1

Тема: Козацька медицина

“Козацька медицина” Анатолій   Пастернак http://ukrlife.org/main/minerva/cossak_m.htm

Наш сучасник - Пастернак А.А. (1931-1999 рр.) – похований у Боярці (Київщина). Частина історії.

Поет, журналіст, історик, автор мудрих і дотепних афоризмів, лікар. Автор збірки віршів “Земля моя белая”. В останні роки життя А.Пастернак працював над книгою “Козацька медицина”, яку побачив читач лише після його смерті. Розділи книги - Віра. Як Антей /Птахолюби. Зачіска. У вільну годину. Чому їли вовчатину / Хода та їзда. Купані в травах. Лікувальна одежа / Секрети довголіття кобзарів, Який тютюн курили запорожці? /І з маком пироги. Таємниці пластунів. Зброя та ліки. Ті, що йдуть на південь. Таємниці "коральок". Козачі ліки. Каліграфічне лікування (версія).

Ось деякі уривки глав з цієї книги: В І Р А    ,     КУПАНІ  В   ТРАВАХ    ,    СЕКРЕТИ   ДОВГОЛІТТЯ КОБЗАРІВ    ,    Х О Д А

Востаннє редагувалося Упертюх (03 Oct 2008 11:25:18)

2

Re: Козацька медицина

Євген ТОВСТУХА
Фітоетнологія українців
http://ukrlife.org/main/minerva/fitoetno.htm

3

Юрій Батулін: «Хочеш жити – опануй науку про здоров’я, а не лікування»  http://www.harmony.com.ua/text_ua.php?id=1113

" .. Система повинна бути збалансована спочатку в голові: правильне ставлення до природи, до себе, до дійсності. Потім у тілі: змінене харчування, очищення організму, відновлення порушеної рівноваги з природою (баланс)... Медицина майбутнього починатиметься не з фізики людини, а з психіки. Без психолога рак невиліковний, це доведено дослідницькою практикою. Шкода, що в онкоцентрах з хворими психологічно не працюють.

... Медицина майбутнього починатиметься не з фізики людини, а з психіки. Без психолога рак невиліковний, це доведено дослідницькою практикою. Шкода, що в онкоцентрах з хворими психологічно не працюють.

– Недавно я купив книгу «Люди і демони», автор – священик Родіон, ці працю благословили двоє церковні ієрархи. У книзі стверджується, що всі екстрасенси, біоенерготерапевти, знахарі, цілителі – від сатани, церква їх не визнає категорично. А хто ж у такому випадку Ісус Христос, пророки, апостоли, святі як не біоенерготерапевти? Якою є Ваша точка зору з цього приводу?

– Моя точка зору з цього питання викладена в книзі «Енциклопедія самозцілення» на прикладі цілительської діяльності Христа.

Від постулату священика Родіона (всі екстрасенси і біоенерготерапевти – прояви диявола) віддає середньовічним єзуїтством. Церковникам легше, вони догмами оперують. Так вкорінилося з моменту появи перших релігій.

Вони відмахуються від очевидного: енергетика людини – частина Природи. Хто наділяє нею людину? Бог.

Справа Бога, кому дати більше енергії, кому – менше, але ніяк не служителя, котрий нічим не відрізняється від простих смертних. У магазині енергія не продається.

Якщо Бог наділив конкретну людину підвищеними здібностями, значить, так треба. Як можна говорити, що це від диявола? Диявол не наділяє можливостями і здібностями людину, наділяє Бог, який дає людині життя.

Зрозуміло, що церковним діячам не хочеться мати конкурентів у лікуванні хворих, але вони повинні бути більш увічливими до енерготерапевтів, бо мають справу не з дияволом, а людиною. Причому вельми освіченою. Заради Бога, лікуйте.

Папа Римський проголосив, що Ватикан дозволяє, щоб у церквах «виганяли бісів». Але яке за цим підґрунтя? Поширюється це на католицькі храми, тобто прибуток від лікування повинні одержувати саме вони. У православних церквах давно вже, образно кажучи, ганяють бісів в усі боки.

Нікому не хочеться віддавати владу над людиною. Це вічна боротьба.
Ісус Христос жодного захворювання не прибирав ліками.

Згадайте, як він одного разу йшов, а сліпому сказали, що, йде той, котрий усе може. Сліпий попросив: “Господи, допоможи мені”. Ісус зупинився і запитав: «Віруєш?» – «Їй, їй, Боже вірую». – «Тож буде тобі по вірі». Він простягнув руку, торкнувся ока сліпого і той прозрів. І таких прикладів десятки. У 80-х, перелопативши купу релігійно-філософських джерел, я написав роботу про лікування хворих Ісусом Христом. Усі Його дива – біоенергетичні. Не даремно американці називають Христа екстрасенсом номер один. А в нас?

