1

Тема: Загадка заповіту Сірка

Загадка там доволі проста, сьогодні дойшло, так в чому ж загадка, хто має які думки

А хай би їх усіх громи побили

2

Re: Загадка заповіту Сірка

А якій там сам заповіт?

3

Сформулюйте будь-ласка ясніше питання. Який саме заповіт? Яка саме частина? Річ у тім, що я знаю про одну частину заповіту Сірка, яку до цих пір ніяк не можу знайти у писемних джерелах.

4

впринципі сам заповіт невідомий, але заповіт існує. Ну в загальному варіанті, мається на увазі, де говориться про землю яку треба носити на його могилу і про правицю, хоча там перекрутили. Взагалі багато перекручень та ідеологічних штампів, хоча б про його дружину. Я маю думку що заповіт не має писемних джерел, це щось того гатунку що передається своїм і лише усно. Ну а потім хтось побіг одрзать руку і шукать черепи, хоча я думаю це козацький жарт, а головне заховано зовсім в іншому місці. Я звісно так прямо не буду говорить, тому що до цього треба щоб кожен доходив самостійно, хоча а може я й помиляюсь. Але відповідь не така може пафосна як може здатись, нема там ніякої магії, нічого такого там нема. Єдине що я скажу, то щоб зрозуміти те що хотів сказати нам Сірко (а очевидно що вірна відповідь є іспитом і той хто його пройде по суті по-перше отримає силу Сіркову, зможе прослідкувать витоки, як воно все було, куди все ділось і що залишилось, тобто фактично все характерницьке знання навіть з іменами і їхніми думками стає відомим) треба відійти від ідеологічних штампів, зашкарубленості... і що головне, стати на його бік, на його сторону, подивиться на світ його очима. Тобто шукати треба не його як воїна чи політичного діяча а зрозуміти його внутрішній світ, і впринципі воно видно smile Якшо це те як я думаю, то я знаю звідки взялися Мазепа з Сковородою. Я знав що вони були характерниками, але звідки не знав. Відповідь очевидна, вони це ті люди які зрозуміли сірковий заповіт. А не ті що бігали з його рукою як дурні з писаною торбою. І знову ж таки якшо це так як я думаю, Сірко це просто геніальна особистість. У всякому разі він приготував просто королевський подарунок для того хто збагне, я так думаю звісно, вірніше бачу. І що цікаво прослідковується логіка, логіка од в чому справа...

І що цікаво ні Сірко, ні Мазепа, ні Сковорода не є повноцінно визнаними людьми, але це люди яких ми маємо не те що цілувать, а й внесок їх в наше сьогоднішнє непереоціненний. Без них України вже б 300 разів би не було

Востаннє редагувалося Дід Артім (03 Nov 2008 21:06:08)

5

якшо вірити моєму баченню, то зучить воно десь так: хто зрозуміє мене, той знайде мене.. Хоча сам заповіт певно стосується не те що він сказав, то козацькі жарти для дурнів, і щоб заплутати сліди. Заповіт певно полягає в тому що він зробив для нас вже тоді, а словесний переказ є ключем до розуміння нашого, щоб ми змогли знайти те що він приховав. Але головне те що він зробив а не сказав. Геній яких світ не бачив

6

Дуже замисловато... А навіщо вам панове,заповіт старої пошарпаної життєвими коізіями,людини? Сірко був фанатиком і тому заповіт у нього вийшов як викарбований на фундаменті хати,яку розібрали Роки життя(образно). А шо воно викарбувано ,того й сам Сірко не второпав,бо таке эзотеричне йому розмірковуваня над фундаментом відволікло би від самого ,,викарбуваного"на нім напису. P. S. Треба розумітися на тих передсмертних домінантах свідомості,що впливали на його розум.

7

ото у вас доля така: хата яку розібрали роки життя. Я ж ікажу що заповіт не в тому що він сказав, а втому що зробив

8

говорили-балакали, порозбігалися й поплакали.

А текст где?

Хвойде

Вроде там было про сто раз ртом воды принести на курган. Попробуй в модельном.
Расскажи потом.

Капут

Так что там с доминантами?

9

Я думаю, що буде цікаве посилання. http://www.cossackdom.com/book/booksirko.html
Мені особисто цікаво було подивитися на його обличчя-реконструкцію.  http://kozatstvo.org.ua/uk_r.php?d=a&i=676  ...

Широкий битий шлях из Раю, а в Рай вузенька стежечка, та й та колючим терном поросла

10

Кое-кто говорят, что Сирко выдуманная личность. Если так, так цикаве пытаннячко, кого кому послание его заповит.

11

Я також мав на увазі про ту частину заповіту, де йдеться про курган і воду. Це дуже цікава частина і потребує ретельного дослідження - я уже просто мав певний досвід у цьому напрямку. Зараз шукаю спеціалістів, котрі зможуть грунтовно пояснити деякі нюанси....
Шлоссере, а хто видумав Сірка :-) ?

