1

Тема: Київська школа зі СПАСУ

У Києві більше року існує школа СПАС де навчання проводе нащадок стародавнього роду характерників.
Навчання ділеться на три курси по 7-8 днів кожен.
  До першого курсу входе: бачення прямим зором єнергетичних оболонок за системою СПАС, вміння їх відчувати та бачити не тільки у людини але і у дерев предметів та тварин. Також дається психо-духовна  система знання яка є унікальною і неповторнною так як має свое коріння у багатьох прадавніх цивілізаціях нашої (і не тільки) місцевості.

До другого курсу входе володіння своєю єнергетикою, підключення до стихій як такових, вплив і управління єнергією Інших істот. Підготовка до вольового управління і роботою зі "спутниками"

Третій курс: - праця зі спутниками. Управління волею та "менталом" інших людей та тварин, вихід на основи стихій та їх інергій. Повне входження у систему для подальшого вдосконалення.

Правда у каждого своя, а истина для всех одна и истине всё равно какими правдами её пинают, она - самодостаточна и безапелляционна!

2

Re: Київська школа зі СПАСУ

Urbeht написав:

У Києві більше року існує школа СПАС де навчання проводе нащадок стародавнього роду характерників...

А можна побільше узнати про Чернікова(Топор) Віктора Михайловича ? Бо про Скульського(зараз живе в Ніколаєві?) інформацію можна знайти (на відміну від Чернікова) http://kharakternyk.in.ua/forum/viewtop … 2017#p2017

Востаннє редагувалося Упертюх (16 Jan 2009 13:57:06)

3

уявляєте собі: сидять в хаті за столом люди. Раптом хтось увалюється в двері і... У Києві більше року існує школа СПАС де навчання...

Це не дуже гарно. Сідайте поруч з нами й починайте розмову, а там подивимось скільки коштує ваш перший курс

А хай би їх усіх громи побили

4

Віктор Михайлович Черніков (Топор) походе з старовинного роду який пішов від дакскіх племен. Десь у середені 17 століття вони переселились на Україну де за свої знання відразу ж нізовим козацтвом їм було пожалуванно землі. Пізніш це став хутір Спиридонівка за ім*ям засновника. І з тих пір рід Топор живе на Миколаєвщині неподолік острова Гард. Зі Скульским, Віктор Михайлович, розробляв систему навчання   СПАС Яка зараз і представлена у Миколаєві та Києві а зараз готується відкриттяу місті Запоріжжі. А про походження роду Топор можу привести відривок з книги самого Чернікова "Хранитель Знань" :
-    Моего деда, Михаила Топоръ, обучил Спасу, по традиции, его дед Василий Топоръ, а он уже обучил меня. Так уж сложилось, что я остался единственным хранителем знаний в нашем роду. Выполняя волю деда  и понимая, что Наука должна быть передана людям я решил поделиться своими знаниями.                                                                                                 По родовым легендам наш род переселился на территорию юга Украины в1642 – 1647гг и основал  хутор на берегу реки Южный Буг. Строил его Спиридон Топор. Со временем Спиридонов хутор стал селом Спиридоновка,а сейчас слился с городом Новая Одесса Николаевской области. Как появилась Наука в роду точно не известно. По одним данным, знания были принесены предками из Волошского господарства ,после неудачного восстания против турок. По другим- получены на Сечи. Скорее всего и то и другое. Иначе роду небыли- бы выделены столь плодородные земли. По сечевым законам, человек не владеющий Спасом ,не мог быть выбран на должность выше сотника. Кроме основных знаний Спаса наш род занимался «Правильным строительством» .Строили города и крепости, выбирали места под строительство домов и расположение походных лагерей,а так же занимались тем, что сейчас называют «феншуй».

