1

Тема: Святе місце пусте не буває!

За той час, поки наше духовне, всі, кому не лінь, починаючи від московії закінчуючи нею ж протягом значного проміжку часу, паплюжили та душили, на нашу землю поназаходило масса всілякого... Зараз воно почуває себе на нашій землі як сир в маслі. Проходять зібрання бабтистів - там прорва правослано охрещеного люду... проходить з"їзд кришнаїтів - також наші сидять і кліпають... Займаються йогою - теж наші. Ну нехай - фізичні вправи, початковий рівень, хатха... Нехай. А заглиблення і подальше пізнання  - це ви куди лізете? Це не наші мізки, не наш менталітет. А де ж МИ? А от ми користуємось тим, що до нас прийшло - не відкидаємо, але і не заглиблюємось у нього. Просто хай воно послужить нам. Єдина засторога - щоб чужого навчатись, треба своє добре знати...

2

Re: Святе місце пусте не буває!

"Чого ж бо воно так голова болить"!   Визначення святого місця займе мабуть років сорок. Пошук "свого" це недосяжна примара. Чуже це хвороба, порехворівши здобудеш імунітет. Воно служить, досить добре, змінюючи світогляд та модель. Чи на добре?

3

КозакВасиль, правильно, погоджуюсь. Що ви пропонуєте? І будь-ласка конкретніше, з планом дій. Без реплік на кшалт: "треба виховувати молодь".

4

Головна проблема чужинського засилля у відсутності в Україні стратегії розвитку на 50-100 років. Сьогодні всі живуть минулим (Трипілля, козаччина, УПА та ін.), але ніхто не пропонує стратегії. Нечисленні пропозиції або невідомі загалу, або недолугі, а більш-менш серйозні блокуються на інформаційному та фінансовому рівні.

Головна проблема в тому, що справжня еліта, справжні мізки сидять в Європі, США та Росії на заробітках,  а ті, що в Україні, працюють на гламурні контори під контролем начальства, не маючи іншого вибору. Усі спроби таких людей об"єднатися і зробити щось своє й унікальне натикаються або на безгрошів"я, або на бюрократичні перепони. Причина в Системі і доки вона не зміниться, практичного результату не буде. Всі ініціативи так і залишатимуться на рівні кухні, дискусійних клубів та молодіжних тусовок.

Змінити Систему може лише народ і масово. Купка людей може захопити владу, але тоді це буде переворот. От коли переважна частина українського суспільства вийде і скаже, що не хоче більше жити під контролем долара, що досить їсти та носити дешевий китайський імпорт, досить терпіти інформаційну "лапшу" Кремля, досить працювати за 3 копійки і розплачуватись за цінами олігархів та бандитів, тоді "справа піде".

На помаранчевому Майдані відбулося пробудження народу, але він досі не усвідомив, що справжня влада - це не Ющенко і не цар чи князь, а об"єднане самодостатнє суспільство. Наростання нинішньої кризи рано чи пізно призведе до соціального вибуху і народ нарешті зрозуміє що і як має бути, аби Україна стала процвітаючою. Має відбутися революція у свідомості та світосприйнятті.

Ще одна причина пригальмовування процесу - лінь та небажання щось змінювати. Народ звик працювати на "ставку" і звалювати відповідальність на сусіда, його це влаштовує і він не хоче власноруч прибирати вулиці та садиби, ганяти пацанячу шпону та викривати злодіїв. Це і використали вороги - вони запропонували свої "послуги" для вирішення таких проблем і збудувати вигідну для себе державу. "Просадили" ми незалежність, так би мовити.

Коли цей комлпекс "пофігізму" й безвідповідальності буде подоланий, суспільство нарешті прокинеться, об"єднається і почне саме керувати: без президентів, олігархів, хазяїв та посередників. Досі народ не здатен був усвідомити важливість такого підходу, але "біда змусить". І дуже скоро...

Востаннє редагувалося Козак заставний (14 Mar 2010 14:35:13)

"Те, що нас знищує, робить нас розумнішими і сильнішими. Це просто індикатор проблеми і аномалії, над якою нам слід працювати"

5

Козак заставний, правильно мислите. Запропонуйте щось конкретне.

6

Козак заставний написав:

.. Досі народ не здатен був усвідомити важливість такого підходу, але "біда змусить". І дуже скоро...