На синоді в радянський час людей, наділених енергією, оголосили шарлатанами, шахраями тощо. А ці люди рятували хворих. Гріх так ставитися до обдарованих Богом добродіїв.

З появою телепередачі у Росії й Україні «Битва екстрасенсів», критики притихли. Напевно, соромно стало за минулі образи.

Я свої можливості знаю. При необхідності можу «дістати» людину на окраїні Києва й в Америці. Але не збираюся це комусь демонструвати. Цінителями моєї енергії визнаю тільки хворих. Задовольняти ж цікавість невіруючих у паранормальні явища принизливо.

Якщо людина одержала зверху можливості-здібності, вона повинна їх використовувати гранично морально. У цьому «сіль» впливів. У природі діє закон парності. В ній немає нічого однополюсного.

Коли церковники переконують парафіян: «Екстрасенси від бісів, вони роблять погано», їхніми вустами говорить почуття конкуренції.

Серед моїх знайомих чимало ефективних священників-біоенергетиків. Але, працюючи в Росії, мені доводилося пояснювати механізм їхньої омани.

Ви що, при роботі з людиною не можете зробити погано? Вам природа дала винятково позитивну частину енергії? Такого не буває. Вам дано сан за місцем вашої служби, який зобов'язує вас впроваджувати догми. Мені сан не дали, але Бог дав можливість врятувати себе. Сильніший, досвідченіший той, хто знайшов шлях власного порятунку, а потім почав його передавати іншим людям.

А шарлатанства в нас досить, як у політиці з економікою, так і в медицині з цілительством. Церква – не виняток. Це життя. І, повторюю, боротьба за владу.

Тому про Ісуса Христа ви правильно згадали.

І Анатолій Кашпіровський, і Григорій Грабовий повинні були зробити належні висновки з життя безсрібника Ісуса Христа. Унікальні природні можливості даються людині для того, щоб допомагати стражденним людям безпосередньо, а не розтрачувати їх у сферах, де деформована моральність. Біоенергетика – це вібрації тонкого найделікатнішого плану.

Талановитий вчений в царині природознавства Грабовий забажав стати президентом Росії, а потрапив за ґрати. Забув долю Христа. Сильних боялися раніше, бояться і тепер.

Обманювати народ не можна ні в церквах, ні в держустановах, ні лікарям, ні журналістам. Народ беззахисний. Хто дає людині правду, одержує задоволення, через позитивні енергетичні вібрації. Неправда повернеться чорною інформацією. Карма для всіх однакова.

Усвідомивши все це в ході боротьби за земне існування, я не хочу робити погано, щоб мені не було гірше. При будь-якій можливості намагаюся допомогти людині, чим можу.

Вище згаданій дівчині з пухлиною зробив усе, що від мене залежало. Ми добралися до істини, тепер вона виконує програму, а можна було б поставитися до неї стандартно: «Ось тобі трави, пий». Це неправильно.

Трави впливатимуть на її «матерію», а суть у «високому ризику розвитку неконтрольованих процесів». Це з галузі психіки, спадковості. Цього ніхто не зніме, крім неї самої. Але в хворої немає необхідних знань. Її треба навчити, як це робити. Потрібен перший поштовх, у вигляді біоінформаційного впливу, щоб зняти комплекси (страх бабусиних чарів, страх пухлини тощо). Придасться і церковна медитація. Після цього по справжньому запрацює і спеціальна програма на основі нейро-комп’ютерних технологій. Програма – безлікарська, медицині не вигідна.

– Не хочу лізти до Вас у душу, одначе запитаю, які у Вас взаємини з Богом?

– Ви, журналісти зобов'язані лізти в душу, а ми повинні відкривати її перед вами, якщо бажаємо бути відвертими перед читачами. Не ви, то хто?

– Отже, які у Вас взаємини з Богом?

– Прямі: я – Бог. Без посередників.

Моє завдання, як психолога, працювати на роз'яснення догм. Неважливо яких: урядових, церковних чи корпоративних. Це, я вважаю, правильний шлях стосовно людини, тим паче хворої. "

4

Хоч не про козацьку медицину (хоча, хто його зна..), - багато методик, порад лікування "невиліковних" хвороб  http://sled-ok.by.ru/k/method/frame.htm
зверніть увагу на методи очистки організму    http://sled-ok.by.ru/k/method/frame.htm
ін'єкції курячим яйцем   http://sled-ok.by.ru/k/method/frame.htm

Востаннє редагувалося Яна (14 Dec 2008 17:26:12)

5

Яна написав:

Хоч не про козацьку медицину (хоча, хто його зна..), - багато методик, порад лікування "невиліковних" хвороб  http://sled-ok.by.ru/k/method/frame.htm
зверніть увагу на методи очистки організму    http://sled-ok.by.ru/k/method/frame.htm
ін'єкції курячим яйцем   http://sled-ok.by.ru/k/method/frame.htm

А ось де що про "викочування" курячим яйцем :
"...Расшифровка этих древних тайн показала, что  считанные процедуры, проведенные в точно рассчитанное время, дают поразительные результаты, ощущаемые часто уже после первой процедуры. Нередко лечение  ограничивается одной единственной процедурой, а положительный эффект только усиливается во времени. Суть метода заключается в использовании  природных ритмов и включении, с помощью  воздействия на точки-ключи, механизмов саморегуляции. Причем эти механизмы включаются только в определенные промежутки времени.
Именно сейчас, некоторые, долгое время тщательно скрываемые методы, использовавшиеся исключительно для лечения VIP особ того времени, смогут стать доступными  самой широкой публике...