Спас в рассказах моего деда       
         Вот  уже долгих семь дней и ночей ,на тайном острове Гард ,что на реке Южный Буг, шумел и спорил Малый круг казаков- характерников .Старейшины тринадцати казацких родов, владеющих древнеславянской системой знаний«Спас Великий», до хрипоты спорили , как жить
дальше . Все понимали .что «Катька» разгонит запорожское казачество,а Сечь уничтожит .Незачем ей оплот вольности и свободы в империи .Но не это было главным для собравшихся . Главное -что будет с теми знаниями , которыми владели роды .           Это не обычные знания, в них заключена мудрость всего славянского рода . От деда-прадеда , к детям- внукам , передавалась  Наука «СПАС». В тяжкую годину битв и походов Спас всегда выручал . Предвидя гонения казачества и закрепощение Украины ,старейшины созвали Малый круг . Все понимали ,что если Наука попадёт в руки жадных и высокомерных бояр  и их прихлебателей ,то много горя случиться на Украине. Непоправимых бед могут натворить эти знания , попади они не в те руки. Ещё свежо в памяти отступничество старшины Донского казачества . Используя НАУКУ ради денег и привелегий,они проводили карательные экспедиции против своего народа, выполняя волю двора и сената. Много народу тогда полегло . Как не было горько, но пришлось запорожским казакам - характерникам посылать на Дон специально обученные летучие отряды «Соколят»,дабы наказать смертью отступников и «отобрать» знания боевого Спаса . Остались только - целительство , религиозные направления да разновидности рукопашного боя.                                                                                                                              Самые ярые противники «москалей» требовали уничтожить все знания; «Нехай все згине , але не дістанеться москалям!” Хватались за сабли , кричали , доказывая друг  другу свою правоту и наконец решили; «Каждый род в совершенстве владеет одним из видов СПАСА ВЕЛИКОГО и поэтому каждому роду хранить свои знания передавая их внутри рода . А когда Украина станет вольной , независимой ,общими усилиями возродить НАУКУ . Некоторые роды уничтожили свои знания и дали клятву никогда и никому не открывать Спас . Их не упрекали -время было смутное и каждый решает сам, как быть . Правда СПАС наказал эти роды – они вымерли  за отказ хранить и НАУКУ 
                                                                                                              Прошло более 200 лет . Выполняя наказ предков, хранители знаний о Спасе, родов казаков- характерников  Скульских и Топоръ , стали передавать НАУКУ . В 1999 г была создана Николаевская областная общественная, правозащитная организация «Спас Причерноморья» , где проходит обучение Спасу , славянским боевым  искусствам и историческому фехтованию.                 

Пробачте що російскою, на ній написа чорновий варіант книги.
З повагою Урбехт

Востаннє редагувалося Urbeht (18 Jan 2009 16:36:07)

Правда у каждого своя, а истина для всех одна и истине всё равно какими правдами её пинают, она - самодостаточна и безапелляционна!

5

Xvojda написав:

уявляєте собі: сидять в хаті за столом люди. Раптом хтось увалюється в двері і... У Києві більше року існує школа СПАС де навчання...

Хвойдо, ти молодець smile
У мене таке враження, що СПАС - це розрекламований бренд, на якому "реальні пацани" бабло заробляють. Чомусь так.

Востаннє редагувалося Mamay (18 Jan 2009 23:13:39)

"І бачив козак Мамай, що Чумацький шлях був лише смужкою на Його долоні… " (В. Довгочуб)

6

Раніше за навчання, майстер характерник брав не меньшь ніж 500 золотих. І знання на халяву не буває, за все требо платити.  Ціну зазначів відразу для того щоб людина розуміла що за усі навички які вона придбає у ц*ьому світі предеця платити. СПАС ЗВОРОТНЬОЇ СИЛИ НЕ МАЄ. ЯкЩО У СТАНІ СПАСУ ВИ РОБИТЕ ЯКУСЬ ДІЮ ВОНА НЕЗВОРОТНА. Скульскій був найкращім опереточним співаком усього радянського союзу но коли він забажав відмінити дію сили СПАСА, то голос він загубив. СПАС - це відповідальність. Спасист не має право застосовувати сили СПАСУ проти таких же спасистів. Якщо требо натовчи пику, але не застосовуй своїх здібностей дістонційного оперування. З книжок та росповідей СПАСУ не навчися. ЦЕ ЗНАННЯ ПЕРЕДАЕТЬСЯ ТІЛЬКИ ВІД МАЙСТРА ДО УЧНЯ. СПАС це не тільки рукопашка, це перш за все унікальне психодуховне вчення. І цьому ми вчемо перш за все і тільки потім бойовому вмінню.

