр Кундаліні – найвивченіша частина енергетичної анатомії. У людини ці чакри розташовані по вертикальній лінії, яка проходить вздовж хребетного стовпа.
.............................
АСТРАЛЬНЕ (ЕМОЦІЙНЕ) ТІЛО.
Енергетичний рівень, що іде за ефірним тілом, отримав назву Астрального, або Емоційного Тіла. Воно поєднує енергетичний рівень астрального плану з Астральним Близнюком. Емоційне тіло складається з лінії Хара та її чакр, що з’єднуються з Кундаліні безпосередньо в промежинній (кореневій) чакрі та сердечній чакрі, а також в трасперсональній точці – тіменній чакрі. Ефірна матриця з’єднує ефірне тіло з емоційним (астральним) тілом та серцем.
У емоційному тілі знаходиться тринадцять чакр Хара. Нижче наводимо їх короткий опис.
Трансперсональна точка, чи “Зірка Душі”, розташована над тім’ям. Вона прозора, а її центр несе зовнішньому тілу енергію життєвої сили, яка живить систему, близьку за своїми характеристиками до фізичної енергії.
Зорові чакри – знаходяться позаду очних яблук. Ці чакри мають сріблястий колір і завдячуючи цьому їх можна використовувати як лазери під час лікування.
Чакра каузального (причинного) тіла розташована біля основи черепа. Її колір може бути як червоний, так і сріблясто-блакитним. Це центр ченелінгу та маніфестацій. Людина може осягнути своє Вище “Я” через чакру каузального тіла та через чакру Третє око. Зі своїм Вищим “Я” людина спілкується через свою гортань; з фізичним “Я” вона з’єднується через Астрального близнюка серцевої чакри.
Чакра тимусу лінії Хара розташована на грудях, над серцевою чакрою Кундаліні. Це головна з’єднуюча ланка між енергетичними тілами Хара та Кундаліні. Вихід на астральний план (поза емоційним тілом та Астральним близнюком) проводиться через цю пару об’єднаних чакр. Чакра тимусу має аквамариновий колір і відповідає за вихід емоцій та роботу імунної системи.
Діафрагмова чакра – розташована між чакрами Кундаліні сонячного сплетіння та серця. Вона має лимонний колір і відповідає за детоксифікацію та емоційні зміни людини.
Хара-чакра – розташована між кореневою чакрою Кундаліні та чакрою живота (Кундаліні). Її колір – помаранчово-коричневий, або золотистий, Її функція – маніфестація життя.
Чакра промежини – розташовується між анальним отвором та статевими органами на нефізичному емоційному рівні. Її колір - коричневий, призначення – вихід за межі фізичного ”Я”. У цьому центрі також з’єднуються ефірне та емоційне тіла.
Чакри руху – розташовані під колінами. Їх колір ярко-зелений чи бурий, їх призначення – допомога в русі життєвим шляхом.
Заземлюючі чакри – розташовані на ступнях ніг. Їх призначення – з’єднання з Духом під час фізичного перевтілення, їх колір – коричневий.
Земна чакра, або “Зірка Землі” – розташована нижче ніг. Її колір – чорний блискучий, її призначення – стабілізація зв’язку людини з планетою Земля.
Через емоційне тіло можливо вийти на астральний план, де Душа отримує можливість мандрувати до зовнішніх сфер. Тут також існує і Астральний близнюк. Вільний Дух дитячого “Я” (не плутати з “Я” немовляти Ефірного двійника) має розвинуту Свідомість, яка може відкриватися (чи не відкриватися) нашій Свідомості. Астральний двійник відрізняється ніжністю, вразливістю, ураженістю та великою зацікавленістю.
Після зцілення від травм далекого минулого, Астральний двійник зливається з Ефірним двійником, при цьому проходить їх обопільне підсилення і вони стають частиною свідомого духовного усвідомлення. Ще одна матриця – Кетерична, поєднує емоційне тіло з ментальним тілом, а також “Третє око” Кундаліні з чакрою каузального тіла лінії Хара.
Порівняйте з http://www.aratta.org.ua/text_ua.php?id=703
????
Звичайно, найкраще було б все вияснити з ним особисто..