але ж напевне просто спостерігати і чекати поки воно відбудеться безглуздо... тоді розмови в поєднанні з діями стають потрібними... а хтож крім нас має формувати ту стратегію.. smile

як на мене, можна було б сформувати хоч якісь елементарні, основні речі які може зробити будь-яка людина.. незалежно від статусу чи роду занять... і поширювати їх... поширювати... інформаційна війна виявляється дуже дієвою... але поки що ми її програєм... згадайте Шевченка - який одним своїм "Кобзарем" підіймав на повстання мільйони і мільйони українців (він один!!! а нас тут значно більше smile)))... а ми що вже неспроможні... і умови зараз дещо інші... значно простіше поширити оту інформацію... особливо серед молоді..
Тим більше основній масі "ворожої армії" платять гроші... на це тратяться великі ресурси... алеж нас всеодо більше... нам платити не треба... кожен знає своє діло і без того.... ми можем просто "гратись" smile)

отже якісь елементарні речі.... поширення листівок... поширення відео.. поширення музики... поширення просто літератури і якоїсь важливої інформації.... (ну це для початку...) а далі треба докумекати... певні роздуми є але ще незформовані.. smile

ну наприклад...
1.) Робиться підбірка якихось пісень і поширюється в неті як збірка "Прокинься Україно" smile... пісень таких тьма.. і не всі їх знають... можна у різних стилях знайти... пісня здатна пробудити в людини якісь внутрішні переживання і задуматись.. ну наприклад для молоді :

Тартак і Гуляйгород - Ой, нема того        
Тартак і Нічслава - Некажучи нікому
ТНМК - Вавілон    
Філософія - Батьківщина      
Крижик - З Вуст Молоді    
Крижик - Чого я вартий    
ХайВей - Вічний вогонь    
Rolliks - Ганьба!!!    
Пророки - Україна    
Скрябiн - Сам собі країна
Хорта - Партизанська    
Voo Voo I Haydamaky - Babilon System     
Тінь Сонця - Вільним небокраєм    
Бандурбенд - Думи моі, думи
Кому вниз  - НЕБА ЗОРІ    
Гайдамаки - Сумний святий вечір

та ще багато чого...

2.) Відео.... У нескладних або у складних програмах підбирається якийсь відеоряд....можна і фото... під відповідну мелодію і з відповідними коментарями... і просто поширюється...

і тд... тут ще можна багато чого... а сидіти просто... чекати  ну незнаю....

отже після пощирення інформації можна приступати і до дій... а до того нічого не вийде... варто усіх згуртувати... тим більше що схожі речі уже робляться...

7

монах написав:

Козак заставний, правильно мислите. Запропонуйте щось конкретне.

Як я написав, "біда навчить" - в потрібний момент прийде усвідомлення що і як треба робити. Це не нам вирішувати - на все Воля Божа.

А як щодо Вас? Ви постійно всіх смикаєте на предмет "запропонуйте", а в самих є хоч якісь ідеї?

"Те, що нас знищує, робить нас розумнішими і сильнішими. Це просто індикатор проблеми і аномалії, над якою нам слід працювати"

8

Козак заставний написав:

Як я написав, "біда навчить" - в потрібний момент прийде усвідомлення що і як треба робити. Це не нам вирішувати - на все Воля Божа.

а можливо цей момент уже настав.. вам так не здається. smile

9

але менше з тим.. хто хоче хай приєднується... а моє діло скромне... буду щось мудрувати smile

10

Пес привид написав:

...отже якісь елементарні речі.... поширення листівок... поширення відео.. поширення музики... поширення просто літератури і якоїсь важливої інформації.... (ну це для початку...) а далі треба докумекати... певні роздуми є але ще незформовані.. smile

ну наприклад...
1.) Робиться підбірка якихось пісень і поширюється в неті як збірка "Прокинься Україно" ... пісень таких тьма.. і не всі їх знають...

+наприклад:
http://www.nme.com/awards/video/id/tNva … 0%B0%D0%B2
http://depositfiles.com/ru/files/v17z22bsi
http://black-florist.livejournal.com/122489.html

Люди дійсно готові, більше ніж 2004 р. Але головне - що після? Бо знову буде повтор, тим більше "старі "опозиційні" кадри" знову намагаються все очолити...

А обмін/поширення(і на нашому форумі теж) правдивої інформації - це дуже важливо.
Хоча, наприклад, на сайті президента вже нема фактів/доказів про голодомор. Ще , наприклад, 12-го березня зранку на цій сторінці -  http://forumkiev.com/t17482/ була  викладена важлива інформація, з наведенням багатьх посилань, про "діяльність" Д.Табачника , в вечорі(12-го) - вже пусто.

Поки на сайті СБУ(в розділі "Галузевий державний архів СБ України") ще можна(хоча В'ятровича вже зняли) щось знайти/скачати.

P.S. Про певні роздуми  - це добре..

P.S.P.S. Рубати голови(які знову виростають) брехні можна, але багато часу забирає. Краще - по основах("історичних" "постулатах"), на яких вона тримається.