...Время процедуры является определяющим фактором. Речь идет о воздействии на особые точки-ключи.  Именно, воздействие на эти точки нуждается в точном временном соответствии – в противном случае необходимые целебные эффекты не возникают. Чтобы пояснить это, постараемся проиллюстрировать этот принцип примером. Представьте себе компьютерную программу, которая, в заранее назначенные временные промежутки, предлагает включить те или иные функции, то есть спрашивает Вас – включить? В другой промежуток времени, программа предлагает включить другую функцию. Причем, каждая из этих функций включается своими кнопками. И, абсолютно глупо в произвольный промежуток времени нажимать кнопки, работающие в другое время, или, тем более, нажимать кнопки беспорядочно и колотить по клавиатуре кулаком. Хорошо, если система не зависнет и позволит без перезагрузки продолжить с ней общаться! Теперь, я думаю, Вам понятно, чем отличаются методы врачей, непрерывно находящихся возле обслуживаемой персоны и, чем отличаются результаты их, казалось бы, незначительных действий.

Кстати, именно эта аналогия с компьютерной программой наиболее близка к сути происходящих  процессов. Ведь человек является неотъемлемой частью природы, и процессы, происходящие в нем, являются как бы подпрограммами, связанными с некой общей программой. Все процессы, в человеческом организме, которые в последнее время принято называть энергетическими, по сути своей являются информационными, а под энергией следует понимать некую функцию, характеризующую множество самых различных

процессов, происходящих в человеческом организме.

Задачей правильного лечения является усиление защитных сил организма и устранение последствий воздействия вредных факторов. Именно этот подход реализован в Интернет-сервисе «Императорская Хронопунктура», в котором простые процедуры, воздействующие на специальные точки-ключи в точно рассчитанное время, позволяют справиться с проблемой, с одной стороны, и улучшить общую способность противостоять  другой .

Эта простая в использовании древняя холистическая методика, дает поразительные результаты уже после первых процедур. Акупунктурная игла при воздействии на точки заменена обычным куриным яйцом, сваренным вкрутую. Яйцо используется как источник теплового излучения. Почему именно куриное яйцо? Как оно может заменить акупунктурную иглу или полынную сигару? В древности говорили, что воздействие на точку может быть любым, если оно вызывает предусмотренные эффекты, то есть включает соответствующие механизмы. Для этого использовали иглы, искусству их введения и манипуляции обучали годами, полынные сигары, моксу, различные банки и т.п. В наше время пользуются электрическим током, лазером, ультра и инфразвуком, высокими и низкими частотами, то есть всем арсеналом современной технологии. Но эффективность метода, на самом деле, зависит только от того -  удалось ли нам включить нужную программу саморегуляции или нет. Метод воздействия выполняет только роль пальца, нажимающего кнопку на клавиатуре компьютера, и, ни в коем случае, не должен уподобиться удару кулака, то есть быть минимально достаточным. Преимущество куриного яйца

(лечение в соответствии с расписанием визитов к врачу и, сложно себе представить, что время визитов назначалось, исходя из каких-либо других соображений, чем просто живая очередь и время работы кабинета.)

заключается в том, что это белковый объект со спектром теплового излучения, адекватно воспринимается точкой, как управляющее воздействие. Сила воздействия  легко регулируется самим чеовеком и определяется по ощущению тепла в точке в течение указанного времени. ..."

Або свіже , тепле ще з під курки...

Востаннє редагувалося Упертюх (11 Jan 2009 02:49:40)

