1

Тема: Чи є українські назви чакр?

Люди в основному спираються на східну традицію, називаючи енергетичні центри..
Цікаво чи є в українців свої??
Адже раніше інформація поширювалася в стократ повільніше, отже для пояснення глибини речей слід було застосовувати рідні слова, не запозичуючи..
Якщо ні - можна це започаткувати..

2

Re: Чи є українські назви чакр?

Слово "чакра", як  розумію з санскрита походить?
А, українська мова вважається чи не найближчою до санскрита.
То ж, слово "чакра", думаю, не може бути нам таким вже чужим. Та й за своїм психоемоційним забаравленням воно до нас добре лягає.

Востаннє редагувалося Arias (02 Mar 2009 10:36:48)

3

Баранцевич, Мешалкин Славянская здрава  - кАзаческие техники, упоминается Спас, как раздел этих знаний, Алконосты - суть вершники по Скульскому, Чумаченко тоже о них знает.

Чакры - стогны.

Исток
Зарод
Живот
Ярло
Горло
Чело
Родник

Пока вся информация на эту тему.

4

Як щодо Лелі та Леди?..

5

shlosser написав:

Баранцевич, Мешалкин Славянская здрава  - кАзаческие техники, упоминается Спас, как раздел этих знаний, Алконосты - суть вершники по Скульскому, Чумаченко тоже о них знает.

Чакры - стогны.

Исток
Зарод
Живот
Ярло
Горло
Чело
Родник

Пока вся информация на эту тему.

це чиї.. російські?

6

Arias написав:

Слово "чакра", як  розумію з санскрита походить?
А, українська мова вважається чи не найближчою до санскрита.
То ж, слово "чакра", думаю, не може бути нам таким вже чужим. Та й за своїм психоемоційним забаравленням воно до нас добре лягає.

чакра з санскриту - коло

7

Bohdan написав:

Люди в основному спираються на східну традицію, називаючи енергетичні центри..
Цікаво чи є в українців свої??
Адже раніше інформація поширювалася в стократ повільніше, отже для пояснення глибини речей слід було застосовувати рідні слова, не запозичуючи..
Якщо ні - можна це започаткувати..

Справа не в назвах. Енергетика людини Сходу в корені відрізняється від енергетики людини Заходу.  У людини Сходу - 7 енергетичних центрів (чакр), розміщених знизу вгору, у людини Заходу (орійський тип) - їх є 12, розміщені зверху вниз ...
http://www.aratta.org.ua/text_ua.php?id=703   (А. Кондратьєв.. За книгою “Крір – бойове мистецтво українських характерників”

".......Робота вчених-еніологів з Центру “ЕНІО” м. Ростов на Дону з людьми різних національностей та рас дала цікаві результати – поступово у вчених склалася уява про те, що у людей планети має місце два типа енергетики: східний та західний. Західний, чи європейський (орійський) тип – енергоінформаційний потік умовно проходить зверху донизу від Абсолюту через всі рівні Інформаційних Полів до тіла Планети. Східний – від Землі енергоінформаційний потік відходить до Абсолюту. Натомість анатомічне тіло людини виконує роль антени (диполя) у визначеному енергоінформаційному спектрі.

Наша планета сама приймає участь в енергоінформаційному обміні Всесвіту: є зони сприятливої енергетики, через які Земля виконує енергоінформаційний “вдих”, а також є відома велика кількість патогенних зон, через які планета “видихає”. Енергоінформаційний обмін здійснюється через рослини, комахи, тварини і людей.

Багато хто з людей звертав увагу на те, в який бік обертається (закручується) вода, коли виходить з ванни у каналізацію – це залежить від північної, чи південної півкулі планети, де знаходиться та ванна. Дуже схожа картина має місце і з закруткою енергоінформаційних полів півкуль Землі. Інакше кажучи, будь-який потік в сторонньому середовищі для збереження свого стійкого стану має закручуватися. Все це дало ґрунт прийняти, що умовний енергоінформаційний потік (канал), котрий пронизує людину, обов’язково має закручуватися. Після проведених експериментів з маятником, були зроблені наступні висновки: у людей з західним типом енергоінформаційного обміну маятник обертався проти ходу, а у східних за ходом годинникової стрілки.