Востаннє редагувалося Упертюх (14 Mar 2010 23:17:08)

11

Пес привид написав:

а можливо цей момент уже настав.. вам так не здається. smile

Я маю на увазі момент не мізкування, а практичних подій на фізичному плані. Має початися те, що почалося 22 листопада 2004 року, коли більшість киян усвідомили, що час вийти на Майдан. Ніхто нікого за руки не тягав і не змушував. Ніхто ніде не обговорював можливість саме такої акції протесту і в таких масштабах. Всі ніби по вказівці "зверху" дружненько вийшли, і почалося....

Мудрувати можна скільки влізе - люди щодня щось вигадують. І що? Далі кухні і знайомих це, як правило, не просувається.

P.S. Мало хто знає як насправді почалася Революція 1917 року, бо пропаганда все перекрутила. Насправді в один з районів Петербургу не завезли хліба. Зголоднілі жіночки почали буянити, пізніше до них підключилися чоловіки. І пішло-поїхало. Вже потім виступив Ленін і сказав, що "або сьогодні беремо владу, або чекати доведеться ой як довго"....

Востаннє редагувалося Козак заставний (14 Mar 2010 23:35:30)

12

невже усе відбулось саме собою smile... не думаю... людям допекли... але чи завжди варто чекати поки тобі допечуть...???

хоча у ваших словах і є правда... має бути той момент (маємо зробити усе вірно)... але я наразі кажу не про момент а про підготовку до того моменту...

13

монах написав:

КозакВасиль, правильно, погоджуюсь. Що ви пропонуєте? І будь-ласка конкретніше, з планом дій. Без реплік на кшалт: "треба виховувати молодь".

Гаразд. Спробую. Кожен з учасників даного форуму явлається носієм інформації. В більшості - то езотерика. Я вже неодноразово писав, що наукові знання, як такі можуть навіть шкодити людині, бо сам через те пройшов в свій час. Відбувається енергетичний застій і тд. Просто відповідаю, але вже цим і займаємось, не тільки на рівні "план дій". У нас в Луцьку є громадська організація "Свіча", яка створена на тлі вирішення проблем за допомогою методу лікування одного відомого у нас біоенерготерапевта. В наслідок даної методики в багатьох людей відкрились бачення РЕАЛЬНИХ проблем сьогодення. Раніше то ніби все і було, але якось вислів "моя хата з краю" сильно нами володів та керував. Ну такі ми люди, такі... Зараз відчуття цих проблем перейшло на вищу щаблину і стало для нас дуже актуальним. По перше - то проблема ВІРИ (в Бога, в себе, в свої можливості, віри людям... да навіть простої довіри зараз нема, не те що віри), виведення на перший план духовних цінностей, бо суспільство вкрай заматеріалізовується і рухаючись в даному напрямку з такою швидкістю самі знаєте куди дорухаємось; по друге - проблеми нашої нації, культури, розвиток, реалізація української ідеї. Ця проблема зараз настільки актуальна, як ніколи! Починаючи з нашої мови (говорять усі без винятку українською, навіть якщо думають іншою:), традицій (проведення заходів - водохреще, зелені свята, і тд.,), фізичне вдосконалення (загартування, круглорічне спілкування з природою, енергетика дерев, тощо). І так далі можна продовжувати... Тобто, як ви сказали - "треба виховувати молодь" - ось так молодь і виховується. Можливо то все для вас не нове, проте хочу сказати що то не на рівні засилля культури в маси (спробуйте молоду людину років 17-18 з рівнем свідомості "Емо" чи "хіппі" просто попросити, заставити ну чи іншими методами, щоб займалися спершу своїм, рідним, українським? Навряд у вас вийде). Треба пройти шляхом проблем, щоб глибоко це вкорінилося і утвердилось у тобі, тоді матимеш силу і можливість доносити зміст "чужого навчайся..." тим самим "емо" чи іншим нашим же молодим людям, тіко повернутим на не притаманній нам свідомості. От.

Востаннє редагувалося КозакВасиль (15 Mar 2010 21:47:30)

14

Доброго вечора, Панство! Скажіть но будь-ласка хто з вас має досвід роботи у громадських організаціях, пробував щось комусь доказати, вдосконалити, навернути, заставити? Хто має досвід роботи у владі? Бути набитим інформацією, ще не значить "бачити реальні проблеми". Шановне Панство, робота дуже проста, настільки проста, що зробивши її кожному буде дуже комфортніше жити, людина отримає волю, край - героїв, держава - силу. Робота проста, та не найлегша. Час не настає,  з гори команди не поступають. Це робилось роками, це робили люди завжди, роблять і зараз. Це дуже сильні та хороші люди, для них не має значення мова, релігія, свій чи чужий. Роздивіться та пошукайте навколо себе, ану роздиветесь. Буду радий прочитати про побачене.