6

Дещо з лікарських рослин.
Лепеха(аір) - http://www.activeclub.com.ua/modules.ph … mp;pid=954 :
"Растет по берегам рек, особенно с тихим течением, стариц, озер, на болотах, иногда на заболоченных прибрежных лугах, образуя местами заросли...
...Видовое calamus означает "трость", или "полый стебель"...
Непосредственно от верхней части корневища пучком отходят ярко-зеленые, крупные, мечевидные листья до 1 м длиной...
...Заготовляют корневища аира осенью, извлекая их из илистого грунта железными граблями или вручную. Собранные корневища отмывают от земли, обрезают придаточные корни и листья, разрезают на куски длиной 15-30 см и, если корневища толстые, расщепляют их вдоль, после чего высушивают, предварительно провялив. Сушат в проветриваемых теплых помещениях или на чердаках под железной крышей, раскладывая на решетах, полотнищах или других подстилках. При сушке в специальных сушилках температура не должна быть выше 25°-30°, так как при более высокой температуре эфирное масло из корневищ улетучивается, и они становятся непригодными к употреблению. Иногда корневища после провяливания очищают от наружной коры и после этого высушивают, но они менее ароматны.
В корневищах аира содержится до 4,8% эфирного масла, горький гликозид акорин, дубильные вещества, аскорбиновая кислота, крахмал и другие вещества. В листьях найдены дубильные вещества и эфирное масло, а также до 130 мг% аскорбиновой кислоты.
Применяют отвар корневища аира в качестве ароматической горечи для возбуждения аппетита и улучшения пищеварения, как тонизирующее при угнетении центральной нервной системы, иногда при болезнях почек, печени и мочевого пузыря. Корневище входит в состав сложных настоек - горькой настойки и горького желудочного сбора. Аир применяют при язвенной болезни желудка, как в чистом виде, так и в составе препаратов викаир и викалин. Широко применяется корневище аира в парфюмерной и кондитерской промышленности: оно входит в состав зубных порошков и паст, прибавляется в пиво, в небольших количествах используется вместо лаврового листа, как заменитель корицы, имбиря, мускатного ореха. Добавляется в компоты из яблок, груш и ревеня. Его варят в сиропе, засахаривают для кондитерских изделий и т. д.
Эфирное масло корневищ аира, получаемое перегонкой с водяным, паром, входит в состав комплексного препарата олиметин вместе с мятным, терпентинным и оливковым маслами и применяется для лечения почечнокаменной болезни...
...считали, что аир очищает водоемы, и там, где он произрастает, можно без риска для здоровья пить воду..."

http://bibliotekar.ru/lekarstvennye/a/5.htm
"...Распространение. Встречается в лесной и степной зонах европейской части СССР, на Кавказе, в Сибири и на Дальнем Востоке. Особенно много аира на Украине, в Белоруссии, Литве и в Казахстане. В Европу завезен из Турции...
...Настой   корневищ аира благодаря содержанию в нем фитонцидов обладает также антисептическим свойством.
В прошлом корневища использовали как профилактическое средство при эпидемических заболеваниях..."

http://likar-trava.com/likr1/11.html
"...Розмножується вегетативно, шматочками кореневищ. Квітне з травня до червня. Можлива домішка спільно зростаючого іриса болотного (голубчик жовтий) - Iris pseudacorus L. ..."

Про Півники(іриси - мечевидні лілії) - http://www.vseozvetah.com/iris.html :
"...В первую очередь эту культуру относили к группе лекарственных растений — применяли от укуса змей, при желудочно-кишечных расстройствах, против кашля. Из растений готовили душистые мази и другие средства..."
("...Исследователи разных стран — историки, ботаники, филологи, специалисты по геральдике — пришли к заключению, что не линия, а ирис послужил прообразом этой эмблемы...")

Востаннє редагувалося Упертюх (03 Nov 2009 16:46:58)

7

Яна написав:

зверніть увагу на ... ін'єкції курячим яйцем   http://sled-ok.by.ru/k/method/frame.htm

про метод Капустіна Г. А.   http://www.varikoz.kiev.ua/Rm02_06.html

http://l2-hinata.ru/2003/12/30/material … na_ga.html

"Письмо врача Капустина Г.А.
Я лечу больных, Которые не поддаются медикаментозному лечению. Но > ю все поддаются лечению веществом куриного яйца, лучше лечатся свежие, не запущенные случаи. Часть больных излечивается этим методом, часть больных получает облегчение, но все получают улучшение состояния вцелом.
Противопоказаний для лечения этим методом нет, кроме безнадежных, на-: пример, с сердечной недостаточностью.
Введение можно делать до 8 раз с продолжением срока лечения до 8 недель. Если улучшение есть, но больной не совсем излечен, иногда я делаю инъекции по 2раза в неделю и ввожу 15 см3 (кубиков) смеси, пока больной не поправится совсем.
При экземах острых и хронических введение делаем по вторникам и субботам.
При припадках, раке матки и желудка лечение очень помогает.
"Живое вещество куриного яйца", для меня как родниковая вода в пустыне. Дело в том, что я сам занимаюсь этим вопросом уже 35 лет. А началось с того, что еще будучи студентом осознал: за внешним лоском многих профессоров часто скрывается бессилие, неспособность не то что помочь больным, но и самому себе. И я решил заняться поиском средств, способных хоть в какой-то мере уменьшить страдания больных... Уже тогда понимал, что болезнь
— это проявление скрытых до времени патологических процессов.
В окружающем мире есть все необходимое для нашего "ремонта", но лечение травами и прочими средствами далеко не всегда приносит успех. В первую очередь потому, что мы не всегда способны подобрать нужные ингредиенты, к тому же, что не менее важно, в нужных пропорциях. Но (по логике) организм может и утрачивать способность даже из подоб-оанных ингредиентов синтезировать необходимые ему структуры. Вот тут я и пришел к выводу об использовании для лечения птичьего яйца, в котором содержится все необходимое для жизни, причем скомпонованное самой природой.Я изнывал от нетерпения испытать идею на животных. Но все кафедры, куда я обращался, отказали в помощи. Тогда я организовал свой виварий и в течение четырех лет отрабатывал все гипотезы. Ухудшения состояния животных (а тем более падежа) не было. Отработал кратность и дозы. Впервые применил на себе (с 14 лет страдал хронической пневмонией) и добился успеха! Дальше лечил друзей, знакомых."