Енергоінформаційний потік, відповідно, за аналогією з електромагнітним, повинен мати ті чи інші площини поляризації. Це знову ж таки перевірялося маятником. У випадку наявної західної енергетики маятник спочатку коливався в напрямку площин поляризації у вказаному на малюнку порядку: 4 цикли в площинах і 5-й цикл – по колу. При цьому кожен цикл коливань у площині здорової людини складав рівно 12 секунд, тобто 12 секунд маятник коливався в одній площині, 12 – в другій,... 12 – колом. Зрозуміло, що п’ять циклів по 12 секунд у сумі дають 60. За цей час мало місце повне сканування та перезапис інформації в Інформаційних Полях людини через його енергоінформаційний канал. Саме так в кінескопі телевізора електронний промінь за деякий час рядками пробігає на екрані, формуючи зображення.

Варто звернути увагу, що поєднання площин поляризації західного-орійського типу енергетики людини додатковою рискою (малюнком), дає восьмикінцеву зірку, тобто Зірку Господа Ра (див. Духовна парадигма Руси-України). При цьому стає зрозумілим, чому саме ця Зірка лягла в основу шестидесятиричної системи обчислення для математиків та фізиків, адже число, що характеризує богів Пантеону Ра та і самого Ра є 60.

Схиляймо голови перед нашими пращурами за те, що вони знали такі тонкощі природи людини ще тисячі років тому, а ми тільки-но зараз пізнаємо їх.

Поляризація східного енергоінформаційного каналу є зображенням пелюсток квітки лотоса, а лотос, як відомо, є енергетичним символом Сходу. В цьому випадку маятник виписував пелюстки, поступово повертаючись по колу за годинниковою стрілкою. Часових закономірностей при цьому виявлено не було...........

........... радикальна відміна енергетики західної та східної людини відбилася на її змісті життя та мислення. Ця відміна також віднаходиться і в філософських, і в духовних поглядах. Західний тип – енергоінформаційний канал іде зверху вниз: Абсолют, далі низхідні Інформаційні поля – Боги (янголи) – Сутнісне Я – Вище Я – особа........."

8

думаю, шо то все перебір.. вигадувати можна багато..
Кондратьєв тут не істина в останній інстанції..
по-друге, покажи мені де проходить межа між тим західним типом і східним..

тут говоримо про назви...
далі тему "різниці західних і східних типів" розвивайте в окремій темі..
буду модерувати коли тут продовжиться дискусія

9

Читав Кондратьєва.

Але.. вчення про чакри все одно прийшло на Схід від нас.
І, коли ми вже про це заговорили, то..

Однако, я тут трохи покопал:
с одной стороны говорят про анахату (зелёного цвета) и семь центров http://www.chakrachka.ru/   ;

с другой - про ярло (жёлтого цвета) и девять центров:
"Медное Царство состоит из следующих энергетических центров. Ярло (4-й центр) располагается в области солнечного сплетения, ему соответствует золотой цвет. Ярло (сердце) принимает и излучает энергию творческого созидания, позволяющую творить предметы явного мира."
http://www.rod.zdravarus.ru/index.php?topic=1135.0
http://www.liveinternet.ru/users/fanta5 … t93483264/

.. і ще Кондратьєв з 12-ма центрами.

smile

Востаннє редагувалося Arias (02 Mar 2009 12:30:52)

10

Bohdan написав:

Ми б могли послухати на цю тему самого Кондратьєва якби ти його свого часу не заблокував wink

http://fonts.org.ua/forumsign.gif

11

Геник написав:
Bohdan написав:

Ми б могли послухати на цю тему самого Кондратьєва якби ти його свого часу не заблокував wink

Тут би ще й на додачу до пояснення і в хвіст і в гриву всім би перепало..

