Тема: Загадка заповіту Сірка
Загадка там доволі проста, сьогодні дойшло, так в чому ж загадка, хто має які думки
Характерник - форум про козацькі таємниці
самовдосконалення, пошуки істини, гартування, осягнення світу, мольфарство, езотерика, українська духовність...
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Характерник - форум про козацькі таємниці » Історія, легенди, згадки про характерників » Загадка заповіту Сірка
Загадка там доволі проста, сьогодні дойшло, так в чому ж загадка, хто має які думки
Сформулюйте будь-ласка ясніше питання. Який саме заповіт? Яка саме частина? Річ у тім, що я знаю про одну частину заповіту Сірка, яку до цих пір ніяк не можу знайти у писемних джерелах.
впринципі сам заповіт невідомий, але заповіт існує. Ну в загальному варіанті, мається на увазі, де говориться про землю яку треба носити на його могилу і про правицю, хоча там перекрутили. Взагалі багато перекручень та ідеологічних штампів, хоча б про його дружину. Я маю думку що заповіт не має писемних джерел, це щось того гатунку що передається своїм і лише усно. Ну а потім хтось побіг одрзать руку і шукать черепи, хоча я думаю це козацький жарт, а головне заховано зовсім в іншому місці. Я звісно так прямо не буду говорить, тому що до цього треба щоб кожен доходив самостійно, хоча а може я й помиляюсь. Але відповідь не така може пафосна як може здатись, нема там ніякої магії, нічого такого там нема. Єдине що я скажу, то щоб зрозуміти те що хотів сказати нам Сірко (а очевидно що вірна відповідь є іспитом і той хто його пройде по суті по-перше отримає силу Сіркову, зможе прослідкувать витоки, як воно все було, куди все ділось і що залишилось, тобто фактично все характерницьке знання навіть з іменами і їхніми думками стає відомим) треба відійти від ідеологічних штампів, зашкарубленості... і що головне, стати на його бік, на його сторону, подивиться на світ його очима. Тобто шукати треба не його як воїна чи політичного діяча а зрозуміти його внутрішній світ, і впринципі воно видно
Якшо це те як я думаю, то я знаю звідки взялися Мазепа з Сковородою. Я знав що вони були характерниками, але звідки не знав. Відповідь очевидна, вони це ті люди які зрозуміли сірковий заповіт. А не ті що бігали з його рукою як дурні з писаною торбою. І знову ж таки якшо це так як я думаю, Сірко це просто геніальна особистість. У всякому разі він приготував просто королевський подарунок для того хто збагне, я так думаю звісно, вірніше бачу. І що цікаво прослідковується логіка, логіка од в чому справа...
І що цікаво ні Сірко, ні Мазепа, ні Сковорода не є повноцінно визнаними людьми, але це люди яких ми маємо не те що цілувать, а й внесок їх в наше сьогоднішнє непереоціненний. Без них України вже б 300 разів би не було
Востаннє редагувалося Дід Артім (03 Nov 2008 21:06:08)
якшо вірити моєму баченню, то зучить воно десь так: хто зрозуміє мене, той знайде мене.. Хоча сам заповіт певно стосується не те що він сказав, то козацькі жарти для дурнів, і щоб заплутати сліди. Заповіт певно полягає в тому що він зробив для нас вже тоді, а словесний переказ є ключем до розуміння нашого, щоб ми змогли знайти те що він приховав. Але головне те що він зробив а не сказав. Геній яких світ не бачив
Дуже замисловато... А навіщо вам панове,заповіт старої пошарпаної життєвими коізіями,людини? Сірко був фанатиком і тому заповіт у нього вийшов як викарбований на фундаменті хати,яку розібрали Роки життя(образно). А шо воно викарбувано ,того й сам Сірко не второпав,бо таке эзотеричне йому розмірковуваня над фундаментом відволікло би від самого ,,викарбуваного"на нім напису. P. S. Треба розумітися на тих передсмертних домінантах свідомості,що впливали на його розум.
ото у вас доля така: хата яку розібрали роки життя. Я ж ікажу що заповіт не в тому що він сказав, а втому що зробив
говорили-балакали, порозбігалися й поплакали.
А текст где?
Хвойде
Вроде там было про сто раз ртом воды принести на курган. Попробуй в модельном.
Расскажи потом.
Капут
Так что там с доминантами?
Я думаю, що буде цікаве посилання. http://www.cossackdom.com/book/booksirko.html
Мені особисто цікаво було подивитися на його обличчя-реконструкцію. http://kozatstvo.org.ua/uk_r.php?d=a&i=676 ...
Кое-кто говорят, что Сирко выдуманная личность. Если так, так цикаве пытаннячко, кого кому послание его заповит.
Я також мав на увазі про ту частину заповіту, де йдеться про курган і воду. Це дуже цікава частина і потребує ретельного дослідження - я уже просто мав певний досвід у цьому напрямку. Зараз шукаю спеціалістів, котрі зможуть грунтовно пояснити деякі нюанси....