Ін'єкції курячим яйцем, тут детальніше описано процедуру:

Метод  доктора  Капустина  известен довольно давно. Его успешно применяют при лечении таких заболеваний, как эпилепсия, бесплодие, псориаз, туберкулез легких, онкологические заболевания, гангрена, лейкемия, фибромиома матки, катаракта, заболевание щитовидной железы, гипертония, бронхиальная астма, язва желудка и двенадцатиперстной кишки, гастрит, гипертрофия простаты, трофические язвы и др.
Для лечения этим  методом  первоначально нужно приготовить весь необходимый инструмент, четко соблюдая правила: стакан (200 г), шпатель, шприц (5 кубиков), пинцет, физиологический раствор, стеклянную палочку или чайную ложку из нержавеющей стали. Главное условие – стерильность инструментов. Для этого все они должны быть хорошо обработаны спиртом.
Чтобы провести процедуру, нужно взять куриное яйцо, снесенное не позже, чем 2 часа назад. Скорлупу тщательно обработать спиртом. Вымыть руки, включая предплечья, сначала мылом и специальной щеточкой. Затем дважды в течение минуты подержать их в растворе нашатырного спирта с водой.
Разбить скорлупу стерильным шпателем, а отверстие в яйце увеличить с помощью стерильного пинцета. Содержимое вылить в подготовленный стакан, белок и желток размешать стерильной стеклянной палочкой и туда же постепенно влить 150 г свежего стерильного физиологического раствора. Все размешать до получения однородной массы. Набрать в стерильный шприц 5 г смеси (для взрослого человека) и провести инъекцию. Место введения – средняя треть наружной поверхности бедра. Повторное введение провести ровно через неделю в этот же день. Курс лечения - четыре недели, то есть получается за все время четыре инъекции.
Если все сделано по правилам, никаких побочных реакций не будет. Иногда могут появиться боли и покраснение в месте укола, которые проходят через 1-2 дня.
Важно отметить, что лучше всего, чтобы лечение проводил врач, который сможет обеспечить стерильность изготовления и введения препарата и будет следить за вашим состоянием. "

Я ще десь раніше читала, що яйця годяться тільки запліднені, тобто кури повинні мати когута smile

УВАГА! Перед початком курсу варто зробити пробну ін'єкцію 1-1,5мл, щоб перевірити реакцію організму, - дуууже мала ймовірність, але може бути алергічна реакція.

І ще рецепти лікування перепелиними та курячими яйцями.
http://perepel.com/Pg4.htm

Востаннє редагувалося Яна (06 Dec 2009 00:19:33)

8

яйце РАЙце.... знахарі щей досі використовують його... колись майже у кожній родині знали як і що ним лікувати.... і щей досі багато хто знає.... цікава інформація...

9

По поводу правильной походки я абсолютно согласен как и по поводу купания в травах. В гимнастике "Легкоступ" это самые азы, как правильно двигаться, сидеть, стоять. А про травяные ванны, так и я рекомендую их пациентам а в банном массаже использую обертывание в ткани вымоченными в специально подобранными для каждого составами.

Востаннє редагувалося Urbeht (19 Dec 2009 13:13:44)

Правда у каждого своя, а истина для всех одна и истине всё равно какими правдами её пинают, она - самодостаточна и безапелляционна!

10

Є одна методика лікування псоріазу за допомогою травяних бань. Коротко: потрібно зайти в місце в лісі, де не чути півня, накосити на галявині трави (так розумію, багато), вирити яму, розпалити в ній вогнище. яма риється на довжину тіла. коли вогонь перейде у жар, закидати товстим шаром трави. Лягти голяком на неї і вкритися щільною ковдрою. Можна кількома. Бажано, щоб на тіло лягла лляна тканина. І так пролежати до ранку. Все робити потрібно мовчки. І в ніч на Купалу.

