51

Re: Козацькі імена

Захоронення білих знаходять багато в Азії і вплив це не тільки від тюрків. Справа в чому ви відчуваєте своє родство. Вибачайте подібного багато, але місцевих тюрків я не розумію.

Востаннє редагувалося Дід Артім (13 Aug 2010 19:00:21)

А хай би їх усіх громи побили

52

Так спорідненість відчуваю, і бачу.
Тому не розумію тих хто її не бачить,

53

Згадайте знаковість. Степове пристосованість. Перечитайте Шлях у невимовне, кожні народи мали свої езотеричні витоки. Це ж все не от балди smile Богун був татарином. Мені дуже подобається слово ногай.  cool

Востаннє редагувалося Дід Артім (13 Aug 2010 20:20:45)

54

Справжня історія тим і вирізняться, що ми можемо простежити чіткі часові й культурні пласти. Й відчути в собі. Є й санскрит й центральна азія, зараз шопи й ріал-анріал витримуємо. Хоча чим давніша мова тим повільніше вона накульгує.

Востаннє редагувалося Дід Артім (13 Aug 2010 20:49:06)

55

Так я и не говорю, что здесь была однородность, по сути её вообще нигде не было.
Что случается когда нация закрывается в самой себе? Ответ очевиден, гляньте на англичан, именно на коренных, уродливые физиономии, куча генетических болезней, и извините импотенция у 60%мужчин (что глядя на их женщин не удивительно). И я думаю мы можем только выиграть от  понимания этого.
Потому и высказывал своё мнение относительно спаса, что это соединение всего лучшего от тех кто сюда приходил.
Потому и современные Украинцы это соединение всех самых жизнеспособных представителей тех народов, которые были на этой земле. Можно ли нас назвать приемниками Трипольцев? Конечно ведь они есть у нас в генах, можно ли нас назвать приемниками татаро-монгол? Да -потому что и они в нас есть, и так далее.
Конечно такая позиция многим не нравится, потому что она лишена излишнего самолюбия. И размывает различия между нациями, на которых снова пытаются играть, разные "люди".
  Думаю нация определяется мировоззрением, и местом обитания.
Культура, быт, и даже состав крови могут меняться, или дополняться со временем.

56

Так і є. Нація в нас формується. Але комусь це не подобається. Саме світогляд. А нації формують під іншим, и к 16 гербам добавяться другие. Тому й вибивають землю з-під ніг.

Востаннє редагувалося Дід Артім (13 Aug 2010 20:53:27)

57

Згадайте Маестро - "я считаю музика как география..."

58

SkiФ написав:

Тобто на вашу думка, спільні слова поміж Украйнцями та різними Тюрськими народами які мешкали в один час на одній, территорії, мали однаковий зовнішній вигляд, предмети одягу та побуту , то хвороблива хвантазія.
А от виводити якихось героїв з стародавньої Індії, до Українців які якщо ї мають спільних предків то дуже далеких, то це логічно?
  Звісно нам хочется бачити себе нащадками благородних Індусів, а не злісних тюрків-бусурман, але бажане не завжди є дійсним.

По-перше, стаття написана сумнівною особою в зовсім дивному тоні і деякі міркування мене чомусь непереконують. Це особиста справа кожного?
По-друге, я не примазувався ні до тюрків, ні до індусів, лише ствердив факти. Ми ж не будемо приймати одні і відкидати інші, тільки тому що нам  вони не подобаються.
Я з Вами згоден, але... Конкритизуйте, хто ці тюрки? Ким були народи Дикого поля? Хто такі чорні клобуки, торки, половці, печеніги? Вони належать до індоєвропейців чи монголоїдів? Якими народами представлена тюрська сім"я, що жила поруч.

За дослідженнями і акцентами, ми дуже багато запозичили з тюрської мови, побуту. В мене виникає дивне питання: "Чому ми в них, а не вони в нас?", якщо ми, як Ви стверджуєте, жили поруч в один час і маємо багато спільного. І хто ми?

Монголо-татари? Дикий витвір советських кабінетів! Зараз монголи і татари народи з різною антропологією і приналежністю до різних мовних сімей. А скільки представників народів було в ханських арміях?

Цікавитеся козаччиною? Зброя -  запозичена, гроші - запозичині, одяг - запозичиний, мова - запозичена, і т.д., а де українське? Достатньо сходити в музей і пересвідчитися.

П.С. Хвойда, а за ним ще деякі люди в унісон маніпулюють хозарами. Хто такі хозари? Ви живого хозарина бачили? Ви портрет діяча якогось бачили? Мову, пісню, книжку - чули, читали? Про вірування, щось знаєте? То, чого прицепилися до "хозарського світогляду"? Ви про нього щось знаєте? То, це логічно?

Востаннє редагувалося Mamay (14 Aug 2010 12:44:21)

"І бачив козак Мамай, що Чумацький шлях був лише смужкою на Його долоні… " (В. Довгочуб)

59

Багато років тому, рушивши завойовувати світ, нащадки Чингізхана присвоювали підкореним народам старі монгольські назви, до яких самі звикли в рідних степах. Так, народи-землероби з їх вуст отримали назву «тат» (в самій Монголії так називали уйгуров), а кипчаки-стотарі – «татар» (так називалося монгольське плем’я винищене Чингізханом). Ці імена прижилися: свої «тати» і свої «татари» були в Центральній Азії, на Кавказі, в Криму і в багатьох інших краях, де правили Чингізиди. Різноплемінні «татари» в різних куточках Великого Улусу сильно відрізнялися між собою, і об’єднувала їх лише влада монгольської династії і однакові назви, що присвоїли їм завойовники.

О. Гайворонський. Володарі двох материків.

"І бачив козак Мамай, що Чумацький шлях був лише смужкою на Його долоні… " (В. Довгочуб)

60

Підійшли до того, щоб з"ясувати, хто є такі кипчаки? smile