Востаннє редагувалося Urbeht (19 Jan 2009 12:54:54)

7

Шлях справжнього навчання може бути один: справжній вчитель, людина знання, сходиться долею з учнем, який найбільше схильний до навчання, і передає йому знання. Вчитель володіє знаннями і розбирається з глибиною світобудови, учень також має певний рівень духовного розвитку і у певний момент, шукаючи істину, знаходить вчителя. Людина, яка насправді шукає істини, знайде свого вчителя. Але він буде один і передаватиме одному учневі. Усвідомлюючи глибину справжніх знань, їх сили і ваги, за гроші їх викладати ніхто не буде.. Тобто, випадкова непідготовлена людина не може їх використовувати в силу того, що в неї може виникнути спокуса вжити їх не за призначенням. Відповідно, групові курси, на яких ще й викладач навішує на себе купу знань, підкріплює свою вагу походження і хоче заробити, відразу викликають сумнів. Скоріше - це бізнес.. Звісно, деякі знання людина може отримати з галузі езотерики, традицій тощо.. Але таке навчання виклика багато сумнівів..

8

пане Урбехт, ви мене звісно вибачте, але ви знаєте як козаки-характерники відбирали собі учнів? Справа в тому, що дійсно, перш ніж брати в руку шаблю і вміти використовувати такі складні наприклад рухи які є в тому ж гопаку в бою треба чимось володіть. З іншого боку людина яка йшла до характерників на навчання мала вже величезну підготовку, тому крім фізичних, психічних, розумових тощо особливостей кандидата, на що акцентували характерники у відборі учнів? Можна приблизно.

9

Мій вчитель СПАСу В. М. Черніков каже: я вчився не тільки у свого діда я вчився у всіх кто мав можливість навчити мене чогось новому, тоді я починав вчення відставивши подалі те знання які в мене вже були а після навчання збирав їх до купи.
Майстер зі спасу стоїть у навершіі піраміди але ця піраміда стоїть до гори своєю основою. Учнні стоять на плечах вчителя, що знає вчитель - знає учень, що знає учень - знає вчитель. Психодуховній курс дається усім. Після підключення до системи вона сама вирішуе кто чого вартий але якщо хтось переступе закони системи вона сама відбира в нього силу. На перший погляд людині вважаєця що нічого не змінилося зосталось знання, зосталось почуття того що у тебе все також як і раніше, але сили в тебе вже нема і ці відчуття - іллюзорність.
Є закритий курс навчання, курс на який вчитель бере учня тилькі, якщо на ньому є кров іншої людини.
Я прийшов до СПАСу вже заючи багато інших систем і практикуючи цєлительство вже декілька років. І лише у родовому СПАСі Віктора Михайловича Чернікова на найшов те, що позволило мені розкрити ті частини мене, які я не міг реалізувати до того. Спас відкрив у мені те, що віднині у нашій школі буде і моя часточка - система захисту яка буде даватися учням закінчившим 3 курс як окреме посвячення.
А шановному Богдану хочу зауважити, що не маючи знання про те, що даєця  у нашій школі не требо засуджувати. Коли люба людина приходивши на заняття у перший же день починає бачити єнергетични оболонки людини про які тількі щойно почула , це вже шось. Тобі передають( не вчать а пе-ре-да-ють) знання і вміння без усіяких психологичних і гіпнотичних технік, а якщо бачення то прямим зором, якщо вміння самосцілювання то просто й доступно. На січі не було часу для довгого навчання 1-2 роки, а потім ти або виходив з війни переможцем, або трупом.
Так я багато не знаю, тількі те що вмію, але це знання і це вміння добуто кривавим потом. І нікому це в мене не відібрати.
С повагою Урбєхт