11

ГЛИНОЛІКУВАННЯ

Про цілющі властивості глини і про глиноцілителя у сьомому (!) поколінні -  Р. А. Назаревича.
http://arhizhkgnosadm.at.ua/blog/glina_ … -04-27-222

"Р.А.Назар^вич -- нащадок лікаря Запорізької Січі, який тривалий час рятував поранених козаків, починаючи прямо з поля бою, цілющими та бактерицидними глинами. Так, дійсно, на Запорізькій Січі добре зналися на цілющих властивостях глини, кисет з нею завжди був прикріплений на поясі в кожного козака, а використовували її для лікування різного роду поранень, при опіках, обмороженнях, при отруєннях. В глиняній воді козаки прали білизну, і не виполіскуючи, висушували та одягали її та тіло, бо добре знали про антисептичні властивості глини. "

http://aptechki.com/mu.htm
"... глины обладают исключительно высокими адсорбционными свойствами, обусловленными удельной поверхностью со значениями, доходящими до 200 м2/г.

Микроэлементный состав.
     Состав Глины белой чрезвычайно богат микроэлементами, крайне необходимыми организму человека.
     Химический состав вторичного каолина (Глина белая): SiO2 = 46,0%; Al2O3 = 37,0%; Fe2O3 = 0,96%; TiO2 = 0,89%; CaO = 0,18%; MqO = 0,16%; Na2O = 0,10%; K2O = 0,33%; потери при прокаливании - 13%.
     Кроме указанных соединений, в состав глин входят в микродозах цинк, литий, медь, двухвалентное железо и другие элементы. Поскольку глины составляют около 50% всех осадочных горных пород земной коры, можно предположить, что их состав является оптимальным для нормальной жизнедеятельности организма человека.

Щелочная природа
     Глина белая, в отличие от большинства энтеросорбентов, имеет pH=7,8-8,0, т.е. обладает слабощелочными свойствами. Сегодня, когда одной из основных причин возникновения целого ряда заболеваний и снижения продолжительности жизни человека является увеличение количества свободных радикалов, обладающих кислотными свойствами, слабощелочные свойства глин весьма полезны. Глина белая нормализует кислотно-щелочной баланс в организме.
     Следует отметить, что микроэлементный состав и слабощелочные свойства Глины белой стабилизируют равновесный состав электролитической системы организма.

Радиоэстезийные свойства.
     В результате исследований, проведенных в Институте экологии человека под руководством профессора, доктора физико-математических наук Н.В.Курика, установлено, что Глина белая имеет длину волны вибрационного поля типа радиоволн около 8 м, что соответствует длине волны здоровых клеток организма человека.
     По наблюдениям главного врача санатория "Колос" (Пуща-Водица, г.Киев) О.И.Гучека, вибрационное поле Глины белой воздействует на больные клетки (вследствие заболеваний они имеют меньшую длину волны), резонируя их на длину волны, близкую к 8 метрам. Отмечается, что изменение волновой характеристики организма от 7,7 до 7,8-7,9 происходит за 50-75 минут с момента наложения или приема глины. Большинство специалистов в области радиоэстезийных методов диагностики и лечения считают, что уникальность лечебных свойств глины в значительной степени определяется ее волновыми характеристиками. Следует отметить, что знаменитые пещеры Киево-Печерской лавры расположены в слоях белой глины и через ее слои истекают целебные источники пещеры. .."

Востаннє редагувалося Яна (10 May 2010 21:16:37)

12

http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=563

КОЗАКИ ДОВГО ЖИЛИ, БО СВОБОДУ ЛЮБИЛИ

…Для Руслана Назаревича в тяжкі голодні роки прабабуся Варвара ставила на стіл керамічний горщик, наповнений білою глиною. Ним хлопча вгамовувало голод. Жила ця велика родина, нащадки славного козацького роду Мистюків, в Пологівському районі Запорізької області. Неподалік від великого родовища білої глини.

Мистюки з діда-прадіда добре знали ціну глині. Їхні нащадки й нині переказують з покоління в покоління легенду про козака-характерника на прізвисько Глиноїд. Прізвисько говорить саме за себе… Цей славний козак все знав про цілющу силу глини і щедро ділився тими знаннями зі своїми браттями-козаками. Так, він був цілителем: прямо на полі бою перев’язував поранених воїнів. Глина, як відомо, чудовий перев’язувальний засіб, оскільки має цілющі бактерицидні властивості.

— Від бабусі Варвари я дізнався, що наш рід володіє лікувальним Спасом, — розповідає Руслан Назаревич. — Мені нескладно було підрахувати, що належу до глиноцілителів у сьомому поколінні.

До речі, всі предки пана Руслана були довгожителями. Вже згаданий козак Глинюк (Глиноїд) прожив 110 років, дідусь прабабці Варвари — 128 літ. Сама ж бабця Варвара топтала ряст аж 119 років. Саме завдячуючи її довгому життю й чудовій пам’яті мій співрозмовник так добре знає свій рід. До речі, перша відомість про їхнього прапрапращура сягає 1595 року: козак на прізвисько Масло на чайці брав штурмом турецьку фортецю Очаків…

Слухаючи оповіді про свій давній рід, про міцних, мов дуби, пращурів-козаків, які жили понад сто років, Руслан Назаревич дійшов висновку, що і в Україні є місцевості, де мешкають довгожителі. Отож не варто думати, що потенційно українці нездатні на тривале й продуктивне життя. Цей феномен ще зовсім не вивчений.