12

Щодо Кондратьєва. Гадаю, якби тим маятником над головою керувала людина "не в темі", результати були б дещо іншими. От такий він - "кондратій". big_smile

13

Чухиркан - місто в історичній Індії (зараз у пакистані), неподалік якого 1469р. народився Гуру Нанак - засновник сікхизму. В основі назви - санскр. chakra (чакра) "колесо, коло, круг", пенджабська форма якого - чухир, а українська - чигир; це слово означає колесо з черпаками діставати воду для поливу: такі водочерпальні пристрої описані ще в "Рігведі" (у "Велесовій книзі" чурси), у Пенджабі вони є і нині. Чухиркан (кан "місто", як і Тмуторакань) - двійник назви Чигирин, що її мала козацька столиця часів Хмельницького. Чакра-чухир і зброя богів Вішну й Крішни - бойовий диск із зазубреними гострими краями; саме на честь цієї зброї пенджабці називали синів Чухир (в українців побутує прізвище Чигир). Самі Вішну й Крішна (Вишень і Кришень у "Велесовій книзі"), чиї імена рясно відбиті в українських прізвищах і назвах, мають імена Чакрадгара "Чакродержець" і Чакрін "Наділений диском-чакрою"; останнє структурно й значеннєво тотожне українському прізвищу й назві Чигрин-Чигирин.

За Наливайком.

Востаннє редагувалося Mamay (03 Mar 2009 01:52:43)

"І бачив козак Мамай, що Чумацький шлях був лише смужкою на Його долоні… " (В. Довгочуб)

14

Яно! Мене це не переконує. Все ж пояснень цьому не має? В усіх людей по два вуха, ока, дві руки, ноги, по 5 пальців, 4-х камерне серце, а чакр чомусь 12 і 7? А ті згубили по дорозі до Індії, наприклад?
Тобто я про те, що орійські впливи мають всі народи світу, то як воно узгоджується, а при змішаних шлюбах, що народжується? Цікаві питання, але інформайції не багато.
Може частково, якось воно і так, але Кодратьєв у своєму репертуарі.

Востаннє редагувалося Mamay (03 Mar 2009 12:10:27)

"І бачив козак Мамай, що Чумацький шлях був лише смужкою на Його долоні… " (В. Довгочуб)

15

"Чакры есть, но их число у разных людей разное. У кого-то их может быть семь, у кого-то - девять, у кого-то больше, у кого-то меньше. Именно поэтому и существует так много традиций. Буддисты говорят о девяти чакрах, индуисты - о семи, тибетцы - о четырех, - и все они правы!

Корень Кундалини и путь, по которому она проходит, тоже не одинаков у разных людей. Чем глубже вы проникаете в себя, тем больше индивидуальных черт. К примеру, на вашем теле самая индивидуальная часть - лицо, а глаза на лице еще более индивидуальны. Лицо живее, чем любая другая часть тела, и поэтому в нем проявляется личность. Может быть, вы этого не замечали, но в определенном возрасте, - а именно с наступлением половой зрелости, - лицо начинает обретать форму, которая остается более или менее постоянной всю жизнь. До половой зрелости лицо значительно изменяется, но с ее наступлением ваша индивидуальность обретает постоянство, и отныне лицо остается более или менее неизменным."

Тот самый Ошо.

По Спасу на лбу человека можно увидеть знак, этот знак показывает отличия между людьми, к ним можно привязать и касты с варнами, и интеллект, и способности и др. индивидуальные различия. Может в этом дело.

