76

Re: Про харчування

Андрію, а що спонукало тебе до того, щоб стати вегетаріанцем, ще й сироїдом? і для чого такі тривалі голодування?

77

Спонукала звісно не хвороба ,як ти можеш подумати,скоріше був вплив оточення за здоровий спосіб життя,в яке я потрапив,книжки (Брега ,Шелтона,Шаталової..)ну і мабуть це моє,бо ні яке оточення ,ні які книжки не зможуть переконати..і взагалі мене кидало з цього приводу в різні боки здорового життя,тренування до фанатизму,інші метоки - все,що бачив перевіряв на собі.....,що можу сказати все,що попадалося - працює,але є як-то кажуть підводні камені,про які порою замовчують..

Востаннє редагувалося Андрій (06 Mar 2009 01:39:07)

78

Андрій написав:

Спонукала звісно не хвороба ,як ти можеш подумати,скоріше був вплив оточення,в яке я потрапив,за здоровий спосіб життя,книжки (Брега ,Шелтона,Шаталової..)ну і мабудь це моє,бо не яке оточення ,не які книжки не зможуть переконати..і взагалі мене кидало з цього приводу в різні боки здорового життя,тренування до фанатизму,інші метоки-все,що бачив перевіряв на собі....

Ні, я подумала, що можливо,  якісь світоглядні/релігійні переконання.
Тобто, керувався чисто цікавістю дослідника вивчити свій організм???  Ну і + оточення , - з кимось за компанію голодував?
Далеко не кожна людина, навіть як добре притисне стан здоров'я, готова йти на такі випробування.. - Знімаю капелюха! smile

79

Андрій написав:

з дебелим фізичним навантаженням...

яке було твоє самопочуття

Андрій написав:

на літо планую 40 денний пост..

заре йде піст чи ти за Бреггом, коли організм відчуває потребу в самоочищенні

Андрій написав:

З власного досвіду можу сказати ставати повним вегетаріанцем необхідно,і необхідно це робити зразу в один день,важко буде лише перші 3-6 місяців

Знайоме відчуття 11 років кинув палити, правда, стаж курця у мене був не великий але все-таки

Андрій написав:

голодувати більше 10 сам не ризикуй,треба ,щоб хтось підсказував....

більше чим на добу себе поки не налаштовую, поки мій мозок більше не сприймає та у мене досить багато життєвих амбіцій я не можу себе ізолювати від суспільства на довгий час ( ранувато:) )

80

Що я хочу сказати з приводу сонцеїдів,я вже майже рік займаюся Здраваю(по Тюттєлову,Баранцевічу),до снігу,це робив на вулиці зі сходом сонця щодня, реально істи протягом доби практично зовсім не хочиться,ну і дуже добре очищується організм...

81

Козаку. Ну по перше коли я почав вегетаріанство- був молодим,мені було ,як і Брегу 18 років,тобто про відчуття,я зараз пригадую тей період , скажу- були тоді силеньки не ті ,що зараз,основний фактор молодість,не залежно від того ,що ти їси...,але було й те ,що на лице,це посилилася виносливість(коли єксперементував з сироідством,до речі воно включало в себе не більше 700грамів іжі за раз,і не більше 3-х разів на добу- мав за ціль набрати вагу при значних фізичних затратах- не набрав,але й не схуд... ),саме головне це пам.ять,вона не просто посилилася- вона почала різноманітно розвиватися..
Голодувати хочу не за Брегом,це скоріше більш духовне прагнення,час прийшов,але не знаю чи вдасться,я не маю досвіду,спілкувався особисто тільки з тими  хто голодував менше,30-35 днів...а це велика різниця,начебто 5-10 днів ,але серйозні зміни в організмі за цей час проходять ,тут потрібна настанова....
Може в кого є такий досвід -поділіться,будь ласка...

Востаннє редагувалося Андрій (06 Mar 2009 01:43:49)

82

Невеличка книжечка про голодування.
Трохи історії питання, дещо з біохімії, власний досвід автора (доктора), обзор авторів та методик голодування. Основний акцент автор робить на правильному виході з голодування. За Столєшніковим формула виходу така: 1+1+1 = кількість днів голодування на воді + така сама кількість днів виходу на прозорих фруктових соках (не можна споживати фрукти, які містять крохмаль - на зразок бананів) + така сама кількість днів на сироїдстві (можна споживати й сиру тваринну їжу).
http://zarubezhom.com/Stoleshnikov.htm

Уривок:

"Ещё раз: Голодание до трёх дней не является очищающим, но только разгрузочным по своей сути. Вот почему когда вы отголодали неделю, на самом деле вы отголодали только 5 дней; когда вы отголодали 10 дней – то на самом деле 8, и так далее. В течение голодания до трёх дней организм просто временно теряет вес, за счёт потери воды, солей и гликогена, и который он быстро набирает после этого. И вообще, положительное действие голодания до трёх дней, заключается в основном в отдыхе, разгрузке, очистке пищеварительного тракта, что, собственно говоря, тоже немало важно.
Настоящее голодание начинается только с третьего дня на воде. Истинное голодание характеризуется, так называемым «кетозом», когда организм переходит на расщепление жира и своих собственных вредных тканей, и начинает питаться конечными продуктами их расщепления, так называемыми жирными кислотами, типа «ацетона»; тогда как в противоположность при обычном питании, организм в конечном счёте питается глюкозой. Голодание характеризуется свинцовой тяжестью во всём теле и гадким, отвратительным привкусом и запахом изо рта. "

Цікаво. Я п'ять днів "сидів" на воді, але від мене аміаком не тхнуло, як пише про це багато авторів. При тому, що споживаю купу м'ясної та іншої "неправильної" їжи. В голод війшов дуже легко практично не маючи ніякого досвіду.
Звичайно, грають роль таки фактори як вік, загальна фізична підготовка, налаштування тощо.
Можу сказати, що одну з найключових ролей має правильне налаштування на процес.

Востаннє редагувалося Arias (06 Mar 2009 11:51:25)

83

Андрій написав:

голодувати більше 10 днів сам не ризикуй,треба ,щоб хтось підказував....

Було б цікаво почути твої підказки Андрій, вони нам колись знадобляться.

84

В інтернеті спекулюють на цій темі, навіть не шукав, просто випадково наткнувся на рекламу в інтернеті. На мою думку, казка для лінивих.

85

Є така книжка "Ошибки системы Малахова" (причому ще 2001 року видання) лежить наприклад тут http://www.uploading.com/files/SIUOAUYH … v.rar.html

рекомендую прочитати, тим більше що незважаючи на назву там зроблено "розбір польотів" усім: Бреґґу, Шелтону, "йогам"... smile))

http://fonts.org.ua/forumsign.gif

86

Козаку-коли знадопляться підказки ,тоді поможу,а зараз це, не має сенсу...Поки тобі треба просто почати..

87

Геник написав:

Є така книжка "Ошибки системы Малахова" (причому ще 2001 року видання) лежить наприклад тут http://www.uploading.com/files/SIUOAUYH … v.rar.html

рекомендую прочитати, тим більше що незважаючи на назву там зроблено "розбір польотів" усім: Бреґґу, Шелтону, "йогам"... smile))

То Фалєєв* писав, якщо не помиляюсь. Читав колись трохи.
В Малахова він вибрав найслабкіші місця. Туди й бив. Є і слушні зауваження. Але, є й дуже непереконливі, як на мене.
Плюс певна "рабославна" зашореність. Про "тонкі" речі з ним говорити безглуздо.
Розглядає питання більше з позиції бодібілдера. Це треба враховувати.
Доречі, він сам пише, що книжку свою так назвав спеціально - зробити собі піар на чужому імені - щоб купляли.

Тримаймося середини. wink

* Ось його сайт. Книжки. В них можна нарити трохи корисного. http://www.faleev.com/

Востаннє редагувалося Arias (07 Mar 2009 21:27:12)

88

Arias написав:

Біохімічно він правий, а все решта можна не читати smile

В середньому — погоджуюся.

http://fonts.org.ua/forumsign.gif

89

Геник написав:
Arias написав:

Біохімічно він правий, а все решта можна не читати smile

В середньому — погоджуюся.

Про "біохімію":

"В основу современного подхода к науке питания поставлена калория - чисто физический, а не биологический показатель. Калория - это количество физического тепла, необходимого для нагревания децилитра воды на один градус Цельсия. Таким образом, калорийный подход обрекает человека на его сравнение с кастрюлей воды, теплота которой поддерживается, высвобождающимся из продуктов теплом – это предельно глупо. Такое примитивное понимание немного было скорректировано понятием витаминов, но и «витаминный» уровень понимания проблемы находится на спиномозговом уровне." (c)

Фалєєв, попри багато добрих думок, ятд, лишився на "спинномозковому" рівні. smile

Востаннє редагувалося Arias (07 Mar 2009 23:36:43)