То чим, найперше, пояснити феномен довгожительства українських козаків? Гадаю, що на перше місце слід поставити психологічну якість — велику потребу в свободі, без якої козак свого життя не мислив… Козаки були внутрішньо вільними людьми.

Щодо решти чинників довгожительства, то дуже цікавими видаються відомості про побут козацьких родин, про які розповідає Руслан Назаревич.

— Голову моя прабабця Варвара завжди мила глиною, маску на обличчя накладала з глини, зуби чистила глиною, купалася в глиняній ванні. Систематично вона їла глину, але перед тим обов’язково її просіювала, потім освячувала. Мій прадід для гоління завжди використовував глину. Засобом для гігієни в їхній родині теж була лише глина. До речі, й прали постійно лише глиною. Не від бідності, а від розуміння, що глина — бактерицидна. Ця звичка прижилася ще з козацьких часів — сорочка, випрана в глиняній воді (її не полоскали) чудово захищає від мікробів, а ще й лікує, бо шкіра постійно вбирає цілющі макро- і мікроелементи глини.

До речі, мій співрозмовник так само, як колись його прабабця, і нині пере одяг у глині, зуби чистить глиною, голиться глиною (замість мильного крему), вживає глину всередину, купається в глиняній ванні, волосся миє глиною і спить влітку на глині (шар землі знімається) на дачі.

Цікавим є й інший факт з побуту козаків. Виявляється, їхні нащадки вміли не просто відпочивати, а й оздоровлюватись.

Руслан Назаревич знайшов у дворі своєї прабабці шалаш із довгих живих гілок малини, зв’язаних зверху в пучок — така собі міні-піраміда. Виявляється, її викопав ще прадід. Внизу ями, глибиною півметра, була глина, яку покривали цілющим зіллям. В спекотний день там можна було чудово відпочити. Цілюща пірамідальна будова шалаша та ще й контакт з глиною давали надзвичайний ефект: в такий спосіб підсилювалося біополе, а, отже, зникали різні хвороби, врівноважувався душевний і тілесний стан.

БІЛЬШЕ ДВОХ ТИЖНІВ КОЗАК НЕ ХВОРІВ... 

Ідея ями-шалаша в цивільний побут козаків перекочувала ще з поля бою. Виявляється, наші пращури володіли надзвичайним методом реанімації тяжко поранених. І відбувався він в таких от куренях, на дні яких була глина.

— От рубонули козака на всьому скаку, — переповідає оповіді своєї прабабусі Руслан Назаревич. — Струменить кров, тіло в декількох місцях поломане. А зверху ще й коні по ньому пронеслися… «Суповий набір», не козак… Та браття не полишають надії на його одужання. Викопують яму, стелять в неї цілющі трави, по горло засипають козака глиною, зверху поливають свяченою водою чи розведеною в ній настоянкою калгану. Далі зводять курінь у вигляді тригранної піраміди.

…За добу ставало зрозумілим: виживе козак чи ні. Якщо не судилося продовжити свої дні, то так у тій ямі його й хоронили.

Та у більшості випадків, навіть за найскладніших поранень, браві козаки-запорожці виживали. Чим пояснити феномен масових випадків «воскресіння» козаків? Руслан Назаревич каже, що їх зцілювала саме глина. Кремній, що міститься в ній у великій кількості, має здатність збиратися в місцях переломів та ран, і в такий спосіб відновлює організм до первозданного стану.

Глиняною водою козакам промивали рани, в тім числі і гангренозні (ця вода має бактерицидні властивості). Потім в глину додавали пороху, перев’язували. Жодних ампутацій! До речі, під час Другої світової війни глину також використовували як бактерицидний перев’язувальний матеріал.

На всі випадки бойового походу у козаків були виважені методи зцілення. От, наприклад, переходячи взимку Дніпро, провалився козак під лід. Щоб не виникло запалення легень, не гаючи часу козакові наливали кварту самогону, всипавши туди ложку димного пороху. Потім хворого загортали у вовчу шкіру і клали на глиняну піч на цілу добу. Зверху засипали насінням льону. На ранок козак вже здоровесенький.

Навіщо в самогон сипали порох? Та тому, що до його складу входить сірка й селітра, які нейтралізують бактерії.