16

Шлосер, то виходить, взявши до уваги поняття "карми" і "реірканації" батьків і дитини, то кожна людина, припустим, народжується вже із певним набором притаманних тільки їй особливостей і розвивається індивідуально і незалежно від одного набору факторів, і залежно від іншого? Тобто формується та особистіть, якій закладено чи притаманно те чи інше і так далі...

17

Ми розвиваємося від перевтілення до перевтілення.

18

Arias написав:

Але ж 99,9% не пам"ятають попереднього...

19

Поки я шастаю де попало, тут без мене почали говорити на досить цікаві теми.
Кількість чакр - в українській традиції їх 6. Якщо хтось має бажання - можемо звіритись яка чакра випала.
1 - в промежині
2 - в місці з"єднання хребта і тазу - вихід на "поле даньтянь"
3- в місці де починаються ребра - вихід на сонячне сплетіння
4 - в місці з"днання хребта і шиї
5 - в місці з"єднання шиї і голови
6 - маківка
Це трактування я почув від О. Притули. Воно базується на казці про Котигорошка (саме шість чакр). Про українські назви чакр не чув, як не зустрічав самого українського відповідника слову "чакра". З усього написаного найбільше, на мій погляд, відповідає дійсності інформація наведена Мамаєм щодо "Чухиркан-Чакрін-Чигирин".
Слова Шлоссера щодо кількості чакр я інтерпретував би так: кількість чакр людини залежить від світогляду того чи іншого народу. Не можна говорити про різну кількість чакр у людей західного та східного типу (бо тоді може виникнути ще поділ на північний і південний тип). Можна говорити про уявлення народів про кількість чакр.
А тема взагалі цікава, є про що поговорити. Жалко що у мене зараз обмежений доступ до мережі.

20

випала аджна (третє око)

21

Ні випало Ярло...

22

Mamay написав:
Arias написав:

Реінкарнація — Цикл народження та смерті. Мож запросто пригадати. Може допомогти гіпноз, у гіпнозі люди поверталися скрізь час до свойого попереднього життя, размовляли на незнайомій мові, приводячи численні деталі та події, раніше невіддомих, і т.п.

23

Про гіпноз вперше таке чую,скажіть звідки ця інформація...може ви мали на увазі холотропні стани(ребефінг,ванвейшн)?

Востаннє редагувалося Андрій (03 Mar 2009 15:14:31)

24

Еней написав:
Mamay написав:
Arias написав:

Реінкарнація — Цикл народження та смерті. Мож запросто пригадати. Може допомогти гіпноз, у гіпнозі люди поверталися скрізь час до свойого попереднього життя, размовляли на незнайомій мові, приводячи численні деталі та події, раніше невіддомих, і т.п.

Про гіпноз знаю, можу порекомендувати почитати книги Ньютона. Я згоден із Монахом. Не можна говорити про різну кількість чакр, можна говорити про різне розуміння і бачення.

25

Я работал с гипнозом и прошлыми жизнями, когда погружал людей в гипнотическое состояние у меня не было ни дартаньнов, ни екатерин. НО пока все равно это называю "мультики". Мультики интересные, соответствуют ретроспективным стандартам, т.е. самолетами в лаптях и онучах никто не управляет. Все соответствует эпохе.

У Монаха пропущено ярло - анахата. В славянских техниках очень важный центр.

Мамай

Генетика дает вполне определенный набор свойств + безусловные рефлексы, которые усилены либо ослаблены темпераментальными характеристиками. Модель - двух яйцевый комп или четырех. Шина 133 или 33.

Дальше вступают прижизненные факторы: хорошо мама ела или плохо, была анемия и кислородное голодание или нет, хотели ребенка или да и т.д.  После родов - воспитание и травматические переживания.

Поэтому четырех ядерный проц на невшибенной шине с кучей памяти может заниматься психологической мастурбацией и ходить пешком при выполнении простых даже прог, не требующих почти ресурсов.

А 166 пень первый, вычищенный и подразогнанный будет бегать быстрее и надежнее.