10

А окремо для Хвойди повідомляю те що нам відомо про гопак:
деякі окремі рухи які є у гопаку дійсно існували у розноманітних видах бойових мистецтв, але у своїй більшості це усеж такі постоновчий танець який у перше був показаний у 1920 - 26 роках. Це не мої слова це слова діда мого вчителя який йому і передав родову систему. СПАС багатогранний було 13 родів які тримали СПАС ВЕЛИКИЙ. Нам вдалося зібрати до купи тільки три напрямки: Рід ТОПОРІВ(будівельників), РІД СКУЛЬСКІХ(чумаки) та РІД який походе від КАРМЕЛЮКА(лицарі).

11

Urbeht, я не засуджую.. Просто міркую вголос..

12

Urbeht написав:

....СПАС багатогранний було 13 родів які тримали СПАС ВЕЛИКИЙ. Нам вдалося зібрати до купи тільки три напрямки: Рід ТОПОРІВ(будівельників), РІД СКУЛЬСКІХ(чумаки) та РІД який походе від КАРМЕЛЮКА(лицарі).

А можна ще , більш докладніше, про "РІД який походе від КАРМЕЛЮКА(лицарі)" ?

Да , ще . Xvojda у вас питав , чи перевіряли "кандидатів" у характерники на "слабину" що до грошей , бо отримавши певні здібності користолюбний "характерник" міг невтриматись і стати одним з найбагатших , маючих "владу"  "обраних"- "надлюдей" ?

Востаннє редагувалося Упертюх (20 Jan 2009 00:26:18)

13

Пробачте видпышусь росийскою.
Сейчас род Кармелюка представлен Александром Феданом председателем Николаевской ассоциации "Спас Причерноморья" Он полковник в отставке, прошёл все горячие точки бывшего СССР, позже начальник 6 райотдела г. Николаева, создатель спецподразделения " СОКОЛ".
Сейчас тренирует молодёжь по родовой системе. Практически он преподаёт только рукопашку, так как немного сторониться энергетической стороны работы, но когда даёт бесконтактный бой то всё равно работает через "спутники". Это у каждого спасиста заложено в генотипе и никуда от этого не уйти. В.М.Черников тоже является сопредседателем Николаевской организации и одновременно создаёт и Киевскую. К сожалению другие роды характерников с трудом или вообще не идут на контакт и возродить СПАС ВЕЛИКИЙ пока не представляется возможным. Хотя нам удалось выйти ещё на один древний род хранящий знание СПАСа но они слишком напуганы советским прошлым и бояться новых гонений. Хотя по мужской линии у них не осталось наследников и им грозит такаяже судьба как и род ковалей и род целюльников - они вымерли практически полностью. СПАС это живая система она наказывает тех кто не соблюдает её законов, причём не взирая на прошлые заслуги.
Человек Прошедший СПАС снимает с потомков влияние собственной кармы - на них она не ложиться. Но каждый спасист платит по своим Счетам практически мгновенно. Сделал - получи!
Именно поэтому мы не боимся обучать людей с улицы - СИСТЕМА САМА ДЕЛАЕТ ВЫБОРКУ. Если человек не готов принять силу он отойдёт после первого или второго курса, но знания и умения полученные на них сохраняться. И система будет ждать когда человек дорастёт, созреет для своего будущего. Так было неоднократно. СИСТЕМА СПАС развивается с каждым новым членом ведь каждому человеку есть что рассказать, есть чем поделиться. Каждый прошедший обучение до "конца" - становятся основателями новых родов и владеют уже собственным СПАСом, и дети рождающиеся у них уже имеют это знание в своём генотипе.
С уважением Урбехт

Востаннє редагувалося Urbeht (20 Jan 2009 15:47:39)