Коли ж смертельна ворожа стріла влучала в тіло, козак також знав, як можна врятуватися: він її витягував, слиною розмішував глину, яку завжди в невеликій кількості носив при собі, змазував рану, присипав порохом, зав’язував. Через три дні ця тяжка рана (інколи стріла була отруєною) заживала на ньому, мов на собаці. До речі, хворий козак, у якого працювали руки, ніколи не сидів просто так — він або курок точив, або порох пересипав…

На реабілітацію після тяжких хвороб зазвичай йшло приблизно два тижні. Порівняйте «досягнення» сучасної медицини: якщо травма дуже тяжка, людина відновлюється нині значно довше… "

13

Білі ручки, довгожительство, шабля не брала. Сходиться з ВАЧ Єдине я не знав, що глину ще їли. Дякую Яно. Де ви це знахндите все таке цікаве? Може вийдем і на пана Руслана?

Востаннє редагувалося Дід Артім (10 May 2010 22:11:21)

А хай би їх усіх громи побили

14

Може і вийдемо. Кажуть, що він у свої 75 - дуже жваво і молодо виглядає, і взагалі дуже цікава людина.

п.с. я аж тепер дізналась, для чого у самогон порох сипали))

Востаннє редагувалося Яна (10 May 2010 22:35:06)

15

Просто диво. Спробуйте ці речі зробити в модельному просторі. Зверніть увагу на те як міцніє тіло коли їсти глину і як в тілі змінюється робота внутрішніх органів. Стаття нагадала деякі практики Чумаченко, які з часом забулися. Яно, нам треба обовязково з ним познайомиться.

Востаннє редагувалося Дід Артім (13 May 2010 14:28:50)

А хай би їх усіх громи побили

16

А в мене організм коли відчуває що буде бійка, хоче дуже сильно вівсяного печива...

…Если вздыблена шерсть, если страшен оскал, расспроси-ка сначала меня, как я жил…

17

http://www.volfoto.inf.ua/pagesi/istomi … kolyne.htm

Аби легені працювали як слід, не було алергії, слід привести до норми печінку, нирки, наднирники й спину!
- Винайдена унікальна методика  лікування різних видів кашлю, алергії та астми! Але щось мені підказує, що це давні, добре забуті способи..  Принаймні, про те, що якщо в людини алергія, то потрібно чистити печінку - відомо..

Востаннє редагувалося Яна (05 Apr 2011 22:26:20)

18

Навіть не пробуйте лікуватись таблетками! -  це по-козацьки )
http://www.volfoto.inf.ua/pagesi/istomi … avitne.htm

"...
Приходить до мене на прийом жінка і скаржиться, що 12 років живе на гіпотензивних препаратах та кардіостимуляторах. Ковтає їх жменями, а вони допомагають дедалі рідше. Коли я їй запропонував відмовитись від медикаментів і жити без них, вона не повірила, що таке можливо. Поцікавилась, на який подвиг має піти. Я сказав, що для початку треба вставати о п'ятій ранку. О ні! Вона — “сова” і не зможе так рано підводитись. Я сказав, що теж вважав себе “совою”, але ось уже кілька десятиліть живу за новим режимом.

Підйом о п'ятій, ранкова пробіжка підтюпцем, перед пробіжкою — обов'язково кілька ковтків води. “Чому треба вставати саме о п'ятій ранку?” — запитала мене пацієнтка. А тому, що кожен орган живе за своїм біоритмом, має свій меридіан енергетичної активності. Дві години максимуму, а далі 14 годин мінімуму. Отже, цей максимальний пік активності навіщось потрібен? Адже це й пік функціональної активності. З п'ятої до сьомої ранку максимальна активність товстого кишківника. Тож хочеш мати регулярне випорожнення, живи в унісон зі своїм кишківником.

Вставай уранці й рухайся. Пролежиш-проспиш — кишківник свою головну функцію з виведення шлаків не виконає. А далі із сьомої до дев'ятої пік активності шлунка. Можна дозволити собі легкий сніданок. Потім — пік активності підшлункової залози. Тож вона має вже щось перетравлювати — білки, жири та вуглеводи. Із 13-ї до 15-ї пік активності тонкого кишківника. Там уже відбувається засвоєння усіх поживних речовин. От на цьому закінчуються піки активності травної системи. Єдина підстраховка — 21—23 години. Людині, котра працює у нічну зміну, можна щось перекусити. Але перевантажувати травну систему не слід.

Основу харчування складають каші й овочі, рідко — риба. Послухала мене пацієнтка, недовірливо скривилася й пішла. А за кілька місяців повернулась: “Лікарю, я готова працювати за вашою системою і бути такою ж енергійною та легкою, як ви”. І от уже третій місяць ця жінка живе без пігулок."

19

Але існують і неприємні захворювання які таки потрібно лікувати, наприклад молочниця у чоловіків  Ось тут є декілька порад на тему - Молочниця, лікування молочниці, симптоми молочниці у жінок і чоловіків, причини виникнення молочниці, народні методи лікування молочниці http://lifeinua.com/news/molochnicja_li … hnici.html

Востаннє редагувалося lifeinua (13 Dec 2011 18:13:04)