Востаннє редагувалося Яна (04 Mar 2009 00:36:44)
Повернусь до Кондратьєва. У різних статтях по-іншому пише і сам собі суперечить.
У Віді 5 знахар пише про ефірне, астральне та ментальне тіла людини.
То ефірне тіло має сім чакр, розташованих знизу вгору, а астральне - 13 (?), розташованих зверху вниз..
Звичайно, найкраще було б це вияснити з ним особисто..
Яно, Ви як хороший дослідник: спостережлива, куди там Кондратьєву братися)
Мамаю, тут є кращі, спостережливіші дослідники, а я так, під настрій
.
Ні Аріасе ,наукою доказано,що є нервові закінчення,конкретних нервів,які мають конкретний хід у тілі,а є канали,конкретні по яким рухається баластна енергія,саме вона створює так звану ауру,і хід у них неспівпада.....
Може, я вигадую теорії. Хай так. Але ж, сім найпотужніших чакр проходять саме по спинному та головному мозку - де найвища активність (або ж спинний та головний мозок містяться там де проходить ота головна енергетична мережа - кому як подобається). Та й як воно може бути інакш? Відповідно й в певних ділянках того ж таки спинного мозку є зони більш високої активності - "вузли", де відбувається енергоінформаційний обмін з певними групами органів.
.. анастасіївці теж переймаються слов'янськими відповідниками індійських чакр http://forum.anastasia.ru/topic_26509.html
... і язичники Росії : http://slavya.ru/rings/viewtopic.php?t=
11f4c86230
Повідомлення від Ярослава:
Вот выдержка из учебника, созданного "Волховарном": Цитата:
Инструмент общения с богами, предками называется чары (подробное изучение Чародействия и практические занятия по Чародействию входят в программу Второй Вехи).
Ничто не может устоять перед чарами, если человек этими чарами владеет, если воли человека хватает на владение чарами – воли и власти, прежде всего. Если человеку хватает воли и власти владеть своими чарами, то он может находить потоки Сил Богов и Предков, оседлывать эти потоки и пропускать через себя колоссальные силы, гигантские силы, такую мощь, что и броня не нужна.
Чаро-Действие – это действие чарами, делание чего-либо при помощи чар. В любом деянии есть как духовная, так и материальная составляющая, как мужское начало, так и женское, как сила Ярилы, так и сила Живы. Чародействие – это и одухотворение материи, и материализация Духа, это слияние мужского, активного творческого начала и женского формирующего, рождающего начала. На взаимодействии этих двух Сил, Ярилы и Живы, построена славянская практика работы с Силами – ЖиваЯр, обучение которой входит в программу Второй Вехи Стези Волхвов.
В зависимости от того, какой вопрос нужно решить, или в каком направлении нужно действовать, включают в работу, в Чародействие ту или иную чару.
Наши чары – это узлы, связывающие нас нгитями с потоками Сил. Для того, чтобы понять, как это все в человеке работает, рассмотрим сознание и память человека с точки зрения наших предков.
Наши предки Веду и сознание связывали с четырьмя дочками Макоши – Живой, Марой, Долей и Недолей и с фазами Луны, которую еще называли «глаз Живы».
Итак, чары и Чародействие. У человека есть семь энергетических центров – 7 чар.
Чары Велеса, Живы и Ярилы мы условно назовем «земными». Условно, потому что мы не разделяем дух и материю – это единое целое. Но в этих чарах работа с материей преобладает, поэтому и называем мы их земными, или Дивьими....
..............."
Ех, якби ж то можна було ті чари-чакри взяти в руки, розглянути зі всіх боків
, то й розказували б про свої враження, а так... , - вишукуємо чужі описи і судження..
Востаннє редагувалося Яна (04 Mar 2009 16:07:02)
В англійській мові буква Н читається "ейч". Можливо, Хара=Hara або Chara? Звідси і характерники = чародії!?
.
Востаннє редагувалося Яна (05 Mar 2009 10:40:31)
Андрій написав:Ні Аріасе ,наукою доказано,що є нервові закінчення,конкретних нервів,які мають конкретний хід у тілі,а є канали,конкретні по яким рухається баластна енергія,саме вона створює так звану ауру,і хід у них неспівпада.....