15

Muroslav - молодець, аплодую. Всім решта рекомендую повчитися.
Привид, думка гарна. Якщо потягнеш - буде добре. Пізніше і ми підключимося. Чого у тебе вимкнений телефон?
Козак заставний ви сказали "в потрібний момент прийде усвідомлення що і як треба робити". А до того моменту, що, сидіти склавши руки? Зрештою теж варіант. Мохандас Карамчанд Ганді таким чином скинув англійське ярмо з Індії.
Наступна ваша репліка "Ви постійно всіх смикаєте на предмет "запропонуйте", а в самих є хоч якісь ідеї". Поясню для тих, хто не зрозумів - не терплю пустої балаканини. Тут зібралися в основній свої масі віртуальні джедаї. Але є й ті, хто щось робить. Той же Упертюх (у нього своє розуміння, видає багато лишнього тексту, але робить), Хвойда (більше учить інших, ніж учиться сам, але це також добре), Анжела (людина мистецтва і її робота теж важлива), Шлоссер (відкритий до спілкування, адекватної розмови, постійно пробує щось нове, намагається вчити інших) і так далі. Якщо ви подивитесь по розділу вільне спілкування - то побачите мої пропозиції. Тільки це не зовсім пропозиції. Це виконана робота. Пес привид неодноразово був у нас і бачив що ми робимо (ми, тому що я не один). Тільки чомусь коли ми пропонуємо - багато хто починає критикувати. Головний принцип спасу "не критикуй!". Триндіти ми всі охочі. Не подобається - зробіть краще. І навчіть цьому інших. Ми працюємо з дітьми. Найближчі наші заходи:
1. 5 Міжнародний фестиваль козацьких бойових і традиційних мистецтв "Курган Леля"- 09.05
2. Вишкількний табір "Джура", присвячений 359 річниці битви під Берестечком - 03-06.06
3. Табір 22-29.06
4. Табір 15-22.07
5. Табір 06-19.08
Комусь може не подобатись те, що ми робимо. А комусь - сподобатись. Пес привид і Аріас були на одному нашому таборі - враження тут на форумі є. Ось наші пропозиції. Пізніше вони викладатимуться детальніше в розділі Вільне спілкування.
У нас є досвід роботи і в політиці, і в громадських організаціях, воюємо-співпрацюємо акуратненько з владою. Ми робимо свою справу. Повільно, але все-таки.
КозакВасиль, а чому б вам не зустрітися з привидом? Щодо категорій дітей, про які ви сказали - ми думаємо, причому серйозно думаємо, шукаємо варіанти.

16

'не тринди!', варто було б утвердити як карб на рівні радетелів.

А хай би їх усіх громи побили

17

монах написав:

КозакВасиль, а чому б вам не зустрітися з привидом? .

Я б з радістю, проте він ігнорує мої повідомлення в приват а його контактів я не знаю.

18

Кілька попередніх повідомлень видалив, оскільки не за темою. Для Хвойди та тих, хто не розуміє про що тема: тема про те, що якщо вихованням займаємося не ми, то ним займуться інші. І не обов"язково, що ці інші навчать чомусь доброму.

19

КозакВасиль написав:
монах написав:

КозакВасиль, а чому б вам не зустрітися з привидом? .

Я б з радістю, проте він ігнорує мої повідомлення в приват а його контактів я не знаю.

Перепрошую.. але у мене була переповнена скринька...:) тому я і не отримував жодного листа від вас... але у вас напевне теж:) - бо щось неможу відіслати вам...

20

Muroslav написав:

... Це дуже сильні та хороші люди, для них не має значення мова, релігія, свій чи чужий. Роздивіться та пошукайте навколо себе, ану роздиветесь. Буду радий прочитати про побачене.

Про те що "роздивився"(про великих людей для яких нічого не має значення) я написав в цій гілці - http://kharakternyk.in.ua/forum/viewtopic.php?id=19

Відчуваючи, що ви в цій "темі" хотів би проконсультуватись з приводу цього нового віяння(по заповненню "пустих місць") - http://svit-forum.virshi.org/viewtopic. … ;view=next
(ще про ТСНУ - http://sd.org.ua/news.php?id=12438 )

21

Переглянув тему з першого повідомлення, зловив себе на думці, що тут багато чого на таку тематику.
Тут така проблема, що коли ти заглиблюєшся в розуміння цього життя, то воно втрачає всякий сенс, особливо коли для оточення ти виглядаєш ненормальним, а звичайні люди, коли їм добре - щасливі, а коли їм важко проклинають всіх, вважаючи себе єдиними правильними у всьому світі і тому весь світ їм щось завинив.

22

Упертюх заберіть із свого останнього повідомлення слово НІЧОГО не перекривляйте написане. Дякую.

23

Вам щось не сподобалось в моєму цитуванні ваших слів, є якись помилки ?
А про тих "великих"(з посилання) вважаю , що дійсно для них НІЧОГО(гроші до уваги не беруться) не має значення. КРИВославіє - це до них.

Теж дякую(за змістовну консультацію що до останнього абзацу про нові віяння).