14

Упертюх так і є, чи не звідси вітер переселень та кріпацтва, якось Катькі легко все прямо під ноги лягло. Може Катька характерник, виходить так, малий круг це довів, - покричавши, помахавши шаблями, просто здали Січ, землю і весь південь. Й руки вмили. Щодо грошей, то таким всим характерницьким премудростям навчали старшинську молодь (яка могла собі дозволити 500 золотих) яку відправляли на Січ для карєри військової чи політичної. Звичайно що це демо-версія. І це панство "явно вище сотника" вирішило а нащо всі ці муки якшо можна і так жити нормальним життям в нармальной стране. Взагалі якшо співставить це й з темою про заповіт Сірка, багато цікавого можна зрозуміть. Що стосується ВЕЛИКОГО СПАСА, то це про що ви говорите не є Великим спасом. Великий Спас по суті це є запорука входження в характерництво, без якого всі розмови про це залишаються лише пустим звуком, а вже після великого спаса йшла наука малих спасів як ви кажете - військова справа, ковальство, трави тощо. Їх не може бути 13, їх може бути стільки скільки завгодно. Тобто великий природній спас це основа характерництва. В принципі стає зрозуміло чого все стало так як стало. Халява. Повертаючись до грошей, козака, який вступав у характерники, залишали самого в куріні на ніч з горшком з золотом. І в цей час нишком спостерігали. Ія к людина себе поводила так і визначали. Це не означало шо обовязково вона крала гроші. Просто коли всутпаєш на цей шлях в душі людини не можуть бути ніякі сумніви. Це ж Січ, уклад життя січовиків трохи не такий як у нас зараз: робота жінка, машина. І все це потребує уваги. Тому що в бою у вирішальну мить про що подума козак і чи піде ціною власного життя на смерть за товариша. А про що думав Микита Галаган? Тим паче живеш в січі разом, спиш рядом, з кого гроші брать. Все здобувалось в бою. Хоча не всі в бої ходили. Можливо я помиляяюсь, але пахне зрадою. Не треба перебілшувать силу Катьки, Мазепа на відстані витягнутої руки трмав лютого звіра (Петра первого) тридцять років і будував тут Європу. Зумів це зробить. Що зробили ви, козацька низова старшина?

ну що ж так той так. Успіхів вам у ваших нелегких пошуках. Впринципі з іншого боку це дуже добре що люди зараз піднімають ці теми і починають відроджувати. Але щодо мене, то якшо це відроджувати на такій основі, то краще й не відроджувати. Від себе ще додам, характеництво це не тільки техніки й методики, які нахватавшись людина починає використовувати. В неусвідомлені вона несе ще більше зла. От чого ці знання тримають в таємниці і головне Природній Спас. Що стосується Спаса Скульського,  Даж, Малка, тобто системи людського організму які контролюють діяльність внутрішніх органів і виведені на поверхню. Але вони не включаються так як намагаєтесь включить їх ви. Автомобіль щоб поїхав, то його треба завести а не хвататься за колеса й крутить їх щоб воно покотилося. І тут як не згадати Карб про те кого можна вчити. Взагалі я давно прийшов до того що в це знання треба тільки пілсля того як людина осягає Звичай (тобто розуміє нащо він порібен), потім природній стан спаса як іспит на Силу, і  тоді вже роби що хочеш - як казав Ч. в будизм, ісламізм, хоть в канонічне євангеліє, але ви вже туди не підете або зробите свій варіант цих речей. Звичай і Основа - тут є чи ненайголовнішими запоруками безпеи. Уявляєте якшо цю зброю дати в руки ВСІМ, ЩО ЦІ ВСІ почнуть витворять. В ЦЬОМУ ТРЕБА, я вважаю, НАВОДИТИ ЛАД.

Востаннє редагувалося Дід Артім (20 Jan 2009 20:53:03)

15

На те щоб відправити когось на вчення до характерника гроші збирало все село і не один рік. Коли учень ставав майстром він вертавсь у свое село і беріг його від усіяких напастей.