Шлоссере, а хто видумав Сірка :-) ?
...
Мені особисто цікаво було подивитися на його обличчя-реконструкцію. http://kozatstvo.org.ua/uk_r.php?d=a&i=676 ...
Красивий був чоловік!
тут фільм про Сірка можна скачати http://slavs.org.ua/kharakternik-van-srko
але знову ж таки, надто все так інтригуюче- пафосно- перебільшено... - шоу зробили.
Востаннє редагувалося Яна (05 Nov 2008 18:33:49)
Монаху
Про воду і курган. Вкотре приемно вражений.
У Михалича запитайте - хто.
По крайней мере он говорит об этом с уверенностью. А что стоит за этим - вопрос для изысканий.
Повторю вопрос
кого - кому послание, його заповіт.
Боюсь, что в ответ только предположения.Поэтому мой вопрос - суть, глас вопиющего в пустыне.
зараз нема часу, хоча якшо коротко, то про воду - включеня Сили-сонце-екстра; земля - канал-мысяць-інтро
кому - в цьому весь заповіт - Сірко розірвав вузьке коло характерництва саме як військово-магічного напрямку і зробив доступним для всіх хто зможе збагуть, ну не для всіх, але так сказать трохи планку опустив, тим самим прикрив відхід. Можемо вважати Сірка реформатором і основоположником характерництва нового циклу, яке мало вде застосування в політиці, бароко, ренесанс - Мазепа, Сковорода, а вже потім Голголь, Куліш, Шевченко. До того - духовність - це клас шляхти, духовенства, козацтво і селянство, тобто бидло, яке не може себе захистити і ніяких перспектив, а вовчими способами бороться вже було неможливо - це суцільна бойня, клепки от якої не добавлялося, а реформацією КПД збільшилося набагато (кожен по трошку дають синергетичний ефект більший ніж 10-15 людей яким би мистецтвом би вони не володіли), він подробив знання, передав родам, зявились мамаї, охоронці краю, складалися катехизи,, кобзарі ходили , співали і маховик запустився. Ну й так далі, тут звісно багато треба досліджувать. Ну та хай досліджують, я не вважаю себе дослідником і тому ні на що не претендую
Таким чином, ми можемо констатувати, що заповітом Сірка є вся духовна культура Україна. Заповіт складається з 3 частин - ворота (словесний переказ), характерницький канал і сила, і на самому дні це Основополжник Української Духовності. Маштабності мислення і візії майбутнього Сірку (характерникам, бо він був виконавцем волі) просто дивуєшся, тут місце й для нас є. Це не просто понівечена життям людина, це геній, Великий Реформатор. Аналогія простежується у К астанеди з його Правилом 3-4 зубчатих нагвалів і чередування їх із зміною струтур груп і оновлення знання і напрямку. Сірко вивів знання сущого із площини військової магії, у вираз - ти можеш робити все що завгодно, але мусиш зробити все вірно, до тогохарактерники могли робити далеко не все що завгодно. І тому вираз не сти правицю Сірка в даному ракурсі має дуже цікаве трактування
Знову Кастанеда... Як ви не можете зрозуміти - це не наша традиція. А змішування цих напрямків може призвести до дуже серйозних негативних наслідків.
Сірко - це лише людина, яку ми знаємо. А скільки їх було насправді? Ви знаєте що між ними творилося? Які були взаємовідносини? Я також не знаю. "ти можеш робити все що завгодно, але мусиш робити все вірно" - цей вираз був поширений ще до Сірка. Так само я кобзарі ходили ще до нього. Так само як були мамаї. Катехизи почали записувати значно пізніше - до того існували вустинські книги.
Нічого Сірко не розривав. Нічого він не міняв. Все продовжувало бути так як було задовго до того. Просто Сірко - найбільш відома особистість. Тому саме від нього люди дізналися деякі нюанси. Так чи інакше кожен давній рід і так мав необхідну інформацію, котра, нажаль, дійшла до нас у дуже малій кількості. Тому й доводиться збирати її по крупинках, відсіювати всіляких кастанед, перевіряти десятки разів. Хоча, є давня народна мудрість - коли воно тобі буде потрібно - воно прийде до тебе. Петрович це передав у вигляді карбу - "буде ворог - буде й сила"
"буде ворог - буде й сила" - вірно, та не дуже...
За результатами Всеукраїнського перепису 2001 року, населення України склало 48,457 млн. чоловік.
За даними Держкомстату, в січні-серпні 2008 р. кількість населення скоротилася на 259 тис. 375 людей і склала станом на 1 вересня ц.р. 46 200 тис. 876 людей.
За останні 7 років - ми втратили біля 2,3 млн українців!