Може, я вигадую теорії. Хай так. Але ж, сім найпотужніших чакр проходять саме по спинному та головному мозку - де найвища активність (або ж спинний та головний мозок містяться там де проходить ота головна енергетична мережа - кому як подобається). Та й як воно може бути інакш? Відповідно й в певних ділянках того ж таки спинного мозку є зони більш високої активності - "вузли", де відбувається енергоінформаційний обмін з певними групами органів.
Й ще(до будови хребта) http://www.nedug.ru/library/doc.aspx?item=8912 :
"...Передней срединной щелью и задней срединной бороздкой спинной мозг делится на две симметричные половины, каждая в свою очередь имеет по две слабовыраженные продольные борозды, из которых выходят передние и задние корешки - спинномозговые нервы. Эти борозды разделяют каждую половину на три продольных тяжа - канатика: передний, боковой и задний. В поясничном отделе корешки идут параллельно концевой нити и образуют пучок, носящий название конского хвоста.
Внутреннее строение спинного мозга. Спинной мозг состоит из серого и белого вещества. Серое вещество заложено внутри и со всех сторон окружено белым. В каждой из половин спинного мозга оно образует два неправильной формы вертикальных тяжа с передними и задними выступами - столбами, соединенных перемычкой - центральным промежуточным веществом, в середине которого заложен центральный канал, проходящий вдоль спинного мозга и содержащий спинномозговую жидкость. В грудном и верхнем поясничном отделах имеются также боковые выступы серого вещества.
Таким образом, в спинном мозге различают три парных столба серого вещества: передний, боковой и задний, которые на поперечном разрезе спинного мозга носят название переднего, бокового и заднего рогов..."
Ця парна(фронтально вертикально "дзеркально" розділена) "будова" (ліва і права сторони тіла, ліва і права півкулі головного мозку, "канали" спинного мозку)
невже ніяк не відображається в енергетичній "будові"(аури, чакр...) ???
Деякі натяки на це є , наприклад, у толтекській традиції http://homotomia.narod.ru/book/tonk_tela/tonk_tela.htm :
"...В нижней части циркулирует изначальная энергия, полученная в чреве матери. В верхней части находится энергия мысли, которая входит в тело с первым вдохом.
Кроме горизонтального деления существует ещё вертикальное деление тела на левую и правую стороны. Эти две стороны характеризуются каждая своей структурой круговорота энергии. Справа энергия циркулирует по передней части двойника вверх, а по задней вниз, но слева происходит наоборот: она опускается по передней и поднимается по задней..."
...Ех, якби ж то можна було ті чари-чакри взяти в руки, розглянути зі всіх боків , то й розказували б про свої враження, а так... , - вишукуємо чужі описи і судження...
Наприклад , описи і судження Васильчука - http://www.vasilcuk.cz/index.php?option
mp;lang=uk
про , за "Здравою", "сеть струн жизни и узлов" ,образуючих энергетичний каркас тіла людини.
Авторський варіант поєднання теорії чакр з китайськими "мерідіанами" .
До речі , не знаю як до чакр(наприклад, кольори Леля і Лади) , а про мерідіани - користно
(у продовження теми про Ч.Рись - http://kharakternyk.in.ua/forum/viewtop
4922#p4922 , правда з поправкою на сучасне часткове неспівпадіння(по В.В.Андрєєву) в розташуванні і хроноритміці).
Востаннє редагувалося Упертюх (06 Mar 2009 15:28:21)
Чухиркан - місто в історичній Індії (зараз у пакистані)... - двійник назви Чигирин, що її мала козацька столиця часів Хмельницького. Чакра-чухир і зброя богів Вішну й Крішни - бойовий диск із зазубреними гострими краями; саме на честь цієї зброї пенджабці називали синів Чухир (в українців побутує прізвище Чигир). ...останнє структурно й значеннєво тотожне українському прізвищу й назві Чигрин-Чигирин.
За Наливайком.
Дійсно знакове місце - http://www.ukrcenter.com/library/read.a 1#text_top
"...Коли я впаду...мою кров вип`є рідна земля,
щоб виростити з неї траву для коня того,
хто стане на моє місце..."
Юрій Горліс-Горський.
