Arias написав:GORYNYCH написав:якщо воювали, то де ж данні про війскові сутички в ті часи?
Такі данні не вигідно залишати. Це хронолічна інформаційна війна. Аби ми опустили руки і швидше повзли на кладовище.
Швидше? Мої дідусі та бабусі та їхні бітьки, Царство, їм всім, Небесне, пережили голодомор, мої батьки знали про голодомор з їх оповідань, я з сестрою чув про часи, коли в нас по селам та містечкам люди валялися мертвими просто вулиць та про інші жахи голодомору в тихих рідких промовинах батьків (тато з Західної України, мама - з Центральної), та й то, нас весь час попереджали, що про це ні кому не треба говорити, бо ми ще росли за часів СРСР.
То куди ж ще швидше? Загинуло мільйони людей за два роки..... швидше.....
От вжешь нечисть нагулялась на Вкраїні..... от вам і охрестили нарід вогнем та мечем, зрадили Бога, скорили Україну Візантійским церковникам, а своїх волхвів повбивали, от і маємо: одне лихо за лихом.
Тільки, якщо так багато характерників, то чому ніхто не повернув народ до джерел рідної віри? Чому ніхто не змінив політичну ситуацію?
Чому, як навіжені, гетьмани-характерники будували церкви за церквою по всій Вкраїні, коли було б правильніше будувати заводи по видобутку сировини та будівництву гармат, зброї, будувати великі військові міста на кордонах, навчальні заклади, тоб-то, чому замість розбудовування власної держави гетьмани слухалися церковників різних, та шукали весь час під якого монарха свою армію на захист віддати?
Як так? Якщо характерники та всі козаки були за віру рідну, то чому ж йшли на поводу у церковників християнських та католицьких?
Де ж сила? Де ж правда? Замість об'єднання усіх війск та земель - тілько роздріб, замість думки про державу - лише верх беруть особисті чвари!
Мені бридко від історії наших козаків і те, що ми отримали в решті-решт - це цілком природньо.
Бог на словах, чвари на ділі - нарід в вічному полоні. Й не говоріть мені, що наш нарід зараз здобув свою свободу: дивлячись, як вправно наші політики вислуговуються перед москалями та світовими фінансовими панами, знищуючи при цьому свій нарід - це не свобода, не маємо волі.
Кубань та Дон не в складі України - не весь вкраїнський народ об'єднано, не вся Україна зібрана, а значить, Україна й українці роздроблені й досі, Віра слав'янська - не офіційна віра в Україні, фінансисти в'ють з України руками сучасних наче-українських політиків таки вузли, які їм заманяться, то ж про яку волю та свободу говоримо?
І що ж характерники? Ах, так, вони тепер, хто цілителі, хто москалів Спасу навчають, забувши про рід свій та заборони, ще й вистачає нахабства називати бойову науку українських козаків "русским рукопашным боем", а українська держава та нарід їм, як й раніше - до одного місця.
Під любим паном виживуть - магічна ж сила є! Вкрай, он і москалям можна Спас видати, аби не прибили. Й назватися руським, що б жити не заважали, а Вкраїна, а що з нею? Та й хай їй.....
Характерники.....
Востаннє редагувалося GORYNYCH (31 Jan 2009 17:35:10)