12

AngelSka написав:

...
Мені особисто цікаво було подивитися на його обличчя-реконструкцію.  http://kozatstvo.org.ua/uk_r.php?d=a&i=676  ...

Красивий був чоловік!

тут фільм про Сірка можна скачати     http://slavs.org.ua/kharakternik-van-srko
але знову ж таки, надто все так інтригуюче- пафосно- перебільшено...   - шоу зробили.

Востаннє редагувалося Яна (05 Nov 2008 18:33:49)

13

Монаху

Про воду і курган. Вкотре приемно вражений.

У Михалича запитайте - хто.
По крайней мере он говорит об этом с уверенностью. А что стоит за этим - вопрос для изысканий.

14

Повторю вопрос

кого - кому послание, його заповіт.

Боюсь, что в ответ только предположения.Поэтому мой вопрос  - суть, глас вопиющего в пустыне.

15

зараз нема часу, хоча якшо коротко, то про воду - включеня Сили-сонце-екстра; земля - канал-мысяць-інтро

кому - в цьому весь заповіт - Сірко розірвав вузьке коло характерництва саме як військово-магічного напрямку і зробив доступним для всіх хто зможе збагуть, ну не для всіх, але так сказать трохи планку опустив, тим самим прикрив відхід. Можемо вважати Сірка реформатором і основоположником характерництва нового циклу, яке мало вде застосування в політиці, бароко, ренесанс - Мазепа, Сковорода, а вже потім Голголь, Куліш, Шевченко. До того - духовність - це клас шляхти, духовенства, козацтво і селянство, тобто бидло, яке не може себе захистити і ніяких перспектив, а вовчими способами бороться вже було неможливо - це суцільна бойня, клепки от якої не добавлялося, а реформацією КПД збільшилося набагато (кожен по трошку дають синергетичний ефект більший ніж 10-15 людей яким би мистецтвом би вони не володіли), він подробив знання, передав родам, зявились мамаї, охоронці краю, складалися катехизи,, кобзарі ходили , співали і маховик запустився. Ну й так далі, тут звісно багато треба досліджувать. Ну та хай досліджують, я не вважаю себе дослідником і тому ні на що не претендую

Таким чином, ми можемо констатувати, що заповітом Сірка є вся духовна культура Україна. Заповіт складається з 3 частин - ворота (словесний переказ), характерницький канал і сила, і на самому дні це Основополжник Української Духовності. Маштабності мислення і візії майбутнього Сірку (характерникам, бо він був виконавцем волі) просто дивуєшся, тут місце й для нас є. Це не просто понівечена життям людина, це геній, Великий Реформатор. Аналогія простежується у К астанеди з його Правилом 3-4 зубчатих нагвалів і чередування їх із зміною струтур груп і оновлення знання і напрямку. Сірко вивів знання сущого із площини військової магії, у вираз - ти можеш робити все що завгодно, але мусиш зробити все вірно, до тогохарактерники могли робити далеко не все що завгодно. І тому вираз не сти правицю Сірка в даному ракурсі має дуже цікаве трактування

16

Знову Кастанеда... Як ви не можете зрозуміти - це не наша традиція. А змішування цих напрямків може призвести до дуже серйозних негативних наслідків.
Сірко - це лише людина, яку ми знаємо. А скільки їх було насправді? Ви знаєте що між ними творилося? Які були взаємовідносини? Я також не знаю. "ти можеш робити все що завгодно, але мусиш робити все вірно" - цей вираз був поширений ще до Сірка. Так само я кобзарі ходили ще до нього. Так само як були мамаї. Катехизи почали записувати значно пізніше - до того існували вустинські книги.
Нічого Сірко не розривав. Нічого він не міняв. Все продовжувало бути так як було задовго до того. Просто Сірко - найбільш відома особистість. Тому саме від нього люди дізналися деякі нюанси. Так чи інакше кожен давній рід і так мав необхідну інформацію, котра, нажаль, дійшла до нас у дуже малій кількості. Тому й доводиться збирати її по крупинках, відсіювати всіляких кастанед, перевіряти десятки разів. Хоча, є давня народна мудрість - коли воно тобі буде потрібно - воно прийде до тебе. Петрович це передав у вигляді карбу - "буде ворог - буде й сила"

17

"буде ворог - буде й сила" - вірно, та не дуже...