Востаннє редагувалося Упертюх (06 Mar 2009 17:28:48)
В англійській мові буква Н читається "ейч". Можливо, Хара=Hara або Chara? Звідси і характерники = чародії!?
.
Бачте, Яна, який ви молодець. Прямо орій. Дійсно, слово чакри можна використовувати, так як українська мова була заборонена як мужицька й поганська хрестиянством через свою близкість до санскриту.Взагалі чакри або чари спочатку були чурами. Звідси хурити, чорт, куріння як частина ритуалу. Тільки це не називалося пращурами а було частиною ритуалу. Це зараз ми щоб увігнати якесь явище в свою картину світу прагнемо назвати його. Але якшо людина тримає це явище в своєму полі свідомості, то їй немає необхідності це взагалі якось називати. Приклад, от ви дивитесь на свою руку, і є
семантичний рівень "рука", а є більш глибший, коли ви дивитесь на свою руку як на просто себе. Що цікаво, руси своїх істуканів називали хорсами а більш раньші - чураї. Чурай - те, що показує шлях в істине. Вони знали 12 головних хорсів. Ці хорси розташовані зараз на о. Хортиця. Ці хорси мають відповідники в тілі людини і відповідники як сили в природі. А через місця зустрічі (істукани), людина брала якийсь силовий аспект світу. Тобто так вони пізнавали світ. Таким хорсом може бути інтернет де ми зараз спілкуємось. Тобто первісна магія людини - має наукове підгрунття і є засновницею науки й мистецтва. Про релігію не кажу - самі знаєте.
Це можна схематично зобразити так:
передня проекція задня проекція
куприк Род
Пупкова зона Всерод Лад(а)
Сонячне сплетіння Дана Ярило
Серце Купайло Дажбог
Горло Мокоша Стрибог або місце зміїної сили
Голова Велес Перун
Тімя Симаргл
Сила - Жила, в індійскій пранаямі є сонячне дихання Ха і місячне дихання Кха або Фа. Китайське чі, японське кі, єгипетське ка наше си(ла) або жи(ва-ла). Чого я про це кажу? Просто сьогодні по роботі був на кораблі Фараон на набережній. Там все в єгипетському стилі. Я був до цього не готовий і як увійшов ледве не зомлів. Там негри швейцарами пракцюють, всі в золотому такому одязі. Там дорога мебля, істукани. Всі діла. В мене відразі ніби небой земля помінялися місцями. І шо я помітив - небо почало закриватися. Стало цікаво, вирішив перевірити. В баченні зайшов в піраміду оту що в Гізах. І знову той ефект - небо почало ніби замикатися на собі і почало якось провалюваться в мене. Апотім через деякий час такя тяга вгору. Наче поршень намотує свідомість на себе й тягне уверх. Ну це зрозуміло, вершина піраміди має кут лебединого клину. Лебеді коли летять в ключі, вибирають такий кут, що достатньо тільки крила розтавлять. Тільки кут трохи не такий тяга пропадає. От чого журавлині ключі кличуть за собою. Так і тут. І в бачені починають зявляться якісь зали, якісь люди із інструментами. Вони шось роблять, на шось впливають. Тобто на лице якіь ініціації чи шось таке. Воно схоже на конвєр і ти як авто піднімаєшся вгору тобі якісь там операції роблять. Апотім зненацька таке світло бє. Це Ка, через деякий час світло змінюється на золотий простір такий - це Ба. А далі в баченні стоїть такий трон ні ньому хтось сидить. Хто сидить я не знаю. На Ісуса не схожий і зовні і на відчуття. Він на мене дивиться, я на нього, він мовчить і я мовчу. І так якось зосереджено ніби слідкує за всим що робится на землі. Можливо це і є хрестиянський бог. Можливо це те чого досягали фараони. Цікаво що жерці цей процес не проходили, тільки фараони при чому як обовязок. Можливо Мер-Ка-Ба - ма ори (горній світ) - кажемо вам - бачити, тобто звертати свою увагу на небо. А також, до-ре-мі-фа-соль-ля-сі, до ора ми хвалу свою несемо впевнено. Ну я не знаю це треба окремо все досліджувать. 5 хв тут не доствтньо. Але ота маленька пірамідка з оком - це і є те місце зустрічі фараона з отим Меру. Да.. все це добре, тільки якою ціною...виявляється піраміда єгипетська є ніщо інше як транспортний засіб переходу від фізичного світу до нематеріального. А жерці як алхіміки слідкували за цим процесом і тримали чи й тримають жар на тому рівні, щоб золотий Меру існував. І цей жар - світове рабство, без якого не буде нічого. Да забув сказати, по проходжені вгору пропадає відчуття особистісно і індивідуального. Сам стаєш таким якимось холодним як той Мер. Схоже на толтекську традицію втрати людської форми. Тобто це вже рівень не людського.