90

Андрій писав: "але є як-то кажуть підводні камені,про які порою замовчують.." - 100 % так- також перевірено власною практикою.
Тому яким би авторитетним не був гуру його поради і рецепти все ж слід пропускати через сито власних мозгів особливо що стосується аж надто радикальних речей - інакше є ризик зашкодити собі.
На мою думку більшість авторів що пропагують власні системи здорового життя і харчування зокрема, роблять одну спільну помилку. А саме: виставляють те чим вони займаються і до чого схиляють інших як основу основ в житті. Так видається (послухавши їх) що ніби нічого важливішого в житті немає як голодувати за суворим графіком чи правильно дихати. А це вже фанатизм. 
Особливу повагу тому викликає Севастіан Кнейп (німецький священник, автор книги "Моє водолікування", перше видання ще в царській Росії) . Автор видається дуже виваженим і поміркованим і не нав"язливим. В той час як Брегг (при всій повазі до нього) найбільшим  досягненням людства чомусь вважає голодування. Про це пишеться в його передмові. 
Здоровий спосіб життя як такий і системи для цього розроблені не мають бути релігією - це просто добрі інструмент які дають можливість жити якісніше, яскравіше, довше, багатогранніше і ...... пізнавати інші далеко не менш важливі в житті речі. Наприклад мистецтво, музику тощо.

91

Про Музей козацької СТРАВИ   http://surma.at.ua/publ/1-1-0-2617

Це один з найнесподіваніших музеїв України!

Так, МУЗЕЙ козацької страви!

Виявилося, що у нас ніхто не займається серйозно дослідженнями кулінарних секретів саме козаків! Українська кухня - так! Є чимало книг, рецептів. Але, КУХНЯ розвивалася в хаті довкола ПЕЧІ!

Між тим, козаки вели дуже мобільне життя. Їжу готували серед степу, на багатті. Що суттєво відрізняється від стаціонарних умов...

Є дуже мало людей, які можуть майстерно приготувати щось на багатті за старовинними козацькими рецептами. Один з таких - Олександр Кочубей, що і очолив музей.

Спробуємо дослідити старовинну козацьку кухню, відновити секрети рецептів, навчити молодь, повернути українців до давнього коріння...

... як харчувалися козаки у довгих виснажливих походах? Постійне нервове напруження. Бої. Далекі переходи. Рани. Голодний воїн – слабкий. Тому, у запорожців існували потужні кулінарні традиції. Було багацько секретів.

Окрема тема – дальні морські походи на чайках…

Музей козацької страви бачиться десь за містом. Поруч з хатою-мазанкою....

92

Яно дуже дякую! Я зараз саме це і шукаю.

А хай би їх усіх громи побили

93

На здоров'я!)) .
Можна якось і з п. О. Кочубеєм зв'язатись..

94

Обовязково звяжемося.

95

Аріасе зверни увагу на те як описано про приготування страви.  Щось це мені нагадує.. Яно дай вам бог здоровя.

Востаннє редагувалося Дід Артім (23 Apr 2010 18:25:57)

96

У них і сайт є  http://strava.do.am/ ,   
http://strava.do.am/publ/1-1-0-14

Пригадалось,  як Чумаченко розказував про приготування страв)).

Востаннє редагувалося Яна (23 Apr 2010 19:27:01)

97

Олександр Кочубей:
НАЙБЛИЖЧА ПРЕЗЕНТАЦІЯ МУЗЕЮ ВІДБУДЕТЬСЯ У НАШИХ КОЛЕГ У МУЗЕЇ АРХІТЕКТУРИ ТА ПОБУТУ В ПИРОГОВО 08-09 ТРАВНЯ.
ВСІХ ЗАПРОШУЮ! ПРИХОТЬТЕ З ДІТЬМИ!
СЛАВА УКРАЇНІ!

98

Тут їли рознії потрави,

І все з полив'яних мисок,

І самі гарнії приправи

З нових кленових тарілок:

Свинячу голову до хріну

І локшину на переміну,

Потім з підлевою індик;

На закуску куліш і кашу,

Лемішку, зубці, путрю, квашу

Із маком медовий шулик...     

П'ять казанів стояло юшки,

А в чотирьох були галушки,

Борщу трохи було не з шість;

Баранів тьма була варених,

Курей, гусей, качок печених,

Досита щоб було всім їсть...

Був борщ до шпундрів з буряками,

А в юшці потрух з галушками,

Потім до соку каплуни;

З отрібки баба-шарпанина,

Печена з часником свинина,

Крохналь, який їдять пани...

Там лакомини разні їли...

Сластьони, коржики, стовпці,

Варенички пшеничні, білі,

Пухкі з кав'яром буханці.

"І бачив козак Мамай, що Чумацький шлях був лише смужкою на Його долоні… " (В. Довгочуб)

99

9 травня я якраз і буду в Пирогів

100

'глянули оком характерника на музейну тему й вийшов цікавий гротесковий погляд на концепцію музею як таку'. Й дійсно, а я то думаю що ж мене так зачепило. Наші люди. Приємно. Глянте на них в мп. Краса. Оце так виглядає щирість. Золотом світиться. Не так як в деяких колюча проволка. Дуже гарні люди.

Востаннє редагувалося Дід Артім (23 Apr 2010 23:03:33)