За результатами Всеукраїнського перепису 2001 року, населення України склало 48,457 млн. чоловік.
За даними Держкомстату, в січні-серпні 2008 р. кількість населення скоротилася на 259 тис. 375 людей і склала станом на 1 вересня ц.р. 46 200 тис. 876 людей.
За останні 7 років - ми втратили біля 2,3 млн українців!
Подумайте, хіба це не війна?... То де ж та сила? Як її розбудити?

http://observer.sd.org.ua/news.php?id=14318

Востаннє редагувалося Яна (06 Nov 2008 12:02:04)

18

монаху, я не проти, Кастанеда не причому, у всякому разі важливо те що воно дійшло, а те що не дійшло можна відновити, але питання: треба відновлювати те, від чого відійшли самі характерники, шаблею вже все менше й менше можна було щось звоювати, а дипломатією, філософією. Як зараз принципи Сунь-Цзи використовують в маркетингових війнах. Звісно я кажу загально, і можливо дещо притягнув за вуха, але цілком ймовірно що якась домовленість була. Вона повинна бути, не могли вони просто так в момент зникнути. Коли йшли татари вони йши на Європу, а далі Січі не проходили, а в момент руйнування Січі повертаючись з війни москалі вирішили а чи не зруйнувати нам Січ, зрада зрадою, але побоїще в Січі теж із зради починалось тільки чим для татар це закінчилось. Очевидний видно спад козаків. Я нічого не доказую, розмірковую.

Востаннє редагувалося Дід Артім (06 Nov 2008 13:41:04)

19

Яна написав:

"буде ворог - буде й сила" - вірно, та не дуже...

За результатами Всеукраїнського перепису 2001 року, населення України склало 48,457 млн. чоловік.
За даними Держкомстату, в січні-серпні 2008 р. кількість населення скоротилася на 259 тис. 375 людей і склала станом на 1 вересня ц.р. 46 200 тис. 876 людей.
За останні 7 років - ми втратили біля 2,3 млн українців!
Подумайте, хіба це не війна?... То де ж та сила? Як її розбудити?

http://observer.sd.org.ua/news.php?id=14318

Немає ніякого протеріччя.
Просто, занадто мало українців можуть, наразі, зідентифікувати свого ворога (в тому числі й того, котрий сидить в нас самих). Ворог ніби всюди, і, він ніде.

Востаннє редагувалося Arias (06 Nov 2008 15:55:21)

20

Яна, треба просто легше відноситься до життя економлячи сили на те щоб тягти плуга, орачі що роблять - не розносять себе на теревені а мовчки впрягають в священого бика плуга і орють світи, сила народжується в процесі, праці

21

Монаху

Полностью согласен. Пример - Фрейд. Подсознание было известно и до него. Он сделал его известным всем.

22

Хвойдо, не потрібно відмовлятися від того, від чого відійшли характерники (а чому, доречі, ви вважаєте, що вони від чогось відійшли?) - це все колись знадобиться. В темі характерники в сучасному світі я писав своє бачення що повинні такі люди вміти на сучасному етапі. Так що в цьому напрямку ми з вами думаємо майже однаково. Зрештою, люди, котрі зберігали примножували і передавали звичай - вони пропускали все нове через себе і давали це в користування іншим, вони пристосовувалися до нових вимог світу. Так що ті, хто думає, що звичай - це щось закостеніле, глибоко неправі. Просто одна людина не може і не повинна змінювати щось у звичаї. Щодо маркетингових війн - якби ви знали, наскільки наш звичай перегукується з "новітніми" бізнесовими технологіями, ви були б м"яко кажучи здивовані. Ось і смішно - те, що у нас закладено в культурі з успіхом використовують інші і мають на тому чималенькі грошенята, а ми животіємо. Смішно.
Вони використали наші знання і поміняли правила гри. Тепер ми вимушені грати на їхньому полі за їхніми правилами. І так буде доти, доки ми не вивчимо їхні правила і не переможемо в цій грі. Лише тоді ми будемо спроможні диктувати свої правила. Так що ласкаво просимо до гри! ;-)))) Відсидітися скраю не вдасться нікому. Крайні відгрібають найбільше. Повірте.

23

Xvojda написав:

Яна, треба просто легше відноситься до життя економлячи сили на те щоб тягти плуга, орачі що роблять - не розносять себе на теревені а мовчки впрягають в священого бика плуга і орють світи, сила народжується в процесі, праці

Ну це залежить як подивитись, праця є різною...

Про роботу, бізнес, Майстрів (сучасних характерників smile) про сильні ефективні рішення  рекомендую книгу Ю. Мороза "Бізнес. Посібник для геніїв", тут її можна скачати  http://shsd.ru/teach/dk/ 

Ті поради корисні не тільки для  бізнесу, багато можна почерпнути, зробити висновки,  але не зі всім особисто я погоджуюсь...

24

шлосеру, ви пробували в модельном?

монаху, у традиції, яку зберіг Л.П. Безклубий, є щось повязане з вовком і медведем?

Яні, я маю на увазі А по фізикі, якшо нагружать системно якусь функцію вона поступово системно виділяється, наповнюється силою і стає характерною якістю (наприклад фізична праця)

25

Хвойде

Если бы не пробовал не писал бы. Можно уже понять, что просто так стараюсь не писать. Иначе почему у меня так мало сообщений на форуме?

Монаху

"Просто одна людина не може і не повинна змінювати щось у звичаї. "

Теперь не согласен. Пассионарность судя по всему феномен присутствующий в жизни людей. Просто трудно это.