Востаннє редагувалося Дід Артім (06 Mar 2009 20:27:28)
Симаргл - це перекручене "Семиярило" - Ярило семи сонць.
так чи інакше, людина являє собою дуже складний механізм. Тільки чакр самих якшо за це взяться по-справжньому - є чакри першого рівня, другого, третього і четвертого. Так от там їх більше тисячі. І коли людина змінює свою просторову орієнтацію, тобто почала рухатись чи навпаки стала і стоїть, ті чакри починають переходити одна в одну. Що говорить про те, що в цьому до кінця розібратися не можна. Але й шо толку, якшо ти будеш знати як називається те чи інше, якшо ти не можеш це елементарно фіксувати? Прийшли до висновку, що треба займатися свідомістю людини. Тобто коли люди зрозуміють, що а навіщо якось називати те, що знаходиться за межами всіх синтаксичгних побудов. От ви дивитесь на свою руку і думаєте "рука", а навіщо вам знати що це рука а не ви як ціле, яке теж не має назви? Ми приходимо в цей світ без назви. А потім зявляють назви і ми вже не можемо вийти за межі назв. Але в оріїв мова була частиною ритуалу. Це ніби розуміють. Але що це значить? Що таке ритуал? Це до речі стосується рідновірців. Тому що там впершу чергу треба знати цей ритуал. І всякі голозаді пляски у костра це не ритуал, і не рідна віра. А звідси питання хрестянство-рідна віра в рамках існуючого світогляду не є коректне, бо і те і друге є суть одне, що наші пращури називали язичництвом. Тобо коли шоб скласти своє уявленя про якесь явище (чи з політичних міркувань, там варяги, хазари тощо) вішався ярлик, а все внутрішнє, глибина явища ігнорувалося, бо не нада...Достатньо молиться Ісусу чи покланяться істукану, щоб утрмувати свій режим і таке інше. Так от ритуал - це знання і вконання тої чи іношої дії. Все що ми робимо в своєму житті є ніщо інше як ритуал. Уявімо собі, ви хочете потрапити на прийом до когось там. Загинайте пальці. Ви повинні як мінімум, вміти читати, прочитати адресу, подзвонити й домовтись про зустріч, прийти до його будинку, позвонить хвіртку, відповісти тому матюгальніку, який забалака, відкрити хвіртку, пройти по алеї, піднятися по ступенькам, коли вам відкриють шось сказать розумне й посміхнуться, щоб вам не дали копиняка й не летіли ви назад у хвіртку, і тільки тоді ви отримуєте те що запланували. Оце все в сукупності і є ритуал. І це строго.Якшо ви щось з цього не виконаєте, то ви не потрапите на прийом. А в нась чомусь всі надягають на себе якийсь одяг, шось шепчуть, стрибають через багаття. І от питання, якшо ви хочете вийти на контакт з сутністю набагато вищу за вас ментально й духовно, то якій їй сенс до вас виходити на контакт. Ну а навіщо? Каже жінці, спусти на нього, каже, собаку, але щоб воно тут під моїм вікном не стрибало...
У мене до всіх таке питання.1000 років тому люди жили в досить розміреному темпі і енергія Кундаліні мала можливість зкочуватись в клубки(між іншим людству, за деякими джерелами, 7,а той >,млн років)получилось ,,масло".Але якщо бути досить інтелектуально активним,то чакр,окрім 3-го ока, фактично нема.Ну скажіть, хто з вас прийшов до терапевта і сказав:,,Дядечку,мене болить зелена чакра на голові.Може б ви подивились?"Чакра-це щось недорозроблене.