А про то как включаются Даж и Малка то они не включаються они есть от рождения и работают сами по себе.
  А характерника распознать проше простого, есть старое, как и сам Спас вступительная речь это основа и её знает любой настоящий характерник: Людина це Боже стебло вкрите трьома шарами прозорої кори яких звуть: Срібна людина, Даж, Малка з цим людина народжуєця. В 12-14 років стебло випускає гілки на які сідають...
  Якщо тут є справжні характерники закінчить те що не закінчив я, а до того туманну філософію про те хто усьому винуватець вважаю недоцільною.
  У нашій державі чомусь усі шукають винуватців своїх негораздів а самі нічого не роблять.
  Зробіть краше за нас і тоді вам честь і пошана, а до того це все балачки.

Усі характерники були досить заможні. Якщо ти не володів хочаб одним з видів Спасу више за сотника тебе не призначать. Кожному характернику як я вже і казав давалася земля не рідко вже і з селами яких він охороняв лікував і т.д., і за це кожен рік мав свою десятину. Так що за чужий горшик із золотом йому начхати. А на січі Спас Великий представляли лише 13 родів і я казав про те чим був Спас Великий на Счі а не по усій Україні.

Востаннє редагувалося Urbeht (20 Jan 2009 22:07:09)

16

Urbeht написав:

...А характерника распознать проше простого, есть старое, как и сам Спас вступительная речь это основа и её знает любой настоящий характерник: Людина це Боже стебло вкрите трьома шарами прозорої кори яких звуть: Срібна людина, Даж, Малка з цим людина народжуєця. В 12-14 років стебло випускає гілки на які сідають...

http://kharakternyk.in.ua/forum/viewtop … pid=54#p54
"Красная Армия всех сильней" це ще не "Основа"   wink 

Urbeht написав:

...Усі характерники були досить заможні. Якщо ти не володів хочаб одним з видів Спасу више за сотника тебе не призначать. Кожному характернику як я вже і казав давалася земля не рідко вже і з селами яких він охороняв лікував і т.д., і за це кожен рік мав свою десятину. Так що за чужий горшик із золотом йому начхати...

Не призначали(чи ще скажете - продавапи звання ?) , а ОБИРАЛИ(на рік , чи два).
Так , дійсно для "настоящего(дипломированого) характерника"  - пожиттєва "десятина"+земля  це набагато краще ніж якійсь горшик з грошима smile  .

Доречі , Urbeht-е , а ви не відслідковували активність у часі(добову , місячну періодичність) "супутників" ?

Востаннє редагувалося Упертюх (21 Jan 2009 00:52:42)

17

каждый год 22 декабря энергетический кокон человека закрывается как подсолнух и спутники начинают работать над переходом человека на новую энергетическую ступень. 7 января на рассвете свершается обряд раскрытия человека(спасиста) в его новом качестве и в день Ивана Купала достигается пик силы и соответственно снова проходит определённый обряд. И так повторяется каждый год.

Действительно спутники как и энергетика человека наиболее активны на растущую луну и в полнолуние, но спутники как изначально независимые энергетические и разумные системы гораздо менее подвержены различным колебанием нежели человек.
Не стоит также забывать и про два лунных тела( у спасистов и характерников они активны), но знания и возможности оперирования на их уровне практически утеряны, а те что остались хранятся в строжайшей тайне и я не уполномочен об этом распростронятся.

Востаннє редагувалося Urbeht (22 Jan 2009 20:33:17)

