1

Тема: Скарби: Трахтемирів - душа козаччини

Це коли невимовно відчуваєш силу. Ніби й пустка та, водночас, стоголосся світлої енергії. Після відвідин великі міста - іграшки.

Чергове видиво з проекту Скарби. Пориньте в світ приспаної звитяги і місця енергетичних злетів.

Один із найпотужніших центрів Сили в Україні. Всім - хто рухається дорогою духовного пошуку - раджу дивитися та їхати туди.. Архітектурна і цивілізаційна пустка, та водночас, багатство невидимого і невимовного..

http://www.skarby.in.ua/?id=39

2

Re: Скарби: Трахтемирів - душа козаччини

от того не треба туди лізти з всякими цівілізаційними проектами і туристичними заповідниками, хто знає, той знайде. Там все відновлено, там все нормально. Мотивація козака - суспільна реабілітація за постійні поразки в житті. Перемоги треба здобувать власним розумом, а не за рахунок місця сили. Ц е небезпечна тенденція і гачок на який в основному всі шукачі духовного і попадаються.  І пошуки всі закінчується у винанні, славі, богатстві тощо. Трахтемирів тут до чого, що Петя не знає в який поїзд йому вскочить і кому той Трахтемирів краще здать. Сила там ще, поки там ще нема людей, більшість місць або затоплені або там небезпечно жить або заблоковані. Саме тому вони збереглися і діють в силі. Ну треба ж захищаться від всяких дурнів. Ну що вам  з того що ви не зможете підійти до нього і пощупать. Я кажу, в таких місцях людині жити і знаходиться довше одного дня не можна

Востаннє редагувалося Дід Артім (26 Oct 2008 12:07:09)

А хай би їх усіх громи побили

3

Богдане цікаві проекти ти створюєш. Хоча з  позицією пана, котрий там дає інтерв*ю я також не згодна, на скрізь можна пускати будь-якого сучасного туриста, тим -більше представника будь якого релігійного спрямування. Он приклад фестивалі, де під шумок хтось їде харе крішна поспівати, а хтось просто пива попити.

Широкий битий шлях из Раю, а в Рай вузенька стежечка, та й та колючим терном поросла

4

Я своє сказав цим матеріалом smile Далі коментувати не буду

5

Богдан, просто хоче ворога у пастку завести: )
Приходьте дорогі москали, на Трахтемирів подивіться, а ми вас за свій кошт и спати покладемо: ) і дамо там три дні погуляти: )( а потім тихинько захоронемо: ) )
А якщо серщозно,це не те місце, яким треба цікавитись, мало там сили, а та що є небезпечна(сили там дуже мало).

СПИРТ !  НАРКОТИК !  КОНОПЛЯ !   

Чуєш бісення, а що таке Невимовне?
Ти дійсно хочеш знати??? : )    Це не можна пізнати, але я Це знаю!

6

сила є, але забловкована, треба знать ключі, хоча така сила повсюду розлита. Та ради бога, Подих, хай знімає, тобі що

А хай би їх усіх громи побили

7

Богдан насолоджується життям і правильно робить.

Просто із цікавості: як виглядить козацька фортеця? (загальний опис козацьких фортець)

8

А панам лукавим...
Нащо здалась козацькая
Великая слава?!..
І Трахтемиров геть горою
Нечепурні свої хатки
Розкидав з долею лихою,
Мов п'яний старець торбинки.
А он старе Монастирище,
Колись козацькеє село,
Чи те воно тойді було?..
Та все пішло царям на грище:
І Запорожжя, і село...

Над Трахтемировим високо
На кручі, ніби сирота
Прийшла топитися... в глибокім,
В Дніпрі широкому... отак
Стоїть одним одна хатина...
З хатини видно Україну
І всю Гетьманщину кругом.
Під хатою дідусь сивенький
Сидить, а сонечко низенько
Уже спустилось над Дніпром.
Сидить, і дивиться, і дума,
А сльози капають... «Гай! гай!..—
Старий промовив.— Недоуми!
Занапастили божий рай!..

"І бачив козак Мамай, що Чумацький шлях був лише смужкою на Його долоні… " (В. Довгочуб)

9

Монастирище, або Монастирьок, до речі, то село біля Трахтемирова було.. Його вже не існує..

10

Bohdan написав:

Монастирище, або Монастирьок, до речі, то село біля Трахтемирова було.. Його вже не існує..

А Чумаченко згадує ще про "Біле плесо", про це можна десь почитати?

"І бачив козак Мамай, що Чумацький шлях був лише смужкою на Його долоні… " (В. Довгочуб)

11

Цього не знаю..