Подумайте, хіба це не війна?... То де ж та сила? Як її розбудити?
http://observer.sd.org.ua/news.php?id=14318
Востаннє редагувалося Яна (06 Nov 2008 12:02:04)
монаху, я не проти, Кастанеда не причому, у всякому разі важливо те що воно дійшло, а те що не дійшло можна відновити, але питання: треба відновлювати те, від чого відійшли самі характерники, шаблею вже все менше й менше можна було щось звоювати, а дипломатією, філософією. Як зараз принципи Сунь-Цзи використовують в маркетингових війнах. Звісно я кажу загально, і можливо дещо притягнув за вуха, але цілком ймовірно що якась домовленість була. Вона повинна бути, не могли вони просто так в момент зникнути. Коли йшли татари вони йши на Європу, а далі Січі не проходили, а в момент руйнування Січі повертаючись з війни москалі вирішили а чи не зруйнувати нам Січ, зрада зрадою, але побоїще в Січі теж із зради починалось тільки чим для татар це закінчилось. Очевидний видно спад козаків. Я нічого не доказую, розмірковую.
Востаннє редагувалося Дід Артім (06 Nov 2008 13:41:04)
"буде ворог - буде й сила" - вірно, та не дуже...
За результатами Всеукраїнського перепису 2001 року, населення України склало 48,457 млн. чоловік.
За даними Держкомстату, в січні-серпні 2008 р. кількість населення скоротилася на 259 тис. 375 людей і склала станом на 1 вересня ц.р. 46 200 тис. 876 людей.
За останні 7 років - ми втратили біля 2,3 млн українців!
Подумайте, хіба це не війна?... То де ж та сила? Як її розбудити?
Немає ніякого протеріччя.
Просто, занадто мало українців можуть, наразі, зідентифікувати свого ворога (в тому числі й того, котрий сидить в нас самих). Ворог ніби всюди, і, він ніде.
Востаннє редагувалося Arias (06 Nov 2008 15:55:21)
Яна, треба просто легше відноситься до життя економлячи сили на те щоб тягти плуга, орачі що роблять - не розносять себе на теревені а мовчки впрягають в священого бика плуга і орють світи, сила народжується в процесі, праці
Монаху
Полностью согласен. Пример - Фрейд. Подсознание было известно и до него. Он сделал его известным всем.
Хвойдо, не потрібно відмовлятися від того, від чого відійшли характерники (а чому, доречі, ви вважаєте, що вони від чогось відійшли?) - це все колись знадобиться. В темі характерники в сучасному світі я писав своє бачення що повинні такі люди вміти на сучасному етапі. Так що в цьому напрямку ми з вами думаємо майже однаково. Зрештою, люди, котрі зберігали примножували і передавали звичай - вони пропускали все нове через себе і давали це в користування іншим, вони пристосовувалися до нових вимог світу. Так що ті, хто думає, що звичай - це щось закостеніле, глибоко неправі. Просто одна людина не може і не повинна змінювати щось у звичаї. Щодо маркетингових війн - якби ви знали, наскільки наш звичай перегукується з "новітніми" бізнесовими технологіями, ви були б м"яко кажучи здивовані. Ось і смішно - те, що у нас закладено в культурі з успіхом використовують інші і мають на тому чималенькі грошенята, а ми животіємо. Смішно.
Вони використали наші знання і поміняли правила гри. Тепер ми вимушені грати на їхньому полі за їхніми правилами. І так буде доти, доки ми не вивчимо їхні правила і не переможемо в цій грі. Лише тоді ми будемо спроможні диктувати свої правила. Так що ласкаво просимо до гри! ;-)))) Відсидітися скраю не вдасться нікому. Крайні відгрібають найбільше. Повірте.
Яна, треба просто легше відноситься до життя економлячи сили на те щоб тягти плуга, орачі що роблять - не розносять себе на теревені а мовчки впрягають в священого бика плуга і орють світи, сила народжується в процесі, праці
Ну це залежить як подивитись, праця є різною...
Про роботу, бізнес, Майстрів (сучасних характерників
) про сильні ефективні рішення рекомендую книгу Ю. Мороза "Бізнес. Посібник для геніїв", тут її можна скачати http://shsd.ru/teach/dk/
Ті поради корисні не тільки для бізнесу, багато можна почерпнути, зробити висновки, але не зі всім особисто я погоджуюсь...
шлосеру, ви пробували в модельном?
монаху, у традиції, яку зберіг Л.П. Безклубий, є щось повязане з вовком і медведем?
Яні, я маю на увазі А по фізикі, якшо нагружать системно якусь функцію вона поступово системно виділяється, наповнюється силою і стає характерною якістю (наприклад фізична праця)
Хвойде
Если бы не пробовал не писал бы. Можно уже понять, что просто так стараюсь не писать. Иначе почему у меня так мало сообщений на форуме?
Монаху
"Просто одна людина не може і не повинна змінювати щось у звичаї. "
Теперь не согласен. Пассионарность судя по всему феномен присутствующий в жизни людей. Просто трудно это.