18

ми все це перевіримо. Хотілося б монаха почуть, що стосується козацтва, то він знає більше ніж ми всіх разом. Все що я сказав, я сказав не для того щоб вас образити, в нас тут були великі суперечки. Ці суперечки сформували коло. Навіть тема жидів не може це коло розірвати. Хоча є людина, яка не захотіла ставати в коло, але це її право.
  Розумієте, просто хтось зумів собі взяти непогані маєтності. А голота ходе, у вікна заглядає. Кобзарі сліпі ходять співають і чути їх далеко: когось прославляють, а когось проклинають. Мамаї... Тому я проти щоб роди збивать під одну кучу на не понятно на якій основі, під одну юрадресу. По-перше, життєстійкість падає на порядок. По-друге, не зрозуміло кому служать. Ці роди наврядчи бояться переслідувань, Горлача бояться. І я боюся. Уявляєте собі людину, захотів убив, захотів не убив,і застороги на шляху ніякої нема.
Розумієте, Січ, це ж не діснейленд і вчити всих підряд.. ну як ви собі це уявляєте. Була така практика, в лісі, рубалися 2 колоди, віковічні такі дубяри, величезні колоди, сучки так сяк зрубувалися і підкочувалися один до одного. Людину одягали в тулуп, надівали повязку на шию, ставили на колоду і він там ходив. Він мав іти до краю дрючка, підійти до краю, там кричав пугач як знак (спочатку сгнальний), він перестрибував на другий дрючок (а далі пугач вже не кричав)Уявіть собі, ти ідеш, вестибулярний апарат не працює зовсім, відносно чого, це гуци-гуци, нога зіскользує, сучки попадаються. Лбдина входила в стан величезного відчаю від того що ніяким чином не могла в такому стані діяти. Ставилася задача, яку в звичайний спосіб не можливо було виконати, уявіть собі знати де стрибнуть і так щоб не полетіти з тієї кручі ім не зламати собі шию... І знаючи що той гад, який тебе туди поставив ніколит тебе не зніме і не пожаліє - безжальна така тварюка. Зібрали всим селом гроші. І шо поставлять на його ці дрючки чи проведуть по іншим не менш небезпечним випробуванням. А якшо він зламає собі шию. То шо приїде папа-депутат? Батько-ієрарх просив, йому сказали, ти не виживеш і шо так і не поставили на колоди Батька, хоча той дуже просився. І я до цього теж не готовий, але тоді так навчали, і так навчали не за гроші, а своїх.

Не створюйте містифікацій, інша справа, що цим треба вміти користуватися, люди цим займатися не будуть. Сказали А, то кажіть вже й Б,

Упертюх, так і є, на цьму підгрунті постав Горлач, а це персонаж пострашніше ніж Катька. Склалося так як склалося, і ні ми ні Урбехт в цьому не винні. До речі пане Урбехт, а ви знаєте пана Шлосера?

Востаннє редагувалося Дід Артім (21 Jan 2009 21:33:50)

19

Xvojda написав:

Мазепа на відстані витягнутої руки трмав лютого звіра (Петра первого) тридцять років і будував тут Європу. Зумів це зробить. Що зробили ви, козацька низова старшина?

У Береста цікаво про Мазепу: він сам катував народ, що його ніхто на дух не переносив, охору мав численну, а те, що церков набудував, так то жидохристиянська єресь. Якщо згрішив,  плати гроші, кайся і тобі ніби все відпускають. Ттому його ніхто й не підтримав. Був найбагатшим і набільшим землевласником. Булаву здобув підкупом.

Про "низову старшину" та скурвилися вони. Вся старшина перетворилася на заможний прошарок, Калнишевський був найбагатшою людиною, отримував значну суму грошей за службу від царату. Січ деградувала: вже сіроми на заможних працювали в зимівниках і на заготівлі. Я впевнений що були масові підкупи, горілкою голоту спивали, за офіційною версією піп умов не лити крові християнської, може все ж голота бачачи "розклади" в Січі вирішила не йти на загибель, або були більш вагомі причини.

А Ви, коли про плату кажете за навчання у характерників, з яких джерел інформація? "Сидить козак на могилі тай штани латає", "Я козак душа правдива, сорочки не маю". Аскетизм, братерство. Спосіб життя. Якщо Ви мислите сучасними категоріями жидівського лихварства, то це не значить, що і тоді так було. Подібне розуміє подібне. Щоб зрозуміти той час треба стати його частиною. Мені чомусь мало виріться, що характерники займалися "бізнесом". Це тільки сучасне "кізяцтво" гроші заробляє на Славі.

"І бачив козак Мамай, що Чумацький шлях був лише смужкою на Його долоні… " (В. Довгочуб)

20

Про Шлосера щось чув але брехати не буду різне говорять.

На січі Спас і характерництво було представлене 13 родами. Це було так зване мале коло ті хто це знання наслідував від діда до онука вкрай рідко від батька до сина. Але наполягаю - це мале коло було представлено лише родовими кланами. Були і інші, котрих навчили за гроші, чи спонтанне відкриття Спасу і потім розвинуте, вони усім гуртом представляли коло велике. І все ж спонтанне відкриття Спасу я вважаю дуже небеспечним уцьому я впевнився на власному прикладі. Не дай вам Бог пройти через те, через що пройшов я у 19років. Коли ти знаешь що твої думки вбивають одну, другу, третю людину і ти поченаешь лякатися самого себе і ні хто не може цьому дати поясненя. І тільки через 20ть років ти дізнаешься що це називаєця - праведний гнів зі спонтанним приходом Швака.

Упаси вас Господь від неконтрольованного прихода сили.

21

Про гроші за навчання моєму вчителю казали дідусь, дідусеві його дідусь і т.д.

За що купив за те й продаю

22

Позвольте сказать несколько слов о СПАСе.СПАС ВЕЛИКИЙ-это древнеславянская,психодуховная система знаний о Мире и месте человека в нем,уходящая в глубь доисторических времен.Из всех славянских народов,Наука более полно сохранилась в украинском казачестве, в кланах казаков-характерников.

23

Як завжди у мене мало часу на те, щоб щось толкове написати, тому буду коротко.
Те, що пише пан Урбехт, має певну основу під собою. Але це з розряду "сама більша брехня - це та, яка замішана на правді". Правди тут відсотків 10. Це моя суб"єктивна думка.
Крім того погоджусь з тим, що спас - це уже бренд, котрий намагаються використовувати не зовсім чесні (м"яко кажучи) ділки. Дуже гарно з приводу різноманітних спасів казав Валєнтінич - першим озвучив цю тематику Безклубий, а згодом усі кому не ліньки почали використовувати цю тему у своїх інтересах.
Мали б совість. Але це їхні проблеми.
Напевно недарма у свій час Безклубий натовк по обличчю Скульському.
Знаєте, я сам уже маю достатньо інформації для того щоб придумати подібну казочку, як та, котру виклав пан Урбехт. Тим більше, що фантазії вистачає. Але ж не займаюсь дурницями.
Тому скажу так - те, що були роди, котрі зберігали певну частину звичаю - це правда. Все решта...
Щодо гіпотези Скульського про енергетичні складові людини - тут не збігається з казкою про Котигорошка. Тому і глибоко сумніваюсь в правдивості того, що він дає.
Також мене посміхнув хіт про "дакскій" рід. Не менш розвеселив момент про 500 золотих. Люди добрі, ви хоч перед тим як щось придумувати, хоча б Яворницького почитали.
Пропоную тему закрити для ясності. Хочуть рекламувати свої курси - нехай рекламують в іншому місці.

24

Уважаемый монах.Госпадин Безклубов начал эти тему в 1994 году,а книга Скульского(СПАС-таемна наука....) была издана еще в1993 году.А конфликт о котором вы говорите произошел в поседнюю пятницу июля 2000 года в Запорожье на 4 фестевале славянских боевых исскуств,при этом присутствовали Притула,Черников,Ермак.Поинтересуйтесь у Григория Базлова,Притулы о команде из Николаева.И не пользуйтесь непроверенной информацией это не этично и может вызвать негатиные эмоции у учеников и коллег. И господин Безклубов владел лишь рукопашкой и не больше.

25

не знаю бил ли Безклубый Скульского я не учился у Скульского. Я Учился У В. М. Черникова  и  частично информация у меня от него.
  И до сих пор никто так и не продолжил ту фразу которую я начал.
  Поэтому буду считать что спасистов и характерников обладающих исконным знанием предков здесь нет.